Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události několika dní

Souhrn zajímavých případů 

 

     Až pět let natvrdo by mohl vyfasovat pětatřicetiletý muž z Benešova za podvodné jednání. Od 1. září 2010 do 13. září 2010 v Příbrami I uzavřel se čtyřmi muži ústní dohodu o výši měsíční mzdy s tím, že dodá i pracovní smlouvy pracovní výměry. Po dobu jednoho měsíce pro něj muži vykonávali sjednaný druh práce dělníka ve stavebnictví. Zaplaceno však za odvedenou práci již nedostali. Takto jim byla způsobena škoda ve výši minimálně 96 tisíc korun.


 

     Zkrácené přípravné řízení je vedeno proti devětačtyřicetileté ženě z Rožmitálska. Když si dne 20. března stěhoval od ní své věci bývalý přítel, nechal na sedadle ve vozidle notebook. Žena mu ho z vozidla vzala a 3x jej úmyslně hodila na zámkovou dlažbu a několikrát nakopla. Svůj vztek si zřejmě vybila, ale škoda, kterou způsobila je 45 tisíc korun. Za poškození cizí věci jí může hrozit trest odnětí svobody ve výši jednoho roku.
 

     Pod vlivem alkoholu řídil pětatřicetiletý muž. Dne 20. března kolem půl třetí ráno zastavila muže ve vozidle Opel Vectra hlídka policie ČR na Příbrami V. U řidiče vozidla byla naměřena hodnota 1,33 promile alkoholu v dechu přístrojem Dräger. Kontrolu provádějícímu policistovi slovně nabízel nejprve finanční hotovost 5–8 tisíc korun za to, že ho již více řešit nebudou. Opakovaně nabízel policistovi částku 10 tisíc korun, aby nepřišel o řidičské oprávnění. Tentýž den mu bylo sděleno obvinění pro zločin podplacení a pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody ve výši dvou let.

     Dne 20. března kolem 19 hodiny vyjížděla hlídka policie na Příbram IV k OD Albert, s tím, že zde mělo dojít ke krádeži. Na místě bylo zjištěno, že zadržený šedesátiletý muž si do kapes schoval tři čokolády-Studentská pečeť, a tyto pronesl bez zaplacení. Hlídce vyhrožoval fyzickou likvidací a vypálením obydlí. Po lékařském vyšetření putoval na záchytku k vystřízlivění.


 

Dne 21. března 2012                                                                                                                                                                             por. Bc. Pavlová Lenka

vytisknout  e-mailem