Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska-17.4.2011

Bruntál- víkend ve znamení dopravních nehod, bavili se rozbíjením oken, varování-nenechávejte své věci ve vozidlech a další  

 
Poškodil vozidlo a odnesl si věci za více jak 14 tisíc Kč
Nechávat své osobní věci v zaparkovaných vozidlech se nevyplácí.
V průběhu posledních dvou týdnů krnovští policisté zaznamenali nárůst případů vloupání do vozidel. Z poznatků šetření vyplívá, že pachatel si vybírá převážně vozidla, ve kterých jejich majitelé nechávají volně a viditelně odloženy své osobní věci.
Dva z posledních oznámených případů se staly dne 17.4.2011 v Krnově. V průběhu noci neznámý pachatel na ulici Na Nivě přistoupil k zaparkovanému vozidlu FIAT Stilo. Zde po rozbití skleněné výplně okna dveří u řidiče se přes vzniklý otvor naklonil do vozidla. Ze středního tunelu mezi sedadly řidiče a spolujezdce odcizil látkovou modrou peněženku, která obsahovala osobní doklady a platební karty bez PIN kódu. Rovněž neopomněl vzít i mobilní telefon. Majiteli vznikla škoda poškozením vozidla ve výši okolo 4 tisíc Kč a odcizením věcí také škoda okolo 4 tisíc Kč. Přibližně ve stejnou dobu byl zaznamenám další případ na ulici Pod Kopcem, kde pachatel přistoupil k zaparkovanému vozidlu FORD FOCUS. Opět po rozbití okna na zadních dveřích se následně přes vzniklý otvor naklonil a ze zadních sedadel odcizil notebook v hodnotě okolo 12 tisíc Kč. Poškozením vozidla Ford vznikla škoda přesahující 4 tisíce Kč.
 
Několik preventivních rad majitelům vozidel :
- nenechávejte ve svých vozidlech rezervní klíče a doklady
- peněženky, kabelky a další drahé osobní věci ( fotoaparáty, mobilní telefony nebo notebooky ) neodkládejte viditelně ve vozidlech
- nenechávejte odložené ani nákupní tašky s nakoupeným zbožím viditelně na sedadlech
- vestavěná autorádia chraňte dostupnými možnostmi ( odnímání ovládacího panelu, vyjmutí zásuvkového typu autorádia)
 
Nedodržením výše uvedených pravidel dáváte příležitost pachatelům této trestné činnosti.
 
 
Víkend ve znamení dopravních nehod
V průběhu soboty a neděle bylo šetřeno celkem sedm dopravních nehod, které si vyžádaly tři lehká zranění a jedno těžké zranění motorkáře. Celková hmotná škoda byla vyčíslena okolo 161 tisíc Kč.
V sobotu došlo ke dvěma střetům s lesním zvířetem- srnou na silnici v úseku mezi Valšovem a Lomnicí. V dopoledních hodinách se jednalo o nehodu vozidla Škoda Octavia. V podvečer pak došlo k čelnímu střetu srny a vozidla Volkswagen Touran. V obou případech zvířata  střet s vozidly nepřežila.    
 
 
 
Přehled dalších víkendových nehod :
V sobotu 16. 4. 2011 okolo 02:20 hodin došlo mezi Krnovem a obcí Krásné Loučky k havárii. Řidič jedoucí na svém motocyklu Suzuki nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky a s motocyklem vjel za levý okraj komunikace, kde havaroval. Řidič následně z místa utekl. Policisté provedli šetření, kdy zjištěný 27letý řidič-majitel motocyklu nebyl přítomen ani v místě svého trvalého bydliště. Dále bylo zjištěno, že rovněž nevlastní řidičské oprávnění pro danou skupinu. Na základě svědeckých výpovědí měl v danou dobu řídit motocykl a měl následkem nehody utrpět i tržné poranění hlavy.
Případ je nadále v šetření. Na motocyklu vznikla škoda ve výši okolo.30 tisíc
 
Dne 16.4. 2011 okolo 06:00 hodin došlo v obci Svobodné Heřmanice k nehodě. Při jízdě vozidla Citroën Evasion došlo k samovolnému odpojení přívěsného vozíku z tažného zařízení vozidla a následně k vyjetí vozíku vpravo mimo komunikaci. Zde došlo k jeho nárazu do rozpojovací kabelové skříně vedení nízkého napětí. Ke zranění osob nedošlo. Alkohol byl u řidiče vyloučen na základě provedené dechové zkoušky. Řidič na místě uplatnil technickou závadu. Případ je nadále v šetření.
 
 
V neděli 17.4.2011 okolo 10:40 hodin došlo na silnici mezi obcemi Pustá Rudná a Karlovice k dopravní nehodě. Řidička jedoucí s vozidlem Ford ve směru od Pusté Rudné na Karlovice zastavila u okraje komunikace a 14letý cyklista jedoucí za ní se pravděpodobně plně nevěnoval řízení svého jízdního kola. V poslední chvíli si všiml stojícího vozidla u pravého okraje komunikace a mírně strhl řízení. Tento manévr nezvládl a došlo ke střetu přední části jízdního kola se zádní částí vozidla Ford Galaxy. Po nárazu cyklista i kolo dopadli do levé poloviny komunikace. Na místo byla přivolána RLP, která zraněného chlapce ošetřila a s lehkým zraněním ( tržné rány na noze a s pohmožděním lokte) převezla do nemocnice v Bruntále. U obou účastníku byla provedena dechová zkouška na alkohol s výsledkem negativním. Na vozidle Ford Galaxy vznikla škoda ve výši okolo 10 tisíc Kč a na jízdním kole Merida vznikla škoda ve výši okolo 15 tisíc Kč.
 
Opět v neděli 17.4.2011 v Krnově ( lokalita V Osadě) okolo 12:00 hodin 46letá řidička jedoucí s motocyklem Babetta při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládla řízení a vjela za pravý okraj komunikace. Zde narazila do stromu. Následkem střetu upadla žena na zem. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidičky. Dechová zkouška na alkohol byla u ženy negativní.
 
 
Téhož dne v době okolo 15:25 hodin došlo na silnici u obce Stará Ves k havárii motocyklu Yamaha, který řídil 39letý řidič. Při průjezdu ostrou levotočivou zatáčkou nezvládl řízení a dostal smyk. Následně upadl na bok motocyklu a skončil v levém silničním příkopu.
Provedená dechová zkouška na alkohol u motorkáře vykázala negativní hodnotu. Po příjezdu RLP na místo havárie bylo zjištěno, že řidič utrpěl těžké zranění - otřes mozku, pohmoždění hrudníku a poranění pravé ruky. Ošetřující lékař rovněž sdělil, že bude transportován letecky do fakultní nemocnice v Ostravě. Na motocyklu Yamaha vznikla škoda ve výši okolo 10 tisíc Kč.
 
 
 
 
 
Poškodil výlohu
Dne 16.4. 2011 bylo v 10:00 hodin telefonicky oznámeno na OOP Krnov, že neznámý pachatel rozbil skleněnou výlohu prodejny drogistického zboží na ulici Zámecké náměstí. Do stanovení výše hmotné škody je věc šetřena jako přestupek proti majetku.
 
Z domu si odnesl co se dalo
Dosud neznámý pachatel v době od 14.4.2011 do 15.4.2011 v obci Hošťálkovy - část Vraclávek vyšplhal na balkon rekreační chaty. U balkónových dveří rozbil skleněnou výplň a takto vytvořeným otvorem si otevřel zevnitř zajištěné dveře. V objektu vše prohledal a rozházel věci. Následně si odnesl barevný televizor, dvouplotýnkový sklo-keramický přenosný vařič, dalekohled, zastříhávač vlasů, bednu s láhvovým pivem, 12 láhví vína, detektor kovu a demontoval a odcizil měděné potrubí teplovodního systému v délce okolo 20 m. Svým jednáním majiteli způsobil škodu poškozením ve výši přes 8 tisíc Kč. a škodu odcizením věcí ve výši přes 47 tisíc Kč.
 
 
Bavili se rozbíjením oken
Krnovští policisté v těchto dnech šetří případ, kdy neznámí vandalové v průběhu měsíce dubna 2011 na budově bývalé základní školy na ulici Bruntálská v Krnově poškodili celkem devět oken. Za užití kamenů různých velikostí se bavili rozbíjením skleněných okenních tabulí. Předběžně vyčíslená škoda se pohybuje ve výši okolo 20 tisíc Kč.
 
 
Náruživý kuřák
Ze 14.4.2011 na 15.4 2011 v Nových Heřminovech neznámý pachatel za použití násilí překonal uzamčené dřevěné dveře místní restaurace. Z výčepu pak odcizil přibližně 20 kusů krabiček cigaret různých značek v celkové hodnotě okolo 1 400 Kč. Přibližně stejná výše škody vznikla poškozením dveří. Širší ohledání provedl i služební psovod se služebním psem Gazem, který z místa činu vypracoval pachovou stopu.
 
 
 
 
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 za 15.4. -17.4.2011
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem