Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku ze dne 8.1.2012

Opava - Kontrola podnapilého řidiče s vysloveným zákazem řízení v Opavě a další...(3 případy)-1.část 

 

Vloupání do zahradní chatky na ulici Nadační v Opavě

V noční době ze dne 28.12.2011 na den 29.12.2011 neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské osadě Žižkova na ulici Nadační v Opavě přečin „Krádež“ tím, že řádně nezajištěným oknem vnikl do jedné ze zahradních chatek, ze které odcizil jídlo a alkoholické nápoje v hodnotě 440,- Kč, tenisky značky Nike v hodnotě 1.500,- Kč, zimní bundu značky Hanry Chous Jeans v hodnotě 1.200,- Kč, krabici diabolek v hodnotě 120,- Kč, rybářský klobouk v hodnotě 120,- Kč, vycházkovou hůl s rukojetí ve tvaru berana v hodnotě 750,- Kč, čepici značky Hi-Tec v hodnotě 500,- Kč, kožené pouzdro na mobilní telefon v hodnotě 500,- Kč, kožený opasek s logem Bundeswear v hodnotě 1.500,- Kč, tesařské kladivo značky Pacard v hodnotě 700,- Kč, 2 plynové nerezové zapalovače a jeden zapalovač plastový v hodnotě 525,- Kč a dále pachatel poškodil pletivový plot se škodou ve výši 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1967 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 8.855,- Kč. Celá záležitost byla původně šetřena policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě jako přestupek proti majetku, kdy na základě dodaného vyčíslení škody byly dne 7.1.2012 zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 8.1.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ muži ročníku narození 1987 z Brumova-Býlnice, neboť tento byl v době kolem 02:30 hod. dne 8.1.2012 stavěn a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Opavě na ulici Denisovo náměstí v Opavě jako řidič osobního motorového vozidla značky Škoda Felicie combi, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že mu byl rozsudkem Okresního soudu ve Zlíně z prosince roku 2008 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel v délce trvání 5 roků, čímž tedy vykonával činnost, která mu byla zakázána. Dále byl na místě ze strany zakročujících policistů vyzván k odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager na možnou přítomnost alkoholických nápojů v jeho těle, což vyznělo pozitivně a byly mu naměřeny hodnoty 0,6 promile a 0,61 promile alkoholu v dechu. Pětadvacetiletému řidiči bylo následně zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 8.1.2012 v 04:30 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v jednom z panelových domů na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích muže ročníku narození 1976 z Opavy-Kateřinek, neboť tento chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,42 promile alkoholu v dechu) v bytě poškozeného muže ročníku narození 1985 z Opavy-Kylešovic jej po předchozí slovní rozepři napadl i fyzicky, rovněž tak napadl i ženu ročníku narození 1992 z Opavy a dále při tomto poškodil vstupní dveře bytu se škodou ve výši 4.900,- Kč. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o zajištění tohoto pětatřicetiletého muže a o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je v této chvíli šetřen jako přestupek proti občanskému soužití a jako přestupek proti majetku.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem