Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska-14.4.2011

Bruntál- Mladík dopaden, objasnění několika případů poškozování vozidel a další  

Žena skončila na záchytce
Ve čtvrtek 14.4.2011 okolo 11:50 hodin žena ve věku okolo 60let před obchodem v obci Janovice budila veřejné pohoršení kolemjdoucích. V uvedené době zde v podnapilosti nesrozumitelně pokřikovala a polehávala na prostranství před prodejnou. Policejní hlídka, která se dostavila na místo, nemohla u ženy vlivem silné podnapilosti provést dechovou zkoušku. Žena byla následně zajištěna a eskortována na policejní služebnu v Rýmařově. Odtud byla převezena do PaZS v Opavě k vystřízlivění. 
 
Vnikl do chatky
Přibližně v době od 10.4.2011 do 13.4.2011 neznámý pachatel vnikl ve Městě Albrechticích v zahrádkářské kolonii do nezajištěné zahradní chatky. Odtud si následně odnesl 2 kusy plynových lahví na PB- 10 kg a radiopřijímač. Majiteli tak vznikla škoda ve výši 700 Kč.
 
Přes okno vnikl do restaurace
Neznámý pachatel dne 14.4.2011 v nočních hodinách na ulici Kavalcova v Bruntále vypáčil okno a vnikl dovnitř restaurace. V prostoru výčepu z kovové pokladny odcizil finanční hotovost ve výši celkem 4 500 Kč. Dále ze skříňky odcizil přes 130 kusů krabiček cigaret v celkové hodnotě okolo 5 tisíc Kč. 
 
Pokus o vloupání do prodejny
Bruntálští policisté šetří případ pokusu o vloupání do kontaktní prodejny poskytovatele telekomunikačních služeb. V době od 13.4.2011 do 14.4.2011 na. nám. Míru v Bruntále v zadním traktu budovy, ve které se nachází prodejna a prázdné kancelářské prostory, neznámý pachatel za užití násilí otevřel uzamčené dvoukřídlé dřevěné dveře ústící do chodby domu. Zde se již volně pohyboval a poškodil kartónovou krabici, která byla uložena na chodbě a obsahovala věci určené pro osvětlení prodejny. Z krabice si však nic neodnesl a do prostoru prodejny nevnikl. Jeho jednáním vznikla pouze škoda poškozením zámku ve výši okolo 300 Kč.
 
Šel na jistotu
V průběhu dne 12.3.2011 neznámý pachatel vnikl do rekonstruované rekreační chalupy v obci Bohušov. V zadní části objektu za užití násilí vypáčil zadní vchodové dveře, čímž si umožnil vstup do obydlí a kde se již volně pohyboval. Dům neprohledal a pravděpodobně za využití osobní znalosti vnikl do sklepení. Odtud si odnesl 40 litrů čistého domácího alkoholu (slivovice, hruškovice, kalvádos) v různých láhvích. Dům opustil přístupovou cestou. Poškozením dveří, zámku a ocelové zárubně vznikla majiteli škoda okolo 2 tisíc Kč a odcizením alkoholu škoda okolo 8 tisíc Kč.
 
 
 
Mladík dopaden
Objasnění několika případů poškozování vozidel
Na základě rozsáhlého šetření policistů byl zjištěn mladík, který přibližně od měsíce února letošního roku v katastru města Krnov úmyslně poškodil čtrnáct vozidel.  Mladík byl vyšetřován v souvislosti s jedním případem poškozování, ale v průběhu šetření se doznal i k dalším.     
Dne 13.4 2011 bylo zahájeno trestní stíhání 20letého mladíka pro přečiny poškození cizí věci a výtržnictví. Přibližně od 11.2. 2011 do 10.4.2011 se měl dopouštět trestného jednání tím, že
v uvedené době v průběhu nočních hodin různým způsobem poškozoval zaparkovaná vozidla. V některých případech ohnul nebo ulomil stěrače, antény, zpětná zrcátka, ostrými předměty poškozoval čelní skla u vozidel, poškozoval škrabáním lak karoserií.     
Takového jednání se měl dopouštět na parkovištích a v ulicích Krnova ( např. se jednalo o ulice K.Čapka, Žižkova, Vaškova, Husovo náměstí ). Výše uvedeným jednáním způsobeným způsobil celkovou škodu na poškozených vozidlech ve výši přesahující 68 tisíc Kč. Trestní stíhání obviněného mladíka je vedeno na svobodě.
 
Přišli o sazenice
Bruntálští policisté šetří přestupek proti majetku. Dne 11.4.2011 ve 12:15 hodin bylo oznámeno pracovníkem technických služeb, že byly odcizeny z prostoru lesní školky ( lesní lokalita ve směru od Bruntálu na Milotice nad Opavou ) okolo 300 smrkových sazenic. Tímto jednáním vznikla škoda ve výši okolo 2 500 Kč.
 
Nemrava na nádraží
Krnovští policisté na základě oznámení šetří případ hrubé neslušnosti, které se měl dopustit starší muž na veřejně přístupném místě dne 7. 4. 2011 v době okolo 12:30 hodin a to v areálu vlakového nádraží Krnov - Cvilín. Zde si přisedl na lavičku k nezletilé dívce a následně se začal v blízkosti dívky obnažovat. Přibližně po jedné minutě svého jednání zanechal a z prostoru nádraží odešel. Dívka ihned z daného místa odešla a připojila se ke své spolužačce. 
Popis muže : ve věku nad 50let, vysoký asi 165-170 cm, střední postavy, měl kratší blond vlasy, oholen, oblečeny měl modré rifle a zelenou šusťákovou bundu, na hlavě měl zelenou kšiltovku. Na základě svědeckých výpovědí se muž pohybuje na starším jízdním kole modré barvy, s úzkými pneumatikami a rovnými řidítky. Policisté i nadále případ šetří.
 
Vloupání do vozidla
Ve středu 13.4.2011 stačilo neznámému pachateli pouhých 30 minut, aby v obci Ludvíkov vnikl po poškození zámku dveří kabiny do zaparkovaného nákladního motorového vozidla Daf. Zde následně odcizil pánskou koženou peněženku s kalkulačkou a finanční hotovostí ve výši okolo 8 tisíc Kč. Poškozením zámku dveří vozidla vznikla škoda ve výši 1 tisíc Kč.
 
Nerespektoval zákaz
Policejní hlídkou byl dne 12.4.2011 okolo 22:10 hodin v Krnově na ulici M. Gorkého kontrolován 30letý muž jedoucí v osobním motorovém vozidle Škoda Superb. Kontrolou bylo zjištěno, že řidič má Okresním soudem v Bruntále uložen trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 36 měsíců, s dnem nabití právní moci 18.7.2009. Následně byla rovněž řidiči provedena dechová zkouška, která vykázala hodnotu 0,62 promile alkoholu v dechu. Muž byl policisty zadržen a umístěn v policejní cele na OOP Krnov. Dne 13.4.2011 bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
 
 
Dvě čtvrteční dopravní nehody s několika zraněnými osobami  
V ranních hodinách ( krátce po 7:00 hodin) dne 13.4.2011 došlo v Bruntále na křižovatce ulic Zeyerova, Uhlířská a Jiráskova k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Renault Twingo a osobním vozidlem Škoda Fabia. Řidička renaultu při jízdě po vedlejší komunikaci nerespektovala dopravní značku a nedala přednost v jízdě vozidlu Škoda Fabia, které v danou dobu přijíždělo zprava po hlavní silnici. Došlo ke střetu vozidel. Renault byl po střetu odhozen za pravý okraj komunikace, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Vozidlo Škoda zůstalo s poškozenou přední částí stát na komunikaci. 
Při dopravní nehodě došlo k lehkým zraněním řidičky renaultu, řidiče a spolujezdkyně ve vozidle Škoda. Všichni zranění účastníci nehody byli vozidlem RLP převezeni do nemocnice v Bruntále. Dechová zkouška na alkohol byla provedena u obou řidičů s negativním výsledkem.
Na vozidle Renault vznikla škoda okolo 90 tisíc Kč a na vozidle Š- Fabia vznikla škoda okolo 80 tisíc Kč. Na sloupu pak byla škoda vyčíslena ve výši okolo 5 tisíc Kč.
 
K další nehodě došlo téhož dne ve 11:45 hodin na silnici pod lokalitou Skřítek a obcí Stará Ves. Řidič, který řídil osobní motorové vozidlo WV Passat a po projetí mírné levotočivé zatáčky dostal na souvislé a rozbředlé vrstvě sněhu smyk, vlivem kterého přejel do levého jízdního pruhu komunikace. Následně pravou boční částí vozidla narazil do přední části právě projíždějícího osobního motorového vozidla Ford. 
Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění dvou spolujezdkyň ve vozidle Ford, které utrpěly pohmoždění hrudníku. Obě byly převezeny vozidlem RLP do nemocnice v Bruntále. Ostatní osoby nebyly při dopravní nehodě zraněny.
U řidičů byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem.
Na vozidle WV vznikla škoda ve výši okolo 25 tisíc Kč a na vozidle Ford vznikla škoda ve výši okolo 60 tisíc Kč.
 
 
 
 
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana
od 12.4. 2011 - 14.4.2011 
 
 pisbr♦mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem