Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.2.2014

Opava - Odcizení kabelky z nákupního vozíku v opavském supermarketu Billa a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 8.2.2014 nebyla opavským policistům PČR nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která by podléhala oznámení a šetření ze strany policistů PČR.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Hradci nad Moravicí

Dne 8.2.2014 v době kolem 13:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí stavěla a kontrolovala na ulici Písecké v Hradci nad Moravicí řidiče osobního motorového vozidla značky Opel Astra, a to muže ročníku narození 1994 z Branky u Opavy. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však byl pozitivní na návykové látky Amphetamin a Opiáty. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se výše uvedený devatenáctiletý muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do haly v areálu bývalého zemědělského družstva v obci Chvalíkovice

Neznámý pachatel spáchal v obci Chvalíkovice přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do areálu bývalého zemědělského družstva, kdy po odstranění visacího zámku vrat vnikl do haly, odkud odcizil profi kávovar značky Wega, 4 kusy 17-ti palcových plechových disků s pneumatikami na osobní automobil, 3 kusy prázdných nerezových 25-ti litrových sudů na nápoje, pivní přepravku s 20-ti prázdnými láhvemi od rakouského piva značky Kloster Weiss Bier, sadu 4 kusů pěticípých Alu disků na osobní automobil bez pneumatik, elektronový disk značky Audi s pneumatikou a 4 kusy Alu disků bez pneumatik na osobní vozidlo, vše v hodnotě 109.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže z Opavy. Na zařízení škoda způsobena nebyla a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Šedesátiletý muž z Opavy odcizil zboží v opavském supermarketu Albert

Dne 7.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1953 z Opavy, neboť tento v době kolem 16:20 hod. dne 7.2.2014 v supermarketu Albert na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách odcizil volně vystavené zboží (2 kusy balzamu a 2 kusy plechovek ryb) v celkové hodnotě 266,- Kč, kdy toto zboží si vložil do kapes své bundy a bez zaplacení prošel přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následnou lustrací ze strany přivolaných opavských policistů PČR bylo zjištěno, že se u výše uvedeného šedesátiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Opavě pro trestný čin „Krádež“, za což mu byl uložen souhrnný trest nepodmíněného odnětí svobody v délce 10 měsíců.


Odcizení peněženky z prodejny občerstvení na ulici Nákladní v Opavě

Dne 8.2.2014 v době kolem 01:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Nákladní v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po otevření řádně nezajištěných dveří vstoupil do prodejny s občerstvením Hambáčky u Kačky, kdy z prodejního pultu odcizil volně odloženou dámskou semišovou peněženku červené barvy, ve které se nacházely různé osobní doklady, 2 kusy platebních karet, finanční částku na hotovosti 3.000,- Kč a řetízek ze žlutého kovu s přívěskem ve tvaru srdce, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1978 z Opavy-Kateřinek způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 7.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Požár osobního automobilu na ulici Gogolové v Opavě

Dne 8.2.2014 v době kolem 12:30 hod. byli policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě vysláni na ulici Gogolovou v Opavě, kde mělo dojít k požáru zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Mercedes Benz. Na místě bylo zjištěno, že požár uhasili hasiči HZS Opava, přičemž jejich vyšetřovatel uvedl, že příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci a celou záležitost si převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda majetku byla poškozeným mužem z Opavy vyčíslena na finanční částku ve výši 250.000,- Kč.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku v supermarketu Billa v Opavě-Kateřinkách

Dne 8.2.2014 v době kolem 12:30 hod. neznámý pachatel spáchal v supermarketu Billa na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1928 z Opavy-Kateřinek a z nákupního vozíku jí odcizil její koženkovou kabelku černé barvy s finanční částkou na hotovosti 800,- Kč, se svazkem klíčů, s dioptrickými brýlemi, s ročním slevovým průkazem na MHD a s platební kartou, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 3.450,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Vloupání do kiosku v areálu nemocnice na ulici Opavské ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal v areálu nemocnice na ulici Opavské ve Vítkově přečin „Krádež“ tím, že v blíže neustanovené době od 15:00 hod. dne 7.2.2014 do 03:45 hod. dne 8.2.2014 po vypáčení dveří vnikl místního kiosku, odkud odcizil cigarety značek Red White a Chesterfield v celkové hodnotě 1.050,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 1.400,- Kč. Poškozené soukromé firmě z Vítkova tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 2.450,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem