Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.6.2011

Opava - Pracovní úraz v podniku MSA v Dolním Benešově a další...(16 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 7.6.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, kdy 1 osoba utrpěla zranění lehké a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 93.000,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 8.6.2011 došlo v okrese Opava ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a hmotná škoda na majetku činí 6.000,- Kč.


Čtyřicetiletý muž z Dolního Benešova v místě bydliště poškodil notebook své manželce

Dne 8.6.2011 započali policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, ze kterého je podezřelý muž ročníku narození 1970 z Dolního Benešova tím, že ve večerních hodinách dne 23.5.2011, v místě společného trvalého bydliště v rodinném domě v obci Dolní Benešov, během hádky se svou manželkou (ženou ročníku narození 1972), praštil pěstí do notebooku značky Asus A52D, kdy tímto úderem poškodil displey, klávesnici a základovou desku, čímž tímto jednáním způsobil majitelce uvedené věci (ženě ročníku narození 1951 z Dolního Benešova) škodu ve výši 10.900,- Kč. Případ byl původně šetřen jako přestupek proti majetku, kdy na základě vyčíslené škody byla celá záležitost překvalifikována na shora uvedenou trestnou činnost. Vše je nadále v prošetřování a prověřování.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Markvartovické v Hlučíně

Dne 8.6.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1979 z Ostravy, neboť tento byl dne 7.6.2011 v době kolem 23:50 hod. stavěn a kontrolován hlučínskými policisty u benzínové čerpací stanice Shell na ulici Markvartovické v Hlučíně jako řidič osobního motorového vozidla tovární značky Renault Magané, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger u něj byly naměřeny pozitivní výsledky na předchozí požití alkoholických nápojů, s naměřenými hodnotami 2,21 promile a 2,33 promile alkoholu v jeho dechu. V daném případě tedy vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Dvaatřicetiletý muž s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před řízení automobilu doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení jízdního kola z kůlny u rodinného domu na ulici U Potoka v obci Markvartovice

Dne 8.6.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 20:00 hod. dne 7.6.2011 do 06:15 hod. dne 8.6.2011 vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů na ulici U Potoka v obci Markvartovice, kdy následně vytrhl dveře uzamčené kůlny, odkud odcizil dámské trekinkové jízdní kolo značky Kellys černočervené barvy (obsahovalo plastové blatníky černé barvy, řidítka stříbrné barvy, přehazovačku značky Shimano a nosič se dvěmi plátěnými taškami černé barvy), čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1964 z Markvartovic způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Dobroslavice

Dne 8.6.2011 ve 13:00 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1978 z Dobroslavic, že před chvíli nalezla při pracích na zahradě svého rodinného domu na ulici Slezské v obci Dobroslavice nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu o průměru 80 mm.


Pracovní úraz jednapadesátiletého muže v areálu firmy MSA v obci Dolní Benešov

Dne 8.6.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověření skutečností, které mohou nasvědčovat tomu, že byl spáchán přečin „Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti“, neboť v době kolem 16:30 hod. dne 8.6.2011 došlo v areálu firmy MSA (armatury) na ulici Hlučínské v Dolním Benešově k pracovnímu úrazu muže ročníku narození 1960 z Kravař, ke kterému mělo dojít tak, že se výše jmenovaný muž ocitl v prostoru jámy hluboké 2,5 metrů, a to v jedné z hal firmy, kde probíhají veškeré vysokotlaké zkoušky. Poškozený jednapadesátiletý muž utrpěl tržnou ránu na hlavě s prasklinou na lebeční části, kdy byl převezen sanitním vozidlem RZS do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému ošetření a k dalšímu vyšetření. Ošetřující lékař se ihned při ošetřování nedokázal vyjádřit k délce jeho léčení. Muži byl odebrán vzorek krve ke zjištění, zda-li nebyl či není pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek nebo jedů. Na místě prošetřování celé události se nacházel i bezpečnostní technik MSA Dolní Benešov, který se nedokázal vyjádřit, proč došlo k pádu osoby do jámy. Celá záležitost je i nadále předmětem dalšího prověřování a prošetřování, prvotním šetřením nebylo zjištěno cizí zavinění na pádu výše uvedeného muže do jámy a o věci byla informována i Inspekce bezpečnosti práce, která si provede vlastní šetření ve své kompetenci.


Odcizení zboží z prodejního stánku na křižovatce ulic Hlučínská a Olšinky v Kravařích

Dne 3.6.2011 v době kolem 10:00 hod. neznámý pachatel spáchal v prostoru křižovatky ulic Hlučínská a Olšinky v Kravařích, části Kouty přečin „Krádež“ tím, že postupně odnášel z místního prodejního stánku (bez zaplacení a pod záminkou uložení) zboží do přistaveného automobilu a následně bez zaplacení odejel neznámo kam, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1976 ze Sudic celkovou škodu ve výši 8.032,- Kč. Neznámý muž do osobního motorového vozidla postupně naložil toto zboží : plastovou přepravku s 19-ti láhvemi piva značky Pilsner Urquel v hodnotě 528,- Kč, 6 kusů plastových láhví kofoly o objemu 2 litry v hodnotě 138,- Kč, 2 kusy alkoholu značky Becherovka o objemu 0,5 litrů v hodnotě 258,- Kč, 2 kusy alkoholu značky Fernet o objemu 0,5 litrů v hodnotě 252,- Kč, 26 kusů krabiček cigaret značky LM v hodnotě 1.872,- Kč, 12 kusů krabiček cigaret značky Camel v hodnotě 900,- Kč, 12 kusů krabiček cigaret značky Marlboro-červené v hodnotě 1.008,- Kč, 10 kusů krabiček cigaret značky Marlboro-červené krátké v hodnotě 700,- Kč, 12 kusů krabiček cigaret značky Sparta v hodnotě 900,- Kč, 17 kusů krabiček cigaret značky Petra v hodnotě 1.224,- Kč a 3 kusy krabiček cigaret značky Marlboro-bílé v hodnotě 252,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení nářadí ze stolářské dílny v jednom z domů na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři

V blíže neupřesněné době od 14:00 hod. dne 5.6.2011 do 09:00 hod. dne 6.6.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě, městské části Jaktař přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do stolařské dílny, která se nachází ve sklepních prostorách jednoho z domů, odkud odcizil elektrickou ruční kotoučovou pilu značky Narex EPK-16 v hodnotě 4.000,- Kč, kotouč na melamin v hodnotě 1.250,- Kč, profi vibrační přímočarou pilku značky Protol JSP60E včetně listu v hodnotě 7.000,- Kč, elektrický ruční hoblík značky Metabo Ho 0882 v hodnotě 4.000,- Kč, ruční příklepovou elektrickou vrtačku značky Ferm KB 1300/2 v hodnotě 900,- Kč, horní elektrickou frézku Ferm FBF-8E v hodnotě 3.500,- Kč včetně 32 tvarovaných frézek v hodnotě 1.800,- Kč, rozbrušovací flexu v plastovém kufříku v hodnotě 900,- Kč, dvě akumulátorové vrtačky v černém a v šedém kufříku v hodnotě 800,- Kč a ruční elektrickou brusku značky Demi v šedém kufříku v hodnotě 1.600,- Kč, kdy skoro všechno výše uvedené nářadí bylo originálně zabaleno a nepoužito. Poškozenému muži ročníku narození 1965 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 25.750,- Kč, kdy na zařízení škoda nevznikla. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky ze skladu firmy na ulici Krnovské v Opavě

Dne 8.6.2011 v době mezi 11:00 hod. a 11:10 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu Magistrátu města na ulici Krnovské v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že odcizil z volně přístupného skladu firmy Tupperware volně odloženou černou koženou peněženku v hodnotě 100,- Kč s finanční částkou na hotovosti 600,- Kč, s různými osobními doklady a se 2 kusy platebních karet, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1946 z Krnova, okres Bruntál způsobena celková škoda ve výši 700,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

 

Vniknutí do bytu v činžovním domě na ulici Havlíčkové v Opavě

V blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 4.6.2011 do 09:30 hod. dne 8.6.2011 neznámý pachatel spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Havlíčkové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že s největší pravděpodobností za pomocí shodného klíče vnikl do bytu poškozené ženy ročníku narození 1934 z Opavy, ve kterém setrval, následně jej prohledal a odcizil různé množství a druhů sladkostí v hodnotě 500,- Kč, 6 kusů láhví 0,7 litrů vína různých značek v hodnotě 300,- Kč, 4 kusy láhvového piva 0,5 litrů značky Pilsner v hodnotě 100,- Kč, láhev alkoholu 0,5 litrů značky Fernet Citrus v hodnotě 100,- Kč, láhev alkoholu 0,5 litrů značky Višňovka v hodnotě 100,- Kč a poloprázdnou láhev alkoholu 0,5 litrů značky Rum v hodnotě 50,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.150,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kabelů z objektu průmyslové zóny na ulici Palhanecké v Opavě-Jaktaři

V blíže neupřesněné době od 18:30 hod. dne 7.6.2011 do 08:30 hod. dne 8.6.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Palhanecké v Opavě, městské části Jaktař přečin „Krádež“ tím, že po přestřižení uzamčeného oplocení vnikl do objektu průmyslové zóny, odkud odcizil volně odložený 155 metrů dlouhý prodlužovací, třífázový, pětikolíkový kabel na 380 V s koncovými konektory v hodnotě 8.847,- Kč a 25 metrů dlouhého kabelu v hodnotě 497,- Kč, čímž způsobil společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava celkovou škodu ve výši 9.344,- Kč. Poškozením oplocení pak způsobil muži ročníku narození 1965 z Opavy škodu ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Krádež měděných trubek z objektu lihovaru v obci Jakartovice

V přesně nezjištěné době ode dne 16.5.2011 do 31.5.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice přečin „Krádež“ tím, že po odstranění kovové petlice a visacího zámku dveří vnikl do skladu a kotelny objektu místního lihovaru, odkud dále vnikl přes kotelnu do destilační síně a zde po odstranění svaru z víka odcizil z varné nádoby dosud nezjištěné množství měděných trubek o průměru od 7 do 10 cm, které byly upevněné uvnitř obalu varné nádoby, čímž byla poškozené společnosti Spiritus International spol. s r.o. Frýdek-Místek způsobena škoda zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Vloupání do prodejny v obci Jakartovice, část Hořejší Kunčice

V blíže neuvedené době od 11:00 hod. dne 7.6.2011 do 01:50 hod. dne 8.6.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice, část Hořejší Kunčice přečin „Krádež“ tím, že po odstřižení visacích zámků z mříže a po vypáčení vstupních dveří vnikl do skladu místní prodejny, kdy po vypáčení dalších dveří vnikl do samotného objektu prodejny, ze které odcizil 18 kartónu cigaret různých značek, dosud přesně neurčené množství krabiček cigaret různých značek, dále přesně neurčené množství alkoholických nápojů (značek Fernet, Rum, Becherovka) a 4 balíčky kávy značky Roco, vše v celkové hodnotě zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč, kdy na zařízení vznikla škoda ve výši 3.000,- Kč. Poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava tak byla způsobena předběžná škoda ve výši 8.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.

 

Odcizení sekačky z kůlny u rodinného domu v obci Kružberk

V přesně neustanovené době od 22:30 hod. dne 7.6.2011 do 09:00 hod. dne 8.6.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Kružberk přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že vstoupil na nedostatečně zajištěný pozemek u jednoho z rodinných domů, kde následně odstranil fabkový visací zámek z petlice dveří do uzamčené dřevěné kůlny, ze které odcizil benzínovou rotační sekačku značky Wordlawn W 50 červené barvy s plátěným košem, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1975 ze Starých Těchanovic způsobena celková škoda ve výši 7.100,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Odcizení paintballových zbraní ze zahradní chatky na katastru obce Litultovice

V neupřesněné době od 17:00 hod. dne 2.5.2011 do 10:00 hod. dne 7.5.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Litultovice, část Zahrádky (nedaleko Pilného Mlýna) přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna vnikl do jedné ze zahradních chatek, ze které odcizil 16 kusů paintballových zbraní výrobního označení Triton Genezi celokovové konstrukce černé barvy a 20 kusů paintballových rukavic s černým ochranným pláštěm značky Genezi, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1985 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 30.000,- Kč. Případ je i nadále v prověřování a prošetřování ze strany opavských policistů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem