Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 2.8.-3.8.2013

Bruntál - Pokus sebevraždy 62-letého muže v Krnově a další...(6 případů) 

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 2.8.2013 v 01:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově zajistila na ulici Horní v Rýmařově muže ročníku narození 1992 z Rýmařova, který chvíli předtím přišel v silně podnapilém stavu k postavenému stanu, kdy vulgárně nadával dvěma ženám ročníku narození 1969 z Rýmařova a ročníku narození 1995 z Břidličné a dále fyzicky napadl zde přítomného muže ročníku narození 1985 z Rýmařova. Jednadvacetiletý muž se choval agresivně a arogantně i před přivolanými policisty a když byl policejní hlídkou upozorněn, aby svého protiprávního jednání zanechal a uklidnil se, tak začal ještě víc křičet a nadávat se slovy : „Mi je všechno jedno, všichni jsou kurvy a klidně mě odvezte na záchytku, já si to s Váma vyřídím“. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění, kdy mu orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla naměřena hodnota 1,40 promile alkoholu v dechu. Při služebním zákroku museli policisté použít donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů sebeobrany a pouta. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do osobního automobilu u přehrady Slezská Harta

Dne 2.8.2013 v době mezi 11:00 hod. a 11:30 hod. neznámý pachatel spáchal u přehrady Slezská Harta mezi obcemi Leskovec nad Moravicí a Razová přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po vylomení pootevřeného střešního okna se škodou ve výši 2.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, odkud odcizil batoh značky Element, ve kterém byly pánské rifle značky Element, mikina značky Cropp, tablet značky Goclever s nabíječkou, herní konzole značky Sony s nabíječkou, kšiltová čepice značky Quicksilver, mobilní telefon značky Nokia 6303, textilní peněženka s finanční částkou na hotovosti 500,- Kč, s různými osobními doklady, s platební kartou a se 7 kusy stravenek Ticketpro, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1986 z Moravského Berouna, okres Olomouc způsobena celková škoda na odcizených věcech ve výši 10.000,- Kč. Dále byl poškozenému muži ročníku narození 1993 z Moravského Berouna, okres Olomouc odcizen z automobilu tablet značky Myaudio a koženková peněženka s finanční částkou na hotovosti 800,- Kč a s různými osobními doklady, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 2.900,- Kč. Poškozen byl i muž ročníku narození 1984 z Moravského Berouna, okres Olomouc, kdy mu byl odcizen mobilní telefon značky Huawei G300 v hodnotě 2.000,- Kč. Celková škoda tak činí 16.900,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Dvaašedesátiletý muž z Krnova se pokusil o sebevraždu

Dne 2.8.2013 v době mezi 16:30 hod. a 17:10 hod. se muž ročníku narození 1951 z Krnova pokusil ve svém bytě, a to v jednom z panelových domů na ulici SPC v Krnově o sebevraždu. Případ oznámil jeho soused, který ucítil zápach plynu, přičemž byt poškozeného byl zevnitř uzamčen a po násilném otevření bytu ze strany přivolaných policistů a hasičů, byl tento muž nalezen ležící na zádech v posteli a v levé části hrudi měl zabodnutý zavírací nůž. Na stole byl ručně psaný dopis na rozloučenou, adresovaný jeho dceři. V bytě byla puštěná rovněž plynová trouba a byla zavřena všechna okna. Po otevření bytu hasiči naměřili 17-ti procentní koncentraci plynu, přičemž evakuace obyvatel domu nebyla zapotřebí a byt byl vyvětrán. Přivolaný lékař RZS Krnov rozhodl o letecký transport shora uvedeného muže helikoptérou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kde se podrobil operativnímu zákroku a je ve stabilizovaném stavu hospitalizován na oddělení JIP. Prvotním šetřením ze strany krnovských policistů a bruntálských kriminalistů nebylo zjištěno cizí zavinění na zranění muže a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Jednatřicetiletý muž se vloupal do garáže rodinného domu v obci Široká Niva

V noční době ze dne 7.4.2013 na den 8.4.2013 muž ročníku narození 1982 ze Široké Nivy po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů v obci Široká Niva, kdy po vypáčení vrat se škodou ve výši 4.000,- Kč vnikl do přilehlé garáže, ze které odcizil HiFi věž a reproduktor, vše v hodnotě 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1978 ze Široké Nivy tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.000,- Kč, přičemž případ v těchto dnech objasnili policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem v úzké spolupráci s bruntálskými kriminalisty. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy jednatřicetiletý muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Krádež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Třída Práce v Bruntále

Dne 3.8.2013 v době kolem 09:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Třída Práce v Bruntále řidiče osobního motorového vozidla značky VW Golf, a to muže ročníku narození 1980 z Dlouhé Stráně. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,92 promile, 0,70 promile a 0,81 promile alkoholu v dechu. Třiatřicetiletý řidič se na výzvu ze strany zakročujících policistů podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) v Podhorské nemocnici v Bruntále, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 3.8.2013 ve 22:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích zajistila v jednom z rodinných domů na ulici Tyršové ve Městě Albrechticích muže ročníku narození 1966 z Města Albrechtic, který chvíli předtím v podnapilém stavu v místě společného trvalého bydliště slovně a fyzicky napadal členy rodiny, a to manželku (ženu ročníku narození 1964) a syna (muže ročníku narození 1986). Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Vzhledem k tomu, že shora uvedený muž se choval arogantně a agresivně i před přivolanými policisty a poněvadž orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,98 promile alkoholu v dechu, zakročující policisté rozhodli o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem