Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ohrozil otce i dítě

Bruntál- naraziil do stojícího vozidla, zaměřil se na materiál z mědi, přišel o motokáru, rušil noční klid a další  

Ohrozil otce i dítě při vystupování  
Dne 18. 4. 2011 v 08:35 hodin. před prodejnou potravin v obci Staré Město zastavilo u pravého okraje komunikace vozidlo VW Golf. Řidič po vystoupení z vozidla přešel na pravou stranu a po otevření dveří u spolujezdce vzal z autosedačky do náručí 17ti měsíční dítě. V danou dobu přijížděl po silnici řidič s vozidlem Škoda Octavia, který přehlédl stojící vozidlo Volkswagen. Došlo ke střetu pravého předního rohu vozidla Škoda s levým zadním rohem stojícího vozidla VW, které bylo nárazem odhozeno a narazilo do sloupu veřejného osvětlení za okrajem komunikace. Muž s dítětem v náručí upadl na chodník. 
Při této nehodě došlo k lehkému zranění řidiče VW ( oděrky pravé ruky a pravé nohy, pohmoždění hlavy a levé nohy ). Dítě utrpělo drobné oděrky hlavy, levé ruky s dosud neupřesněnou dobou léčení. Oba byli z místa převezeni RZS do nemocnice v Krnově. U obou řidičů byly na místě provedeny dechové zkoušky na alkohol s negativními výsledky. V souvislosti s nehodou došlo k poškození vozidla Škoda ve výši okolo 50 tisíc Kč a vozidla Volkswagen rovněž ve výši okolo 50 tisíc Kč. Na sloupu veřejného osvětlení vznikla škoda ve výši okolo 5 tisíc Kč.
 
 
Vnikl do haly
Bruntálští policisté šetří případ krádeže v areálu dřevozpracující firmy. 
V době od 1.4.2011 do 18.4.2011 dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti zaměstnanců firmy v obci Staré Město. Vnikl do areálu bývalé bramborárny, kde společnost sídlí. Z haly demontoval a odcizil z vyvážecí soupravy na vytěženou dřevní hmotu celkem 8 kusů kompletních kol žlutě oranžové barvy disků s pneumatikami ( jeden kus kompletních kol se pohybuje v hodnotě okolo 25 tisíc Kč ) a dále si odnesl i 2 kusy železných tvarovaných vzpěr o délce 2m, které se používají na zajištění dřevní hmoty v nákladovém prostoru. Hodnota obou vzpěr se pohybuje v celkové výši okolo 6 tisíc Kč.
 
Kradl v bývalé škole
Dosud neznámý pachatel přibližně v době od 29.3.2011 do 18.4.2011 se dostal po vylomení sololitové výplně okna do objektu bývalé základní školy na Albrechtické ulici v Krnově. Odtud si odnesl okolo 20 kusů vodovodních baterií a měděné součásti od tří plynových kotlů. Jednáním pachatele vznikla celková škoda okolo 100 tisíc Kč.
 
 
Zaměřil se na materiál z mědi
V době od 15.4.2011 do 18.4.2011 neznámý pachatel vnikl do rekonstruovaného objektu bývalé restaurace v obci Leskovec nad Moravicí. Přes okno v přízemí se dostal do místnosti, kde odcizil na zemi položené měděné trubky pro instalaci topení v celkovém množství okolo 50m v hodnotě 7 tisíc Kč. Následně odcizil i ze zdi instalovaný telefonní kabel v bílé izolaci o délce 12m s měděným drátkem uvnitř v hodnotě okolo 500 Kč a použité měděné kabely o délce 150m v hodnotě okolo 1500 Kč.
 
 
Přišel o motokáru
Od 9.4.2011 do 15.4.2011 v Bruntále na ulici Pod tratí se neznámý pachatel zaměřil na   motokáru modré barvy, vlastní výroby s motorem o objemu 50 cm kubických v hodnotě okolo 10 tisíc Kč. Po vystříhání pletivového oplocení vnikl na pozemek, ze kterého si odstavenou motokáru odvezl.  
 
Rušil noční klid
Na základě oznámení vyjela v noci 19.4.2011 okolo 02:45 hodin policejní hlídka k domu na ulici 8. května v Rýmařově. Zde se v uvedenou dobu zdržoval místní 64letý podnapilý muž, který byl značně hlučný, pokřikoval zde a rušil noční klid. V tomto jednání pokračoval i po příjezdu hlídky a nedbal ani výzvy policistů. U muže byla provedena dechová zkouška , která vykázala hodnotu 1,93 promile alkoholu v dechu. Na základě těchto skutečností byl muž zajištěn a převezen do PASZ v Opavě.
 
 
 
 
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 za 18.4. 2011
 pisbr♦mvcr.cz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem