Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku ze dne 12.9.2010

Opava - Pátrací akce po pohřešované ženě na Opavsku a další...(3 případy) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče motorového vozidla na katastru obce Brumovice

Dne 11.9.2010 v době kolem 20:30 hod. řídil muž ročníku narození 1952 z Brumovic osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf, se kterým jel od obce Brumovice, část Kolná k obci Úblo, kdy vlivem své podnapilosti nezvládl řízení svého automobilu a při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde čelně narazil do stromu a následně byl odhozen vpravo na louku. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče (pohmoždění hrudníku) s lékařským ošetřením ve Slezské nemocnici v Opavě, dále došlo ke zranění spolujezdce, a to muže ročníku narození 1948 z Brumovic, který utrpěl zranění střední povahy (zlomenina pravé ruky, naražení hlavy) s dobou léčení 6 týdnů a s jeho hospitalizací v opavské nemocnici. Na automobilu byla způsobena hmotná škoda ve výši 6.000,- Kč.
Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager bylo zjištěno, že osmapadesátiletý muž automobil řídil po předchozím požití alkoholických nápojů, kdy mu byly naměřeny hodnoty 2,30 promile a 2,40 promile alkoholu v jeho dechu. Výše uvedený řidič je již nyní důvodně podezřelý z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ a rovněž z přečinu „Ublížení na zdraví z nedbalosti“, kdy mu na místě bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je nadále v šetření.


Dopravně bezpečnostní akce

Na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě proběhla v době od 22:00 hod. dne 11.9.2010 do 01:00 hod. dne 12.9.2010 dopravně bezpečnostní akce s označením „Y“ (zaměřená na vše, co se týká BESIP-bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, převážně pak na kontrolu řidičů motorových i nemotorových vozidel, zda-li nejsou pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek). Nasazeno bylo celkem 22 opavských policistů, kteří zkontrolovali 223 motorových vozidel a jejich řidičů. V průběhu celé akce bylo zjištěno 11 přestupků v dopravě (špatný technický stav automobilů, propadlá STK, nepřipoutání bezpečnostními pásy, neúplnost dokladů potřebných k provozu a řízení motorového vozidla...), kdy nebyl odhalen žádný řidič, který by vozidlo řídil po předchozím požití alkoholu či omamných a psychotropních látek a jedů.

 

Pohřešování ženy na Opavsku - 12.9.2010 v 12:45 hod. (informace)

V těchto chvílích na Opavsku probíhá pátrací akce po pohřešované jednašedesátileté ženě z Opavy. Dnešního dne v nočních hodinách, přesněji v 01:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1967 z Opavy, že pohřešuje svou matku (ženu ročníku narození 1949), která byla naposledy viděna v sobotu dne 11.9.2010 v době kolem 15:45 hod. na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách a od té doby nikdo neví, kde by se mohla pohybovat či nacházet. Jak bylo dále zjištěno, pohřešovaná žena má v poslední době sklony k sebevražednému úmyslu. K popisu pohřešované bylo zjištěno, že tato je štíhlé postavy, vysoká 160 cm, krátkých rovných hnědých vlasů. Její oblečení zjištěno nebylo. Provedenou prověrkou přes mobilní operátory byl její poslední možný výskyt zjištěn v okolí obce Oldřišov. V průběhu celé noci a v brzkých ranních hodinách i dopoledne byly provedeny různé prověrky v restauračních zařízeních, na vlakových nádražích, v nemocnicích a v terénu, a to nejen v Oldřišově a jeho bezprostředním okolí, ale i na dalších místech okresu Opava a ve Statutárním městě Opava. Byly kontaktovány i různé osoby z řad známých a kamarádů, které by mohly podat jakékoliv kladné informace k pohřešované ženě. Všechny doposud prováděné úkony byly bez kladného výsledku. Proto v těchto chvílích probíhá pátrací akce, a to hlavně na katastru obce Oldřišov a Opava, které se zúčastňuje několik desítek opavských policistů, přivoláni byli i policisté z pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Ostrava a pátrání provádí i policejní helikoptéra.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem