Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 9.7.2011

Opava - Dvě dopravní nehody podnapilých řidičů a další události (8 případů) 

Vloupání do objektu v obci Píšť
Činu se dopustil neznámý pachatel v přesněji nezjištěné době, a to od 1.května do 8.července tohoto roku v obci Píšť. Dosud nezjištěným způsobem vnikl do objektu bývalého kravína, v současné době budovy skladu kamenictví, a z vnitřních prostor tohoto skladu odcizil dvě vrtačky značky Hilty, motorovou pilu značky Stihl a dvě svářečky vyrobené na zakázku. Firmě Kamenictví tím neznámý pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 48.000,- Kč, přičemž poškozením zařízení škodu nezpůsobil.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Vloupání do budovy v Ludgeřovicích

K vloupání do areálu firmy na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice došlo v nočních hodinách z 8. na 9.července 2011. Neznámý pachatel odstranil visací zámek zajišťující bránu oplocení areálu, do tohoto areálu vnikl a odtud odcizil nákladní přívěs značky VAPP EXPRESS PAV 2.0 B, registrační značky 6T8 3777, barvy světle šedé. Odcizený přívěs sloužil k přepravě osobních automobilů. Škodu ve výši 110.000,- Kč způsobil neznámý pachatel šestatřicetiletému muži z Hlučína.
Hlučínští policisté zahájili dne 9.července 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním a po odcizeném přívěsu vyhlásili celostátní pátrání.
Dopravní nehoda podnapilého řidiče
K dopravní nehodě došlo dne 9.července 2011 krátce po třiadvacáté hodině v obci Dolní Benešov na ulici Náměstí Cypriána Lellka. Třiapadesátiletý muž z Ostravy řídil po této ulici osobní automobil tovární značky Ford Focus, když chtěl z ulice Nám. Cypriána Lellka odbočit vpravo do ulice Poštovní. Vzhledem k tomu, že ulice Poštovní je jednosměrnou pozemní komunikací, začal jmenovaný se svým vozidlem couvat, přičemž ale levým zadním rohem svého vozu narazil do pravého předního boku za ním stojícího automobilu tovární značky VW Golf. Ve vozidle VW Golf se tou dobu nacházel sedmačtyřicetiletý řidič a jeho devětačtyřicetiletá spolujedoucí.
Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Hmotná škoda na vozidle Ford byla vyčíslena na částku 10.000,- Kč, na automobilu VW Golf byla škoda odhadnuta na částku 20.000,- Kč. Dechová zkouška řidiče vozu VW Golf byla negativní. Odborné měření provedené pomocí přístroje Drager u řidiče vozidla Ford, mělo pozitivní výsledek. Jmenovanému byla poprvé naměřena hodnota 2,96 promile alkoholu a po pěti minutách hodnota 2,94 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté tomuto řidiči následně na místě nehody zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu.
Dopravní nehodu šetří policisté opavského dopravního inspektorátu jako podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Dopravní nehoda podnapilé cyklistky
K další dopravní nehodě došlo dne 10.července 2011 kolem druhé hodiny v noci v obci Raduň na ulici 9.května. Čtyřiapadesátiletá žena z Opavy řídila po této ulici jízdní kolo, a to ve směru jízdy od místní restaurace k ulici Komárovské. Na přímém úseku pozemní komunikace ale s jízdním kolem havarovala a upadla na vozovku. Pádem na vozovku utrpěla cyklistka zranění, se kterým ji na chirurgickou ambulanci opavské nemocnice převezla svědkyně této dopravní nehody.
Dle předběžné lékařské zprávy utrpěla cyklistka zranění povahy lehké, s předpokládanou dobou léčení dvou týdnů. Po ošetření byla v nemocnici hospitalizována. Dopravní policisté cyklistce pomocí přístroje Drager naměřili v dechu hodnotu 1,74 promile alkoholu. Škoda na havarovaném jízdním kole byla vyčíslena na částku 1.000,- Kč.
I tuto dopravní nehodu šetří policisté opavského dopravního inspektorátu. Cyklistka je podezřelá ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Dopravní nehodovost
V průběhu soboty 9.července 2011 šetřili dopravní policisté celkem sedm dopravních nehod, ke kterým došlo na Opavsku. Při těchto nehodách utrpěly dvě osoby lehká zranění, přičemž hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 291.000,- Kč.  
Podnapilá řidička na ulici Otické v Opavě
Opavští policisté provedli dne 10.července 2011 kolem půl šesté ráno v Opavě na ulici Otické silniční kontrolu osobního automobilu tovární značky Opel Vectra. Vozidlo řídila sedmačtyřicetiletá žena z Opavska. Na výzvu policisty se podrobila odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Jmenované byla naměřena výsledná hodnota 0,95 promile alkoholu v jejím dechu. Opavští policisté této řidičce na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali jí další jízdu. Po zadokumentování policisté věc přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu oznámí Odboru dopravy Magistrátu města Opavy. Ve správním řízení hrozí řidičce peněžitá pokuta od 10 do 20 tisíc korun a zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu od šesti měsíců do jednoho roku.
Vloupání do garáže u rekreační chaty v obci Lhotka
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Tohoto skutku se dopustil v době od 6. do 9.července 2011 v obci Lhotka u Vítkova na zahradě jedné z rekreačních chat. Do prostor plechové garáže pachatel vnikl po předchozím odcizení visacího zámku. Z garáže následně odcizil benzínovou sekačku s pojezdem, padesát metrů kabelu na 220 V, čtyřicet metrů kabelu na 380 V a kovové silnostěnné trubky a profily. Odcizením těchto věcí způsobil neznámý pachatel dvaašedesátiletému muži z Opavy celkovou škodu ve výši 16.350,- Kč.
Případ šetří vítkovští policisté.
Poškodil vozidlo zaparkované na katastru obce Lhotky u Vítkova
K případu došlo dne 9.července 2011 v době od 19:20 hodin do 19:30 hodina na katastrálním území obce Lhotky u Vítkova na lesní komunikaci v místě naproti chatovišti zvaném „U Tří smrků“.  Neznámý pachatel nezjištěným předmětem, v úmyslu poškodit věc, způsobil vryp do laku na pravých zadních dveřích a pravém zadním blatníku zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky VW Passat. Vrypem dlouhým 1,65 metrů způsobil neznámý pachatel jednašedesátiletému muži z Nového Jičína škodu v předběžné výši 20.000,- Kč.
Vítkovští policisté případ šetří jako přečin poškození cizí věci.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem