Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku ze dne 8.5.2013

Opava - Kontrola podnapilých řidičů automobilů na Opavsku a další...(3 případy) 

 

Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Čapkové v Opavě

Dne 08.05.2013 v době kolem 00:10 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala u budovy České spořitelny na ulici Čapkové v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Hyundai Lantra, a to muže ročníku narození 1968 z Háje ve Slezsku. Po předložení všech dokladů potřebných k řízení a provozu automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s naměřenými pozitivními výsledky a s hodnotami 2,56 promile a 2,33 promile alkoholu v dechu. Čtyřiačtyřicetiletý řidič se k předchozímu požití alkoholických nápojů před řízením vozidla doznal, kdy uvedl, že vypil 2 piva + 2 odlivky alkoholu, s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Shora uvedený muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Kontrola podnaplého řidiče osobního automobilu na ulici Hraniční v obci Chuchelná

Dne 08.05.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1957 z Chuchelné, neboť tento byl v době kolem 22:50 hod. dne 07.05.2013 na ulici Hraniční v obci Chuchelná stavěn a kontrolován ze strany kravařských policistů jako řidič osobního motorového vozidla značky Fiat Tipo, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager bylo zjištěno, že automobil řídil po předchozím požití alkoholických nápojů, přičemž mu byly naměřeny hodnoty 1,72 promile a 1,76 promile alkoholu v dechu. Pětapadesátiletý muž byl tedy v danou dobu ve stavu vylučující způsobilost, kterou si přivodil vlivem návykové látky a vykonával činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. V celé záležitosti bude vedeno zkrácené přípravné řízení.


Opavští policisté prošetřují případ výtržnictví v Absolut baru v Opavě

Dne 08.05.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 01:15 hod. dne 08.05.2013 v prostorách Absolut baru na ulici Zámecký okruh v Opavě dosud neznámý pachatel bezdůvodně jednou ranou pěstí udeřil poškozeného muže ročníku narození 1960 z Frýdku-Místku pod levé oko, přičemž toto zranění si vyžádalo jednorázové lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě. Výše uvedeným jednáním se neznámý pachatel na místě veřejnosti přístupném dopustil hrubé neslušnosti nebo výtržnosti tím, že napadl jiného a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem