Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska- 29.10. 2010 a víkend

Bruntál - Požár skladu, pohřešovaný se sám přihlásil, napadl policisty 

Sobotní požár skladu 
O víkendu 30.10.2010 okolo 16,00 hodin došlo na ulici Partyzánská v Bruntále k požáru půdních prostor a střechy neobydleného objektu - skladu potravinářského zařízení a garáží.
Na místě zasahoval HZS Bruntál a jednotky dobrovolných hasičů, kterými byl požár lokalizován okolo 18,00 hodin. Příčina a ohnisko požáru nebylo na místě vyšetřovatelem hasičů zjištěno.
Následně v průběhu neděle probíhalo intenzivní šetření a ohledání. Na místě požáru byl rovněž přítomen krajský policejní technik z oboru chemie a služební policejní pes se specializací na vyhledávání chemického iniciátoru.
Provedeným ohledáním nebyly dosud stanoveny příčiny zahoření objektu a ani zjištěny skutečnosti vedoucí k účasti cizí osoby na požáru.
Majitelem společnosti byla předběžně vyčíslena škoda ve výši okolo 3 mil. Kč.
Nadále probíhá šetření případu.
 
 
 
 
Odčerpal naftu  
V době od 29.10.2010 do 30.10.2010 prošel dosud neznámý pachatel přes volně přístupný areál farmy v obci Heřmanovice a dostal se až k zadní části zemědělské budovy, která je využívána jako garáž pro parkování čtyř traktorů. Zde bez užití násilí otvorem ve štítu střechy vnikl do objektu. Z nádrží traktorů odcizil motorovou naftu. Celkem odčerpal okolo 340 litrů pohonné hmoty v hodnotě okolo 9 tisíc Kč. Při zpáteční cestě si pachatel zevnitř otevřel dvoukřídlá plechová vrata, která následně za sebou přivřel a zvenčí zajistil hákem.
 
 
  
 
 
Pohřešovaný se sám přihlásil
V neděli 31.10.2010 oznámila žena ve věku okolo 60let, že pohřešuje svého 67letého muže, který v sobotu 30.10.2010 okolo 16,30 hodin odjel svým vozidlem z bydliště neznámo kam a do současné doby nedal o sobě vědět a nepřijímal telefonní hovory. Manželka měla důvodnou obavu o jeho zdraví, protože muž se léčí na diabetes.
V době, kdy probíhaly ještě úkony ze strany policistů k zjištění podrobnějších údajů o pohřešovaném, se muž sám své ženě na mobilní telefon ozval. Sdělil jí, že se již nachází doma v Bruntále. Na základě této informace samotné pátrání po pohřešovaném nebylo vyhlášeno. Následně se osobně dostavil na OOP Bruntál. Muž uvedl, že po menší rozepři se ženou se zajel podívat do Jindřichova Hradce, kde v mládí jezdíval.  Muž v uvedené době neměl žádné zdravotní komplikace. 
 
 
 
 
Napadl zakročující policisty
Dne 30.10.2010 bylo zahájeno trestní stíhání 31letého muže pro přečin násilí proti úřední osobě a přečin výtržnictví. Skutku se měl dopustit tím, že dne 29.10.2010 v době od 23,40 hodin do 00,15 hodin v obci Staré Město v místní restauraci při provádění služebního zákroku policistů opakovaně odmítl na výzvy prokázat svou totožnost a nejprve slovně a následně i fyzicky napadl zakročující policisty.
Obviněný byl velmi agresivní a neustále napadal přítomné policisty. Následkem tohoto došlo u policistů k poškození služebních stejnokrojů. Obviněný muž užil násilí v úmyslu působit na výkon pravomoci úřední osoby a dále se svého jednání dopustil na místě veřejnosti přístupném.
Agresivní muž byl zajištěn a eskortován do PASZ v Opavě. Další šetření probíhá na svobodě.
Policisté přijeli do restaurace na základě volání na linku 158. Zde zaměstnanci restaurace oznámili fyzické napadání-rvačku mezi hosty.
 
 
 komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem