Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události na Rakovnicku

Neukáznění řidiči, krádeže a vloupačky 

 
Krádež hliníkových disků
 
     Neznámý pachatel v době od 15. do 17. ledna 2013, překonal oplocení pozemku u rodinného domu v katastru obec Mšec a následně odsuď odcizil 6 kusů hliníkových disků určené pro nákladní vozidlo a návěs. Celkem tak pachatel způsobil škodu ve výši cca 55.000,- Kč.
     Případ prošetřují policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí jako podezření z trestného činu krádeže. Pachateli za tento skutek hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
Za volantem neměli co dělat
 
     Dne 22. ledna 2013, krátce po osmé hodině večerní, prováděla hlídka z obvodního oddělení v Hořesedlých na silnici I/6, dohled nad BESIP. V katastru obce Krupá zastavili policisté osobní vozidlo, jehož řidič vyjížděl z vedlejší pozemní komunikace vedoucí z obce Krupá, na hlavní silnici I/6 a pokračoval ve směru na K. Vary. Řidič tohoto vozidla totiž při vjíždění z vedlejší na hlavní nerespektoval značku „Stůj, dej přednost“. Muž v rámci silniční kontroly nepředložil hlídce na místě z žádných z potřebných dokladů pro provoz a řízení na pozemních komunikacích. Policisté dále lustrací v evidencích PČR zjistili, že muži Magistrát města Karlovy Vary uložil zákaz řízení motorových vozidel a to od srpna roku 2012, na dobu 12 měsíců. Jednatřicetiletý řidič z Karlovarska uvedl, že o zákazu ví a je si vědom jeho porušení.
      Ještě téhož večera bylo muži sděleno na policejní služebně podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
      Druhého hříšníka kontrolovali druhý den, 23. ledna 2013, taktéž policisté z obvodního oddělení v Hořesedlých. Zhruba v sedmnáct hodin, kontrolovali v obci Chrášťany osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, které řídil třiadvacetiletý mladík z Rakovnicka. Řidič policistům v rámci silniční kontroly předložil potřebné doklady pro provoz a řízení motorového vozidla, vyjma řidičského průkazu. Kontrolou v evidencích PČ R policisté zjistili, že mladík má v době kontroly platný zákaz řízení motorových vozidel, který mu uložil Okresní soud v Rakovníku a to od řijna roku 2011 na dobu 30 měsíců. I tento řidič usedl za volant i přesto, že dle svých slov, o zákazu ví. Policisté muži následně na služebně sdělili obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
    U obou dvou mužů policisté v rámci kontroly provedly orientační dechovou zkoušku, s negativním výsledkem. Za prohřešky jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jana Žáčková

24. ledna 2013

vytisknout  e-mailem