Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 9.5.2009 - 2.část

Dopravní nehoda traktoristy a osobního motorového vozidla, nálezy munice a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehoda traktoristy a řidiče osobního motorového vozidla na Vítkovsku


 

Dne 9.5.2009 v době kolem 11:10 hod. řídil muž ročníku narození 1952 z Vítkova traktor značky Zetor se zapojeným přívěsem po silnici II. třídy číslo 462 ve směru jízdy od obce Jelenice k obci Větřkovice na Vítkovsku v okrese Opava, kdy náhle odbočil vlevo na místo ležící mimo pozemní komunikaci, a to na přilehlé pole. Za ním jedoucí muž ročníku narození 1968 z Bílovce, okres Nový Jičín, který řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Jeep Grand Cherokee na toto zareagoval tak, že strhl řízení vlevo a intenzivně brzdil. Traktor však narazil levým předním kolem do pravého předního rohu vozidla Jeep, které následně vyjelo mimo komunikaci do silničního příkopu. Svědci dopravní nehody při prováděném šetření uvedli, že řidič traktoru neměl při odbočování zapnutý levý ukazatel směru jízdy. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidlech v celkové výši 120.000,- Kč. Spolujezdkyně z osobního motorového vozidla značky Jeep, žena ročníku narození 1965 z Bílovce utrpěla těžké zranění (zlomeninu 12 hrudního obratle), kdy byla letecky transportována vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě a byla hospitalizována na oddělení neurochirurgické JIP s předběžnou dobou léčení 6 měsíců. Úklid vozovky od provozních kapalin provedli hasiči HZS Vítkov. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna a případ je nadále v šetření. Shora uvedený šestapadesátiletý traktorista je však již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ublížení na zdraví“.


 


 

Vloupání do motorového vozidla v obci Děhylov – neznámý pachatel


 

Dne 8.5.2009 v době od 17:30 hod. do 18:30 hod. neznámý pachatel na odstavném parkovišti u areálu chatoviště Loděnice v obci Děhylov po předchozím rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Ford Fiesta, ze kterého odcizil mobilní telefon značky Nokia 3120 v hodnotě 4.000,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1971 z Ostravy a dále odcizil navigaci Tom Tom v hodnotě 4.000,- Kč, ke škodě firmy Next Security Ostrava a této firmě byla způsobena i škoda ve výši 3.000,- Kč na rozbité skleněné výplni dveří vozidla. Celková škoda tedy činí 11.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Krádež“.


 


 

Odcizení jízdního kola na ulici Kostelní v Kravařích, část Kouty – neznámý pachatel


 

Dne 9.5.2009 na základě oznámení od muže ročníku narození 1971 z Kravař byly policisty z obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájeny úkony trestního řízení ve věci odcizení jízdního kola, neboť na podkladě oznámení, zjištěných skutečností a ohledáním místa činu je zřejmé, že dne 9.5.2009 v době od 01:00 hod. do 03:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Kostelní v Kravařích, části Kouty trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že po násilném vyhnutí uzamčené kovové mříže vnikl do prostoru kolárny, která se nachází pod schodištěm u jednoho z domů na shora uvedené ulici, odkud odcizil pánské trekinkové jízdní kolo značky Sprinter modrostříbrné barvy s kompletním vybavením, čímž byla poškozenému oznamovateli způsobena škoda ve výši 8.500,- Kč a na kovové mříži kolárny vznikla škoda ve výši 500,- Kč, ke škodě majitele nemovitosti, muže ročníku narození 1959 z Kravař.

 

Vloupání do motorového vozidla na ulici Komenského ve Vítkově – neznámý pachatel


 

V době od 17:00 hod. dne 7.5.2009 do 05:45 hod. dne 9.5.2009 neznámý pachatel spáchal na parkovišti před jedním z domů na ulici Komenského ve Vítkově trestný čin „Krádež“ tím, že vnikl dosud nezjištěným způsobem do osobního motorového vozidla značky Opel Kadet, ze kterého odcizil 200,- Kč v drobných mincích, plastovou krabičku s náhradními žárovkami a pojistkami, navigační přístroj Garmin nüvi 300 včetně příslušenství a dále poškodil opěradlo řidiče (poškozené sklápění opěradla) a zadní opěradla (poškozené zajišťování sklápění), čímž způsobil majitelce automobilu, ženě ročníku narození 1965 z Vítkova, celkovou škodu na odcizených věcech ve výši 5.400,- Kč a na poškození ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války na katastru obce Háj ve Slezsku-Lhota


 

Dne 9.5.2009 v 13:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1975 z Hlučína, že před chvíli nalezl v lesním porostu na katastru obce Háj ve Slezsku, část Lhota nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z 2. světové války. Na místo se dostavili policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín, kteří přivolali policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který převzal a na místě zneškodnil raketu RS82 (Kaťuša). Při odpálení nevybuchlé munice, která pochází z 2. světové války, bylo ze strany policistů učiněno bezpečnostní opatření, spočívající v uzávěře okolních lesních cest. Při likvidaci munice nebyl nikdo zraněn a rovněž nedošlo k hmotné škodě na majetku.


 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války na katastru obce Markvartovice


 

Dne 9.5.2009 v 16:50 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1972 z Markvartovic, že před chvíli nalezl v prostorách vojenského bunkru poblíže vodárny na katastru obce Markvartovice dva kusy munice z 2. světové války. Místo nálezu do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku zajistili policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín. Přivolaný pyrotechnik následně na místě zneškodnil dva kusy puškových tříštivých granátů.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 9.5.2009 došlo v okrese Opava ke třem dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna těžce, hmotná škoda v souvislosti s nehodovostí činí 270.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem