Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 9.9.2013

Opava - Utonutí 58-mi leté ženy na Stříbrném jezeře v Opavě a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda se smrtelným zraněním řidičky osobního automobilu u obce Pusté Jakartice

V přesně nezjištěné noční době ze dne 8.9.2013 na den 9.9.2013 řídila žena ročníku narození 1978 z Oldřišova osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia, a to po silnici mezi obcemi Oldřišov, část Arnoštov a Pusté Jakartice, kdy po projetí mírné pravotočivé zatáčky ve směru na Opavu z doposud blíže nezjištěných příčin vjela na pravou krajnici, následně se opět vrátila zpět na vozovku, přitom dostala smyk, ve kterém vyjela vpravo do silničního příkopu, kde levým bokem vozidla narazila do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě utrpěla řidička těžké poranění hlavy a mozku neslučitelné se životem, kdy tomuto zranění na místě dopravní nehody podlehla. Havarovaný automobil se zaklíněnou řidičkou byl ve vysoké trávě nalezen po rozednění, a to kolem 04:45 hod. dne 9.9.2013. Na místě následně zasahovali hasiči HZS Opava a osádka sanitního vozidla RZS Opava, kdy přivolaná lékařka konstatovala úmrtí ženy a byla u ní nařízena soudní pitva. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 53.000,- Kč a případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 9.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba usmrcena a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 113.000,- Kč.


Odcizení nafty z nákladního automobilu na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice

Dne 9.9.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 20:00 hod. dne 8.9.2013 do 06:00 hod. dne 9.9.2013 na odstavné ploše u jednoho z domů na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice odcizil po vypáčení víka palivové nádrže ze zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Daf 400 litrů motorové nafty v hodnotě 14.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu činí 1.000,- Kč. Poškozené soukromé společnosti z okresu Prachatice tak byla způsobena celková škoda ve výši 15.000,- Kč.


Vloupání do garáže na ulici Osvoboditelů v Hlučíně, části Bobrovníky

Dne 9.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 18:00 hod. dne 29.8.2013 do 06:30 hod. dne 2.9.2013 vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Osvoboditelů v Hlučíně, části Bobrovníky, kdy po vypáčení okna a po vytlačení vrat vnikl do přilehlé garáže, odkud odcizil dosud neupřesněný počet nových i používaných pneumatik různých druhů a značek, kdy se většinou jednalo o komplet s aludisky, nebo s plechovými disky v předběžné hodnotě 80.000,- Kč, přičemž na okně a vratech garáže vznikla škoda ve výši 6.000,- Kč. Poškozené soukromé firmě z Ludgeřovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 86.000,- Kč.


Odcizení věcí z nezajištěné šatny ve sportovní hale na ulici Tyršové v Hlučíně

Dne 9.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že z neuzamčené šatny v prostorách sportovní haly na ulici Tyršové v Hlučíně odcizil z peněženky uložené v zadní kapse volně odložených kraťas finanční částku na hotovosti 150,- Kč, ke škodě poškozeného mladíka ročníku narození 1997 ze Štramberku, okres Nový Jičín. Z kapsy volně odložené bundy odcizil finanční částku na hotovosti 200,- Kč, ke škodě mladíka ročníku narození 1997 z Ludgeřovic, z peněženky uložené v zadní kapse volně pověšených riflových kraťas odcizil finanční částku na hotovosti 400,- Kč, ke škodě poškozeného mladíka ročníku narození 1997 z Ludgeřovic. Ze zadní kapsy volně odložených kraťas odcizil mobilní telefon značky LG černé barvy, čímž způsobil poškozenému mladíkovi ročníku narození 1997 z Oder, okres Nový Jičín škodu ve výši 2.300,- Kč. Ve stejné době a na stejném místě rovněž došlo k odcizení mobilního telefonu značky Samsung Galaxy mini v hodnotě 2.000,- Kč a finanční částky na hotovosti 100,- Kč, a to z kapsy volně odložené bundy poškozeného mladíka ročníku narození 1997 z Ostravy. Poškozenému mladíkovi ročníku narození 1997 z Markvartovic neznámý pachatel odcizil ze zadní kapsy pověšených kraťas finanční částku na hotovosti 600,- Kč a dále odcizil volně odložený mobilní telefon značky Sony Xperia mini v hodnotě 2.000,- Kč, ke škodě poškozeného mladíka ročníku narození 1997 z Ostravy. Celková škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 8.450,- Kč.


Opavští policisté šetří případ fyzického napadení u Safari baru na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 9.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že neznámý pachatel v době kolem 04:00 hod. dne 7.9.2013 na chodníku před budovou Safari baru na ulici Olomoucké v Opavě bezdůvodně fyzicky napadl údery pěstí do obličeje poškozeného muže ročníku narození 1973 z Opavy, který upadl na zem, čímž mu způsobil lehké zranění, které si vyžádalo jednorázové lékařské vyšetření a ošetření na chirurgické ambulanci ve Slezské nemocnici v Opavě. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zatajení nálezu peněženky na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách

Dne 6.9.2013 v době kolem 12:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách přečin „Zatajení věci“ tím, že nálezem si přisvojil pánskou koženou peněženku černé barvy, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 14.100,- Kč, karta Benzina k jednorázovému natankování PHM v hodnotě 500,- Kč a různé osobní písemnosti, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1970 ze Skřipova způsobena celková škoda ve výši 14.800,- Kč. Tomuto muži peněženka s věcmi vypadla z kapsy jeho kalhot na chodník, což po chvíli zjistil, jenže když se vrátil na místo, tak již zde své věci nenalezl. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Žena ročníku narození 1955 z Opavy byla nalezena bez známek života na hladině jezera

V blíže neustanovené době od 22:00 hod. dne 8.9.2013 do 05:50 hod. dne 9.9.2013 došlo v areálu Stříbrného jezera na ulici U Dráhy v Opavě-Kateřinkách k úmrtí ženy ročníku narození 1955 z Opavy, která byla náhodným rybářem v době kolem 05:50 hod. dne 9.9.2013 nalezena bez známek života, jak leží na hladině přírodního koupaliště, a to ve vzdálenosti 2 metry od břehu, obličejem ve vodě. Přivolaná lékařka konstatovala smrt a dobu úmrtí odhadla na 02:00 hod. téhož dne. Prohlídkou těla neshledala žádné známky vnějšího násilí, jako příčinu smrti stanovila utonutí a navrhla provedení zdravotní pitvy v Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kam bylo tělo převezeno. Během ohledání místa činu a provedeného šetření nebyly zjištěny takové skutečnosti, které by nasvědčovaly účasti cizí osoby na úmrtí sedmapadesátileté ženy. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Odcizení peněženky z neuzamčeného pokoje v penzionu na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 9.9.2013 v době kolem 21:45 hod. neznámý pachatel spáchal v budově Penzionu U Ševce na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“, přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že z nezajištěného pokoje odcizil volně odloženou pánskou koženkovou peněženku s finanční částkou na hotovosti 6.000,- Kč, se 20 kusy stravenek Gastro Pass, s různými osobními doklady a s platební kartou a dále z pokoje odcizil volně odložený mobilní telefon značky Nokia, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1961 z Brna způsobena celková škoda ve výši 8.900,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem