Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku ze dne 12.8.2012

Opava - Zajištění podnapilých osob na PZS Opava k vystřízlivění a další...(4 případy) 

 

Kontrola cyklisty v Kravařích s jeho následným předvedením k prokázání totožnosti

Dne 12.08.2012 v době kolem 00:10 hod. řídil muž ročníku narození 1983 z Kravař pánské horské jízdní kolo po ulicích Kostelní, Nová, Záhumenní a Hlučínská v Kravařích, kde před provozovnou firmy Okna Šupík z jízdního kola sám upadl. Jmenovaný se na výzvu zakročujících policistů z SPJ KŘ PČR Msk (Speciální pořádková jednotka Krajského ředitelství Policie České republiky Moravskoslezského kraje) Ostrava odmítl bezdůvodně podrobit orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Dräger ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem. Odmítl rovněž i prokázat svou totožnost, s policisty nespolupracoval a proto byl předveden do budovy Obvodního oddělení PČR v Kravařích. Zde byla jeho totožnost věrohodně zjištěna lustracemi v dostupných evidencích, kdy po provedení nezbytných procesních úkonů byl v 01:30 hod. téhož dne propuštěn na svobodu. Celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a věc je šetřena jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Při pádu a následném předvedení si výše uvedený cyklista nezpůsobil žádné zranění a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 12.08.2012 v 00:45 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1957 z Opavy, že v jednom z rodinných domů na adrese Služovice, část Vrbka dochází k slovnímu a fyzickému napadání její osoby a dalších přítelkyň a kamarádek ze strany jejího syna (muže ročníku narození 1979 z Dolního Benešova). Po příjezdu policistů z Obvodního oddělení PČR v Kravařích na místo bylo zjištěno, že třiatřicetiletý muž verbálně urážel svou matku a dále ženu ročníku narození 1982 z Hradce nad Moravicí, ženu ročníku narození 1984 z Frenštátu pod Radhoštěm, okres Nový Jičín a ženu ročníku narození 1965 z Rožnova pod Radhoštěm, okres Vsetín, a to se slovy „ „běžte všechny do piče, vy krávy, vypadněte“, přičemž všem přítomným tak ublížil na cti. Následně fyzicky napadl žduchnutím svou matku, která vlivem toho spadla na zem (bez zranění) a dále žduchl svou družku, která si tímto způsobila zranění (drobná oděrka na zádech o délce 10 cm), avšak lékařské ošetření nevyhledá. Pachatel přestupku proti občanskému soužití se na výzvu zakročujících policistů bezdůvodně odmítl podrobit orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager na možnou přítomnost alkoholických nápojů v jeho těle, vizuálně bylo zcela zřejmé, že je však pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek a jelikož zde byla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání i nadále pokračovat, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Další zranění žádné jiné ze zúčastněných osob způsobeno nebylo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je i nadále v prověřování a v prošetřování.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 11.08.2012 ve 23:00 hod. byl policejní hlídkou z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zajištěn na ulici Hřbitovní v Budišově nad Budišovkou muž ročníku narození 1964 z Budišova nad Budišovkou, který v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj prokázala hodnotu 3,31 promile alkoholu v dechu) ležel na komunikaci uvedené ulice, přičemž tímto bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví, BESIP a svým jednáním rovněž budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a jako přestupek proti veřejnému pořádku. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku.


Poškození osobního automobilu na ulici Na Sídlišti v Budišově nad Budišovkou

Dne 12.08.2012 v době mezi 03:40 hod. a 04:10 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Na Sídlišti v Budišově nad Budišovkou přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Alfa Romeo, kdy úmyslně zcela zničil pravé a levé venkovní zpětné zrcátko, promáčkl pravý přední blatník, poškrábal lak a promáčkl střechu vozidla, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1956 z Vítkova způsobena celková škoda ve výši minimálně 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem