Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku ze dne 1.1.2012

Opava - Dopravní nehoda podnapilé řidičky automobilu a další...(3 případy)-1.část 

 

Dopravní nehoda podnapilé řidičky osobního automobilu v Opavě-Jaktaři

Dne 1.1.2012 v době kolem 01:15 hod. řídila žena ročníku narození 1993 ze Stěbořic osobní motorové vozidlo značky Peugeot 306, se kterým poblíž budovy Základní školy na ulici Slavkovské v Opavě-Jaktaři couvala. Vlivem své podnapilosti však narazila zadní části vozidla Peugeot do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky VW Multivan (majitele muže ročníku narození 1970 z Opavy). Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger jí byly naměřeny pozitivní hodnoty 1,35 promile, 1,14 promile a 1,35 promile alkoholu v dechu. Následně byla vyzvána k lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, čemuž vyhověla. Řidičský průkaz jí zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložila, na místě jí však bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, na automobilu Peugeot vznikla škoda ve výši 20.000,- Kč a na voze VW pak hmotná škoda ve výši 150.000,- Kč.


Požár tůjí na ulici Farní v obci Šilheřovice

Dne 1.1.2012 v 00:35 hod. telefonicky oznámila pracovníkům IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) Ostrava žena ročníku narození 1957 ze Šilheřovic, že před chvíli došlo k požáru živého plotu, jenž je tvořen řadou vzrostlých tůjí, a to u jejího rodinného domu na ulici Farní v obci Šilheřovice. Lokalizaci a uhašení požáru provedli hasiči HZS Hlučín a hasiči SDH Šilheřovice. Jak bylo následně zjištěno, došlo k poškození a zničení 12 kusů vzrostlých tůjí v hodnotě 6.000,- Kč. Celou záležitost si na místě převzal k dalšímu opatření a došetření vyšetřovatel hasičů HZS Opava, kdy jako příčinu požáru uvedl nedbalost ze strany neznámého pachatele.


Nezaplacení útrat v opavských restauracích ze strany dvou osob

V 05:00 hod. dne 1.1.2012 policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v klubu Gabriel na Dolním náměstí v Opavě muže ročníku narození 1956 z Jistebníku, okres Nový Jičín a ženu ročníku narození 1964 z Bruntálu, kteří nejprve téhož dne v ranních hodinách zkonzumovali v baru Mexicana na ulici Nákladní v Opavě a poté v klubu Gabriel alkoholické nápoje, i když neměli finanční prostředky na zaplacení své útraty. Vzhledem k tomu, že oba byli v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla muži naměřena hodnota 1,63 promile a ženě 1,49 promile alkoholu v dechu) bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o jejich dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jak přestupek proti majetku.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem