Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska

ÚO Bruntál- nehody na sněhu i pod vlivem alkoholu, krádeže vrtaček,jízdních kol a jiné... 

Krádež nářadí
Ve Světlé Hoře došlo v době od 14. do 15.1.2012 ke krádeži nářadí. Pachatel vnikl do sklepní místnosti jednoho z obytných domů a odcizil dvě aku vrtačky a jedno vrtací kladivo. Způsobená škoda činí 5 500 Kč.
 
Ze saka na věšáku mu zmizel mobil
I přes naše neustálá varování, aby majitelé nenechávali cenné věci odložené v restauracích, hernách, barech, diskotékách bez dozoru, tak opět řešíme krádež, ke které nemuselo dojít.
V ranních hodinách dne 14.1.2012 v Krnově v restauraci na Zámeckém náměstí využil pachatel nepozornosti 28letého poškozeného a z náprsní kapsy saka, které viselo na věšáku, odcizil pouzdro s mobilním telefonem Apple iPhone v hodnotě 7 500 Kč.
 
Nehody
V průběhu víkendu došlo na různých místech okresu k sedmi dopravním nehodám, při kterých se zranily tři osoby lehce. Jedna byla pod vlivem alkoholu, řidič nadýchal nejprve 0,95 a následně 1,05 promile. Dvě nehody byly s ujetím a jedna se zvěří. Škody dosáhly 1 mil. Kč. U tří dalších nehod jsme prováděli asistenci.
Mezi obcemi Krasov a Radim jela 33letá žena s vozidlem Ford Fiesta kolem 08,40 hodin dne 14.1.2012. Při jízdě nezvládla na zasněženém povrchu řízení a při vyhýbání s protijedoucím autobusem v mírné levotočivé zatáčce se snažila intenzivně brzdit a dostala smyk. Na kluzkém povrchu fiesta pokračovala v přímém směru a došlo ke střetu. V autobusu bylo v době nehody pět osob i s řidičem a žádná neutrpěla zranění. Řidička osobního vozidla se lehce zranila. Způsobená škoda činí 100 tisíc Kč. Požití alkoholu bylo vyloučeno u obou řidičů dechovou zkouškou.
V 10,00 hodin v Horním Benešově jel 42letý řidič s vozidlem Jeep a na přímém úseku silnice dostal smyk, který nezvládl. Vyjel za pravý okraj vozovky, kde narazil d směrového sloupku a následně do stromu. Po nehodě se automobil převrátil přes střechu a zůstal stát mimo komunikaci na kolech. Při nehodě se lehce zranili spolujezdci ve věku 17 a 7 let. Při dechové zkoušce jsme řidiči naměřili nejprve 0,95 a po hodině od nehody již hodnotu 1,05 promile a zadrželi jsme mu na místě řidičský průkaz. Řidič policistům uvedl, že požil do půlnoci 0,7l vína a po nehodě vypil 2dcl vodky. Na vozidle vznikla škoda ve výši 500 tisíc a na směrovém sloupku 1 tisíc Kč.
V 17,25 hodin v neděli 15.1.2012 mezi obcemi Nové Heřminovy a Bruntál jel 35letý muž s vozidlem Ford Focus. Z levého silničního příkopu mu vyběhl bezprostředně před auto zajíc. Řidič začal okamžitě brzdit, ale i přesto došlo ke střetu. Zvíře na místě uhynulo. Na vozidle vznikla škoda ve výši 20 tisíc Kč.
 
Vloupání do recepce hotelu
Rýmařovští policisté šetří vloupání do recepce hotelu v Dolní Moravici. Pachatel či pachatelé zde způsobili škodu ve výši přes sto tisíc Kč.
V brzkých ranních hodinách dne 14.1.2012 pachatel násilně vnikl do hotelu a dostal se až k recepci. Zde vnikl do trezoru, kde odcizil přes sto tisíc korun, číšnický flek s hotovostí a také při odchodu s sebou odnesl i peněženku, která byla ve volně odložené kabelce. V ní byly doklady, platební karta a jiné osobní věci. 
Krádeže jízdních kol
V Krnově policisté v průběhu víkendu šetřili dva případy krádeží jízdních kol ze sklepních prostor.
V době od 11. do 14.1.2012 v Krnově na ulici Nádražní vnikl pachatel do jednoho z domů a prošel do sklepních prostor. Zde poškodil jednu ze sklepních kójí, ze které odcizil pánské horské jízdní kolo RAVO v hodnotě 20 tisíc Kč.
V Krnově na ulici Bezručova v době od 9. do 13.1.2012 se pachatel dostal do domu a následně až do prostor sklepů. Násilně vnikl do jednoho z nich a odcizil pánské horské jízdní kolo TREK.   Způsobená škoda činí přes 13 tisíc Kč.
 
Vloupání do jídelny a jatek
Od 13. do 14. 1.2012 vnikl pachatel násilně do objektu jídelny a jatek ve Světlé Hoře. V samotné budově pak poškodil několik dveří a zařízení v celkové hodnotě kolem 10 tisíc Kč. Odcizil 6 kg klobás, dvě pokladny s finanční hotovostí 200 Kč, stolní počítač a prázdnou příruční kasičku v celkové hodnotě přes 41 tisíc Kč. Při širším ohledání místa nalezl psovod se služebním psem Axem odcizené prázdné pokladny. Způsobená škoda činí 51 400 Kč.
 
Krádež elektřiny
Bruntálští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže 37letému místnímu muži. Ten měl neoprávněně odebírat v době od 5. do 24.10.2011 v bytě na ulici Pěší v Bruntále elektrickou energii. Prostřednictvím neměřené přípojky měl odebrat pro svou potřebu energii v hodnotě 7 311 Kč.
 
Z ruky poškozené vytrhl tašku s nákupem, až žena upadla
Krádež na osobě nyní šetří krnovští policisté. V pátek 13.1.2012 kolem 09,00 hodiny v Krnově mezi fotbalovým a zimním stadionem prozatím neznámý pachatel přistoupil zezadu k 66leté ženě a vytrhl jí z ruky nákupní tašku s peněženkou a potravinami. Poškozená po jeho útoku upadla na zem, ale naštěstí nedošlo k jejímu zranění. Pachatel utekl s odcizenými věcmi směrem k ulici Petrovická.
Při šetření byl na místě přítomen i psovod se služebním psem Chánem, který vypracoval stopu přes 1 km. Způsobená škoda činí 600 Kč.
Popis pachatele: mladík ve věku kolem 20 let, štíhlé postavy, vysoký 170 až 180 cm, na hlavě měl čepici a oblečenu měl zimní bílou bundu. V jeho přítomnosti byl ještě další mladík obdobného popisu, který měl na sobě černou bundu.
 
Ležel na zemi, skončil na záchytce
Kolem 18,00 hodiny byli v pátek 13.1.2012 přivoláni policisté do Horního Benešova na ulici Krnovská. Zde na silnici ležel 57letý muž a budil zde veřejné pohoršení. Byl vulgární a odmítal vstát. Na výzvu policisté nereagoval, začal být agresivní a tak jsme ho museli zajistit. Byl pod vlivem alkoholu, ale odmítl se podrobit dechové zkoušce. Nakonec střízlivěl na záchytné stanici v Opavě. Je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.
 
Spor ohledně sněhu vyvrcholil rozbitým sklem
V Janovicích na ulici Hutní v pátek 13.1.2012 odhrnoval 32letý muž s traktorem pro obec sníh, když mu měl lopatou rozbít 35letý muž na vozidle čelní sklo. K události mělo dojít po rozepři ohledně nahrnutého sněhu. Způsobená škoda činí 50 tisíc Kč. Případ šetříme jako podezření z přečinu poškození cizí věci.
 
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
16.1.2012

vytisknout  e-mailem