Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události na Rakovnicku za posledních několik dní

Motorová nafta je základním artiklem 

Vloupání do kůlny
 
     V době od 20. do 22. února 2013, se neznámý pachatel vloupal do kůlny, která stála na pozemku rodinného domu v katastru obce Kosobody. Pachatel poškodil vstupní dveře a následně z kůlny odcizil čtyři kusy alu kol s 15“ pneumatikami Bridgestone, dále motorovou pilu zn. Jonsered, křovinořez zn. Oleo – mac, štípačku na dřevo zn. Vari, motorovou benzínovou sekačku zn. Stiga Turbo, elektrickou vrtačku. Celkově tak pachatel čtyřiašedesátiletému majiteli způsobil škodu dosahující výše cca 45.000,Kč.
      Případ prošetřují policisté z obvodního oddělení v Jesenici, kteří ho šetří jako podezření z trestného činu krádeže. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Další krádež nafty
 
     Dne 22. února 2013, krátce před třetí hodinou ráno, došlo opět ke krádeži pohonných hmot. Na parkovišti u Jesenické křižovatky, kde v uplynulých dnech již několikráte došlo k podobným krádežím. Pachatel tentokrát poškodil víčko od nádrže na dvou nákladních vozidlech, české společnosti, kdy u jednoho z vozů poté odčerpal cca 600 litrů motorové nafty. U druhého vozu pouze poškodil víčko nádrže. Zde zřejmě nestačil již naftu odcizit. Celkem tak pachatel způsobil škodu na odčerpané naftě cca 21.000,- Kč a na poškozených víčkách u vozidel cca 2.000,- Kč.
      Je jasné, že 600 litrů si pachatel neodnesl v „kapse u kalhot“. V zásadě jsou to tři 200 litrové sudy. Čas, který byl stráven odčerpáním byl určitě delší a pachatel pravděpodobně  nejednal sám. Policisté žádají veřejnost, zda má poznatky k tomuto či ostatním podobným případům, o kterých jsme již psali, aby se ozvali na linku policejní služebny v Hořesedlých 974 880 740. I přes zvýšenou kontrolu uvedených míst, se prozatím nepodařilo pachatele vypátrat.
 
Další krádež nafty u obce Pustověty
 
     Nafta se zřejmě stala tuto zimu pro některé nedostatkovým zbožím. K obdobné krádeži pohonných hmot došlo v katastru obce Pustověty, v místech zv. Dvůr Míče. Zde pachatel na neoploceném pozemku prohlédnul všechny odstavené stroje a následně u jednoho ze zaparkovaných traktorů Massey Ferguson odčerpal cca 30 litrů nafty, ale až poté, co neznámým předmětem prorazil jeho nádrž, čímž majitelce způsobil škodu ve výši cca 28.000,- Kč. Pachatel poté na pozemku způsobil ještě další majetkovou škodu, v podobě poškozené stodoly. Celkem si třiačtyřicetiletá žena vyčíslila škodu přesahující částku cca 34.000,- Kč.
     Případ prošetřují policisté z obvodního oddělení v Roztokách, jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
dne 25. února 2013
nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem