Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 9.10.2011

Opava - Kontrola podnapilého řidiče automobilu v Hlučíně a další...(5 případů)-2.část 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 9.10.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých bylo 7 osob zraněno lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 472.000,- Kč.


Odcizení jízdního kola z chodby panelového domu na ulici Grudové v Opavě-Kateřinkách

V přesně nezjištěné době od 20:00 hod. dne 8.10.2011 do 15:30 hod. dne 9.10.2011 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Grudové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že ze společné chodby v 9. patře tohoto domu odcizil zde odstavené a lankovým zámkem černé barvy uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Schwinn typu Frontier červenočerné barvy v hodnotě 6.500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1967 z Opavy-Kateřinek. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky v areálu PL na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 9.10.2011 v době mezi 07:00 hod. a 13:00 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu Psychiatrické léčebny na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že odcizil z kabelky, která byla volně pověšená přes židli v jídelně ženského otevřeného oddělení číslo 1, dámskou koženou peněženku oranžové barvy v hodnotě 300,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 150,- Kč, různé osobní doklady a platební karta, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1950 z Ostravy způsobena celková škoda ve výši 450,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození vybavení bytu na ulici Mírových letnic v Budišově nad Budišovkou

Neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Mírových Letnic v Budišově nad Budišovkou přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v blíže neustanovené době ode dne 1.7.2008 do dne 9.10.2011 poškodil vybavení bytu, kdy se jedná o zdemolování kuchyňské linky v hodnotě 20.000,- Kč, poškození dlaždic podlahy koupelny v hodnotě 5.000,- Kč, dále barvou postříkal zdi bytu se škodou ve výši 8.000,- Kč, rozbil skleněnou výplň dveří od lodžie v hodnotě 3.000,- Kč a poškodil plynový sporák Mora v hodnotě 5.000,- Kč. V kuchyni bytu dále zboural část zdiva, kdy tímto způsobil škodu ve výši 500,- Kč, poškodil deset kusů elektrických zásuvek se škodou ve výši 1.000,- Kč, poškodil pět kusů bytových dveří se škodou ve výši 6.000,- Kč a rozbil tři skleněné výplně oken se škodou 1.500,- Kč. Poškozenému majiteli bytu, muži ročníku narození 1978 z Budišova nad Budišovkou tak byla způsobena celková škoda na poškozeném majetku ve výši 50.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Hlučíně, části Bobrovníky

Dne 9.10.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, neboť na podkladě všech zjištění je zřejmé, že v době kolem 20:00 hod. dne 9.10.2011 řídil muž ročníku narození 1947 z Hlučína osobní motorové vozidlo značky Škoda Favorit, a to po předchozím požití alkoholických nápojů. Tato skutečnost byla zjištěna ze strany hlučínských policistů při kontrole BESIPu na ulici Požárnické v Hlučíně, části Bobrovníky, kde stavěli a kontrolovali výše uvedený automobil a jeho řidiče, přičemž odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny hodnoty 1,0 promile a 1,02 promile alkoholu v jeho dechu. Čtyřiašedesátiletý muž tedy vykonával činnost ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky a mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem