Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události na Příbramsku

Příbramsko - Drogy byly zašité v ručníku.  

     Pracovníci příbramské věznice našli dne 15. srpna při kontrole balíků sáček s bílou látkou. Objevili jej v lemu ručník, kde byl zašitý a omotaný izolepou. Váha látky činila 0,5 g. Provedený test byl pozitivní na přítomnost amfetaminu. Věc policisté šetří pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Někteří fanoušci fotbalu řádili
     V sobotu odpoledne se v Příbrami uskutečnilo fotbalové utkání mezi Příbramí a Baníkem Ostrava. Jednalo se o rizikové utkání a z toho důvodu bylo vyhlášeno bezpečnostní opatření, do kterého bylo zapojeno přes 150 policistů. Šlo o strážce zákona z řad pořádkové jednoty, antikonfliktního týmu, pořádkové, dopravní a kriminální služby. Spolupracovali jsme na zajištění veřejného pořádku také s městskou policií a asi se stovkou pořadatelů. Celkem bylo na zápase přes dva tisíce diváků, z toho kolem 250 fanoušků hostí.
     Před zahájením zápasu došlo ze strany jednoho fanouška hostujícího týmu ke spáchání přestupku proti majetku, když poškodil dopravní značení. Dále se 37letý muž, rovněž fanoušek Baníku, dopustil trestného činu výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Před restaurací Branický sklípek v ulici Čs. armády nejdříve vulgárně urážel obsluhu restaurace, shodil zde reklamní tabuli, hailoval a následně vyhrožoval zapálením provozovny. Důvodem jeho „rozčílení“ bylo nevpuštění do restaurace, neboť zde probíhala uzavřená soukromá akce. Nyní dotyčnému hrozí šest měsíců až tři roky za mřížemi. V průběhu utkání také jeden z fanoušků vnikl na hrací plochu, a protože byl pod vlivem alkoholu, přenocoval na protialkoholní záchytné stanici. Navíc svým jednáním spáchal přestupek proti veřejnému pořádku. Po osmé hodině večerní ostravští fanoušci odjeli domů speciálně vypraveným vlakem.

Zraněný cyklista, mrtvý pes a škoda přes 800 tisíc 
     S vážným zraněním skončil v příbramské nemocnici 35letý cyklista. V pátek navečer jel přes obec Podmoky a zde jej při odbočování doleva ohrozilo osobní vozidlo značky Fabia. Při prudkém brzdění spadl dotyčný z kola, způsobil si přitom zlomeninu lopatky a různé pohmožděniny. Naštěstí měl na hlavě řádně připevněnou ochrannou přilbu, jinak mohla nehoda dopadnout mnohem hůř. Viník po nehodě odstavil vozidlo mimo vozovku, aniž by vyznačil jeho polohu při havárii. Hmotná škoda byla stanovena na čtyři tisíce korun. 
      Při karambolu, který se stal v neděli dopoledne na Rožmitálsku, zemřel jeden pes malého plemene a druhý byl zraněn. 51letému řidiči osobního vozidla měly vběhnout zvířata z pravého silničního příkopu do jízdní dráhy. Způsobená škoda činila 75 tisíc korun.
     Škoda přes 800 tisíc korun vznikla při jiné nedělní nehodě. V katastru obce Jesenice nezvládl řízení vozidla BMW 21letý mladík. V ostré zatáčce přejel do protisměru, dostal s vozem smyk, následně prorazil oplocení domu a vjel na jeho zahradu. Ke zranění osob nedošlo. Jak se při šetření havárie ukázalo, motorista před jízdou požil alkohol. Přístroj u něj naměřil 0,33 promile alkoholu.

19. srpna 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem