Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska - 3.7.2011

Bruntál - Ze střechy domu si odnesl hliníkovou krytinu za 50 tisíc Kč a další případy  

 
Odnesl si elektromotory
Krnovští policisté šetří případ krádeže v areálu zemědělské firmy v obci Brantice. V době přibližně od 16.6. 2011 do 1.7.2011 neznámý pachatel vnikl do objektu tak, že odstranil a odcizil visací zámky, včetně řetězu, od přední brány areálu a následně pak i od vstupu do haly. Odstraněním zámků si zpřístupnil cestu do prostoru haly, kde odcizil pět kusů elektrických motorů s převodovkou a dva patkové elektromotory s řemenicí. Jednáním pachatele vznikla firmě škoda ve výši okolo 50 tisíc Kč.
 
Jeden přišel o zahradní techniku, druhý o koloběžku a nářadí
Dva případy krádeží věcí ze zahradních chat - Rýžoviště, Rázová
V době od 30.6.2011 do 1.7.2011 v Ryžovišti v zahrádkářské kolonii neznámý pachatel překonal (vysadil z pantu) branku u jedné ze zahrad. Zde po vypáčení visacího zámku vnikl do přístavku zahradní chatky a odkud odcizil benzínovou motorovou sekačku a křovinořez. Majiteli zahrady vnikla škoda výši okolo 11 tisíc Kč.
 
Druhý případ šetří policisté v Rázové. Zde v době od 26.6.2011 do 1.7.2011 vnikl pachatel do zahradní chatky, která náleží k rekreační chatě a nachází se v její blízkosti. Po vyhnutí a vysazení vstupních dveří chatky se dostal dovnitř. Odtud si následně odnesl celokovovou sekeru s plastovou rukojetí, prodlužovací kabel v délce 25m navinutý na plastovém bubnu a křovinořez. Bez povšimnutí nenechal ani dětskou koloběžku, kterou rovněž odcizil. V tomto případě pachatel způsobil majiteli celkovou škodu okolo 4 tisíc Kč. 
 
Demontoval hydraulické rameno
Rýmařovští policisté šetří případ, který se stal v době od 28.6.2011 do 30.6.2011 v Horním Městě, část Skály. Pachatel vnikl po přestřihnutí řetězu na vratech do haly, kde se uskladňuje seno. Odkud následně ze zaparkovaného traktoru demontoval jedno hydraulické rameno včetně napínací kladky a odcizil ho. Firmě tak vznikla škoda ve výši okolo 6 500 Kč.
 
Jel pod vlivem
V sobotu 2.7.2011 ve 13:20 hodin byl v Krnově, na silnici poblíž průmyslové zóny Červený Dvůr zastaven a kontrolován hlídkou DI Bruntál řidič osobního motorového vozidla Fiat Tipo. Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vykázala hodnotu 1,41 promile. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. 
 
 
Nechávat věci ve vozidlech se nevyplácí
O této skutečnosti se na vlastní kůži přesvědčil v Krnově na ulici Albrechtická i majitel vozidla Škoda Favorit, kterému během pátku 1.7. 2011 dosud neznámý pachatel odcizil ze zaparkovaného a zajištěného vozidla osobní věci. Pachatel bez užití zjevného násilí otevřel přední dveře vozidla a z předního sedadla si odnesl volně uloženou příruční koženkovou tašku, ve které měl majitel peněženkou s osobními doklady, platební kartou a finanční částkou 1 tisíc Kč. 
 
Majitel přišel o slunečník
V průběhu noci z 29.6.2011 do ranních hodin 30.6.2011 neznámý pachatel demontoval a následně odcizil z prostranství za restaurací na ulici Sovova v Krnově z kovového stojanu nezajištěný plátěný reklamní hliníkový slunečník o rozměrech 3,5 x 3,5 metru v hodnotě okolo 5 tisíc Kč. 
 
Z domu si odnesl střešní krytinu
Neznámý pachatel vnikl v průběhu měsíce června 2011 v obci Lichnov do neobydleného a na samotě stojícího rodinného domu. Pravděpodobně po vytlačení dřevěného zajištění okna v přízemí následně vniknul do domu. Zde se již volně pohyboval a ve většině místností vytrhal hliníkové a měděné vodiče elektroinstalace v celkové délce asi 110 m v hodnotě okolo 3 tisíc Kč. Ze sedlové střechy domu a přístavku odcizil střešní krytinu z hliníkových a pozinkovaných plechů v hodnotě okolo 50 tisíc Kč. Pachateli se hodilo i 20 metrů - 1,5m vysokého pletiva z oplocení pozemku domu, které si rovněž odnesl.
 
Přetočil se přes střechu 
V neděli 3.7.2011 v 0:20 hodin projížděl 22letý řidič vozidla Alfa Romeo směrem na Město Albrechtice a u autobusové zastávky Burkviz při projíždění pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu komunikace a dostal smyk. Vyjel za levý okraj, kde narazil do směrového sloupku a dopravní značky. Následně se s vozidlem několikrát přetočil přes střechu a zůstal stát v poli.
Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče (pohmožděniny a oděrky) a k lehkým zraněním dvou spolucestujících. Jeden utrpěl pohmožděniny a otřes mozku, u druhého došlo k pohmoždění hrudníku. Všichni tři byli převezeni z místa dopravní nehody vozidlem RZS do nemocnice v Krnově. 
Na místě byla hlídkou OOP Město Albrechtice u řidiče provedena dechová zkouška na alkohol, která vykázala negativní hodnotu. 
Při dopravní nehodě došlo ke škodě na osobním vozidle Alfa Romeo ve výši okolo 50 tisíc Kč, ke škodě na dopravní značce ve výši okolo 2 tisíc Kč a na směrovém sloupku ve výši okolo 500,- Kč.
 
Dostal smyk a skončil v ohradníku 
V neděli 3.7.2011 okolo 13:00 hodin silnici mezi obcemi Bruntál a Nové Heřminovy došlo k dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla Audi při jízdě z kopce při projíždění mírnou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a na mokrém povrchu dostal smyk. Následně vyjel vlevo mimo silnici, kde narazil do dvou směrových sloupků a stromků. Nakonec ho zastavil náraz do ohradníku pro dobytek.
Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Na vozidle Audi vznikla škoda asi ve výši okolo 150 tisíc Kč, na dvou směrových sloupcích asi 1 tisíc Kč a na ohradníku a stromcích škoda nebyla vyčíslena. 
 
 
Bezpečnostní opatření o víkendu - Festival Holčovice
V době od 2.7.2011 do 3.7.2011 proběhlo v katastru obce Holčovice bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním hudební produkce Festival Holčovice, který byl situován do prostoru fotbalového hřiště a okolí. Policisté dohlíželi na dodržování veřejného pořádku, prováděli kontrolu restaurací, barů, heren a dohled nad BESIPem. Do akce byly nasazeny tři desítky policistů.  
V průběhu bezpečnostního opatření nebylo zjištěno narušení veřejného pořádku. V souvislosti s problematikou silničního provozu byli zjištěni 4 řidiči pod vlivem alkoholu ( od 0,53 promile do 1,34 promile) a jeden řidič, který je podezřelý z přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání v souvislosti se zákazem řízení motorového vozidla.
 
 
           komisař por. Ing. Křištofová I.
 za 2.7. 2011-3.7.2011
 
 
 
.
 
 

vytisknout  e-mailem