Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku ze dne 9.10.2011

Opava - Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Kravařích a další...(4 případy)-1.část 

 

Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 8.10.2011 ve 22:30 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zajistili na ulici Revoluční v obci Vřesina muže ročníku narození 1960 z Vřesiny, který chvíli předtím v místě společného trvalého bydliště v podnapilém stavu slovně napadal svoji manželku (ženu ročníku narození 1965 z Vřesiny) a v přítomnosti přivolané policejní hlídky jí vyhrožoval i újmou na zdraví. Vzhledem k jeho agresivnímu chování bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Požár stanu na ulici Ludmily Hořké v Kravařích, části Dvořisko

V blíže neustanovené době od 10:00 hod. do 20:00 hod. dne 8.10.2011 neznámý pachatel spáchal pod mostem přes řeku Opavu na ulici Ludmily Hořké v Kravařích, části Dvořisko přečin „Poškození cizí věci“ tím, že doposud nezjištěným způsobem zapříčinil zahoření textilního stanu ve tvaru A žluté barvy (pro tři osoby) v hodnotě 500,- Kč, ve kterém byly umístěny osobní věci a zdravotní potřeby poškozeného muže ročníku narození 1984 z Kravař v celkové hodnotě ve výši 10.300,- Kč. Ve stanu se např. nacházely tři balení hygienických vývodových stonických sáčků (balení po 30 kusech), mobilní telefon značky Siemens, osobní věci každodenní potřeby (kalhoty, bundy, rifle, mikiny), spací pytel, peřina, polštář a tři kusy textilních dek, kožené boty a koženková peněženka, ve které se nacházely různé osobní doklady a další písemnosti, kdy vlivem požáru došlo ke znehodnocení všech těchto věcí. Celková škoda tak činí 10.800,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích. Na místo činu byl vyžádán i příjezd vyšetřovatele hasičů HZS Opava, který uvedl, že mohlo dojít k úmyslnému zapálení, ale nevyloučil i možnou nedbalost.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Kravařích, části Kouty

Dne 9.10.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1993 z Kravař, neboť tento byl dne 9.10.2011 v době kolem 02:30 hod. stavěn a kontrolován kravařskými policisty na ulici Kalužové v Kravařích, části Kouty jako řidič osobního motorového vozidla tovární značky BMW, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny hodnoty 1,32 promile a 1,42 promile alkoholu v jeho dechu. Osmnáctiletý muž tedy ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, vykonával činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem vzorku biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Osmatřicetiletý muž vyhrožoval dalším osobám v obci Vávrovice

Dne 8.10.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci“, neboť na podkladě všech zjištěných skutečností je zřejmé, že dne 8.10.2011 v době kolem 11:00 hod. muž ročníku narození 1973 z Opavy-Vávrovic na zahradě jednoho z rodinných domů na ulici Jantarové v Opavě, městské části Vávrovice vyhrožoval usmrcením a ublížením na zdraví poškozenému muži ročníku narození 1950 z Opavy-Vávrovic, poškozenému muži ročníku narození 1985 z Březové-Leskovce a ženě ročníku narození 1950 ze Stěbořic. Osmatřicetiletý muž výše uvedeným osobám vyhrožoval, že je zabije, podpálí jim střechu domu na ulici Jantarové v Opavě, městské části Vávrovice a v době, kdy byli shora jmenovaní na zahradě, házel na ně kusy cihel, zámkové dlažby a kovové předměty. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Od 22:00 hod. dne 8.10.2011 je opavskými policisty prováděna krátkodobá ochrana muže ročníku narození 1950 z Opavy-Vávrovic z důvodu opakovaného vyhrožování ze strany muže ročníku narození 1973 z Opavy-Vávrovic. Celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem