Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události od pátku do neděle

Prodejci a výrobci drog byli obviněni, pracovní úrazy, nehoda motocyklu 

       Obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy si vyslechli od policie dne 16. března dva muži a jedna žena ve věku 26, 24, a 22 let. Oba muži nejméně od listopadu 2010 do současné doby v prostorách bytu v Příbrami vyrobili nejméně ve dvaceti případech z tablet léků zakoupených v lékárnách a za pomoci přípravků, které jim poskytla žena, 60 gramů psychotropní látky metamfetamin. Starší z mužů již od roku 2006 pervitin prodával na různých místech v Příbrami, Hořovicích a Berouně. Rovněž žena od počátku roku 2011 do současné doby v Příbrami vyrobený pervitin prodávala. Staršímu z mužů a ženě hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. Druhému „výrobci“ hrozí trest odnětí svobody od pěti do deseti let.


 

      Dne 17. března odpoledne došlo ke středně těžkému zranění na poli mezi obcemi Záborná Lhota a Prostřední Lhota. Devětašedesátiletý muž rozséval na poli hnůj a při ukončování práce a čištění rozmetacího stroje ho chytil náhon. Utrpěl poranění nohy, ruky a krku a byl letecky transportován do Prahy do nemocnice v Motole.


 

     Druhý úraz se stal rovněž v sobotu 17. března dopoledne. Šestašedesátiletý muž kácel stromy v borovém lese společně se stejně starým mužem v katastru obce Čím. Při kácení došlo k pádu pokáceného stromu, který jeden z mužů podřezával motorovou pilou. Druhý muž byl tímto stromem zasažen do oblasti zad, přičemž utrpěl zranění, v jehož důsledku zemřel.
 

     Dne 17. března odpoledne havaroval devětadvacetiletý motorkář. Se svým motocyklem Yamaha na silnici II/102 ve směru od Velké k silnici I/18 nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou. Motocykl položil na bok. Ten přejel šikmo přes vozovku a narazil do levé přední části protijedoucího vozu Citroen a v důsledku unikajícího paliva z proražené nádrže vzňal a zcela shořel. Způsobená škoda je 105 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

Dne 19. března 2012                                                                                                                    por. Bc. Lenka Pavlová

vytisknout  e-mailem