Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska- 7.-9.8.09

Sahat na cizí majetek se nevyplácí, při úklidu přišel o mobil, svědek nehody zastavil ujíždějícího řidiče a další 

 
Sahat na cizí majetek se nevyplácí
V sobotu 8.8.2009 okolo 11,45 hodin na ulici Jesenická v Bruntále u autobusové zastávky zastavil řidič osobního vozidla, pravděpodobně verze combi, stříbrné barvy, se třemi jízdními koly upevněnými na střeše vozidla. V danou chvíli k vozidlu přistoupil podnapilý čtyřicetiletý muž a opřel se o vozidlo. Řidič okamžitě reagoval a odstrčil muže od vozidla. Ten upadl na chodník, kde zůstal ležet. Dosud neznámý řidič následné s vozidlem z místa odjel. Napadený muž byl převezen RZS na chirurgické oddělení nemocnice v Krnově s podezřením na těžký otřes mozku s předpokládanou dobou léčení do jednoho měsíce.
Prvotně byla věc šetřena jako přestupek proti občanskému soužití, ale vzhledem k zjištěnému zdravotního stavu poškozeného muže byly zahájeny úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. 
V ý z v a
Žádáme případné svědky, kteří by mohli podat jakékoliv informace o dané události, aby kontaktovali policisty a to na lince 158 nebo přímo na telefonních číslech 974 731 561, 974 731 560.  
 
 
Dal příležitost zlodějům
Bruntálští policisté šetří případ krádeže, který se stal v sobotu 8.8.2009 okolo 12,00 hodin na parkovišti před obchodním centrem v Bruntále na ulici Tř. Práce. Zde dosud neznámý pachatel využil situace a nepozornosti muže, který s nákupním vozíkem přijel ke svému vozidlu. V zavazadlovém prostoru začal přerovnávat věci a nákupní vozík nechal stát v bezprostřední blízkosti. V tomto okamžiku neočekávaně u vozidla přibrzdilo vozidlo Ford MONDEO, stříbrné barvy a neznámý řidič tohoto vozidla odcizil z nákupního vozíku zavěšenou příruční pánskou koženou tašku, kde měl majitel mobilní telefon, osobní doklady a platební kartu. Odcizením věcí pachatel způsobil celkovou škodu za více jak 1 700 Kč.
                             
                                                  
 
 
PREVENTIVNĚ BEZPEČNOSTNÍ AKCE
V sobotu 8.8.2009 v době od 22,00 hodin do 02,00 hodin dne 9.8.2009 byla provedena ve služebním obvodě OOP ČR Krnov preventivně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu pohostinských zařízení, kontrolu podávání alkoholu mladistvým a nezletilým osobám a problematiku bezpečnosti silničního provozu. Byly kontrolovány restaurace a herny v obcích Brantice a Zátor. V průběhu preventivně bezpečnostní akce byly zjištěny dvě mladistvé osoby pod vlivem alkoholu. Mladiství byli předáni zákonným zástupcům.
                                                    
 
Svědek zastavil ujíždějící vozidlo
V noci 8.8.2009 okolo 3,50 hodin došlo v Krnově na ulici Stará Ježnická k dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla VW při couvání špatně odhadnul vzdálenost od sloupku s dopravní značkou a zadní pravou částí narazil do kovového sloupku, který vyhnul. Následně z místa nehody ujel.
Svědek - řidič dalšího vozidla, který průběh celé nehody viděl se okamžitě za ujíždějícím VW rozjel a toto vozidlo se mu podařilo zastavit a přivolat policii. 
Událost si nevyžádala zranění osob. Škoda na vozidle VW se vyšplhala do výše okolo 2 tisíc Kč a poškozením sloupku vznikla škoda okolo 1 tisíce Kč.
Provedená dechová zkouška na alkohol vykázala u řidiče VW hodnotu 2,35 promile. Na místě byl řidiči vozidla VW zadržen řidičský průkaz.
 
 
Krádež nafty
V obci Horní Město, Skály o víkendu 8.8.- 9.8.2009 v době od 21,00 hodin do 9,30 hodin dosud neznámý pachatel vypáčil zámek víčka nádrže PHM u vozidla DAF, které bylo odstavené u silnice. Z nádrže pachatel odčerpal okolo 300 litrů motorové nafty v ceně 7 500 Kč. Poškozením zámku víčka nádrže způsobil škodu v předběžné výši okolo 1 000 Kč.
 
 
Při úklidu garáže přišel o mobil
V sobotu 8.8.2009 okolo 14,30 hodin v Břidličné prováděl 30letý muž úklid své garáže. Po dobu úklidu nechal muž odložený svůj mobilní telefon na střeše vozidla. Této skutečnosti využil neznámý pachatel a v době, kdy majitel věnoval pozornost úklidu, mobilní telefon odcizil a způsobil tak majiteli škodu za více jak 8 tisíc Kč.    
 
 
 
 
Náraz do autobusové zastávky a zděného oplocení
Řidička vozidla Ford Fiesta projížděla v neděli 9.8.2009 okolo 14,45 hodin po ulici 9.května v Krnově. Pravděpodobně z důvodu přebíhajícího psa přes komunikaci, nezvládla řízení a při jízdě strhla vozidlo vpravo. Zde vjela za okraj komunikace, kde narazila do pevné překážky - stojanu autobusové zastávky a zděného oplocení.
U řidičky byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Následkem dopravní nehody došlo k lehkému zranění řidičky, která se nechala ošetřit na místě. K jinému zranění osob nedošlo. Na vozidle vznikla škoda ve výši 30 tisíc Kč, na oplocení škoda ve výši okolo 15 tisíc Kč a na zastávce autobusu ve výši okolo 3 tisíc Kč.
 
 
 
vrchní inspektor nprap.Ing. Křištofová Ivana
pisbr@mvcr.cz 

vytisknout  e-mailem