Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.4.2011

Opava - Nálezy munice pocházející z období 2. světové války a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče motocyklu mezi obcemi Malé a Velké Hoštice

Dne 8.4.2011 v době kolem 14:00 hod. řídil muž ročníku narození 1973 z Velkých Hoštic malý motocykl tovární značky Keeway, a to po silnici číslo I/56 ve směru jízdy od obce Malé Hoštice na obec Velké Hoštice, kdy na přímém úseku vozovky vlivem své silné podnapilosti nezvládl řízení motocyklu, s tímto vyjel vpravo mimo komunikaci a ve vjezdu k místní elektrárenské trafostanici sám havaroval. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. U motocyklisty byla provedena dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 3,46 promile alkoholu v jeho dechu. Vzhledem k utrpěnému zranění nebyl řidič motocyklu dále již schopen provést opětovné dechové zkoušky, proto byl u něj nařízen odběr krve. Z místa dopravní nehody byl osmatřicetiletý muž převezen sanitním vozidlem RLP k lékařskému ošetření do Slezské nemocnice v Opavě na oddělení chirurgické ambulance, kdy utrpěl zranění povahy lehké (zhmoždění hrudníku) s předběžnou dobou léčení přibližně 5 dnů.
Výše jmenovanému motocyklistovi bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na motocyklu značky Keeway ve výši 3.000,- Kč, kdy jiná škoda na majetku nevznikla a rovněž nebylo způsobeno zranění žádné jiné osobě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 8.4.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a hmotná škoda na majetku činí 208.100,- Kč.


Vloupání do hospodářské budovy na ulici U potoka v obci Markvartovice

Dne 8.4.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 19:00 hod. dne 7.4.2011 do 10:00 hod. dne 8.4.2011 po vypáčení vstupních dřevěných dveří vnikl na oploceném pozemku jednoho z rodinných domů na ulici U potoka v obci Markvartovice do objektu hospodářské budovy, ze které odcizil 2 horská jízdní kola v hodnotě 20.000,- Kč, benzínovou řetězovou pilu a elektrickou řetězovou pilu v hodnotě 10.000,- Kč, aku vrtačku červené barvy v hodnotě 2.000,- Kč a elektrické bourací kladivo značky Hilti v hodnotě 15.000,- Kč, kdy poškozením vstupních dveří do hospodářské budovy vznikla škoda ve výši 500,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1956 z Markvartovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 47.500,- Kč.


Vloupání do motorového vozidla na katastru obce Dobroslavice

Dne 8.4.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 14:30 hod. a 15:30 hod. dne 8.3.2011 na katastru obce Dobroslavice, a to poblíž mostu přes řeku Opavu na silnici vedoucí z Hlučína na Děhylov, vnikl po rozbití skleněné výplně zadních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Ford Focus, ze kterého odcizil černý batoh značky Dakine v hodnotě 500,- Kč, notebook značky Acer vínově červené barvy v hodnotě 10.000,- Kč, černou látkovou peněženku v hodnotě 100,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 50,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1974 z Ostravy, dále z automobilu odcizil platební kartu a kartu zdravotní pojišťovny mladíka ročníku narození 1996 z Olomouce, kdy rozbitím skleněné výplně dveří vozu vznikla předběžná škoda ve výši 4.000,- Kč, ke škodě společnosti LeasePlanČR spol. s r.o. Praha. Celková škoda tak činí 14.650,- Kč.


Odcizení peněženky z pokladního pultu v supermarketu Billa v Hlučíně

Dne 8.4.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 8.4.2011 v době kolem 12:30 hod. využil v supermarketu Billa na ulici Opavské v Hlučíně chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1973 z Dolního Benešova a odcizil jí v době, kdy si ukládala nákup do své tašky, z pokladního pultu její dámskou koženou peněženku červené barvy v hodnotě 600,- Kč s různými osobními doklady, s platební kartou, s finanční částkou na hotovosti 300,- Kč a s 8 kusy stravenek společnosti Gastrotour v nominální hodnotě 60,- Kč/ks, tedy v hodnotě 480,- Kč. Výše uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.380,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Chlebičov

Dne 8.4.2011 v 08:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1969 z Markvartovic, že před chvíli při výkopových pracích na novostavbě rodinného domu na ulici Hlavní v obci Chlebičov nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 122 mm.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 8.4.2011 v 15:00 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 prodavačka Obchodního domu Tempo na ulici Opavské v Kravařích, že na lavičce před prodejnou leží nějaký muž, který je s největší pravděpodobností v silně podnapilém stavu. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že muž ročníku narození 1953 z Kravař není schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně tak ohrožuje svůj život a zdraví a rovněž budí veřejné pohoršení u kolemjdoucích spoluobčanů. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Strahovice

Dne 8.4.2011 v 17:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1961 ze Strahovic, že před chvíli nalezl při polních pracích na zahradě u svého rodinného domu v obci Strahovice nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl leteckou pumu o váze 10 kg, ráže 300 mm.


Odcizení jízdního kola z oploceného pozemku u domu na ulici Vítečkové v Opavě

V přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 7.4.2011 do 09:00 hod. dne 8.4.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Vítečkové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek u jednoho z rodinných domů, kde následně odcizil před garážovými vraty odstavené pánské horské jízdní kolo značky Dominator Deitroit stříbrné barvy v hodnotě 7.000,- Kč, které bylo uzamčeno lankovým zámkem v hodnotě 100,- Kč, kdy pod sedlem jízdního kola byla upevněna černá plátěná taštička v hodnotě 100,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1954 z Prahy tak byla způsobena celková škoda ve výši 7.200,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem