Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku ze dne 10.4.2011

Opava - Munice z 2. světové války zaměstnává pyrotechniky a další...(4 případy) 

 

Pokus vloupání do motorového vozidla na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice

Dne 10.4.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 06:00 hod. do 07:20 hod. dne 10.4.2011 na parkovišti u zdravotního střediska na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice rozbil skleněnou výplň předních dveří na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Škoda Fábia, kdy k odcizení věcí nedošlo, poškozením okna dveří automobilu však byla poškozenému muži ročníku narození 1947 z Markvartovic způsobena celková škoda ve výši 3.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Jilešovice

Dne 10.4.2011 v 08:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1975 z Dolního Benešova, že před chvíli nalezl přibližně 50 metrů od konce ulice Podhůří nedaleko přilehlého viaduktu v části lesa zvaného Podhůří na katastru obce Jilešovice nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 75 mm a dělostřelecký granát ráže 122 mm.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Jilešovice

Dne 10.4.2011 ve 12:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1975 z Opavy, že před chvíli nalezl ve strži, a to přibližně 500 metrů od konce ulice Slezské na katastru obce Jilešovice nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 150 mm, ruční granát F1 bez zapalovače a jeden předmět pouze připomínající nevybuchlou munici.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru města Opavy

Dne 10.4.2011 v 09:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1964 z Opavy-Kateřinek, že před chvíli nalezl na poli mezi Opavou a obcí Raduň nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 75 mm.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem