Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska

objasnění několika vloupání do různých objektů na Rýmařovsku 

 Dopadení a obvinění muže pro vloupání do několika objektů v Rýmařově, způsobil škodu za 90 tisíc Kč
Komisařem OOK SKPV Bruntál bylo 26.1.2009 zahájeno trestní stíhání 47 letého muže z Rýmařova pro trestný čin krádeže vloupáním a poškozování cizí věci. Skutků se dle obvinění dopustil v několika případech.
V měsíci dubnu 2008 v Rýmařově na ulici 8. května vnikl po rozbití skleněné výplně okna do čekárny a následně do zubní ordinace. Zde odcizil příruční trezor, ve kterém se nacházela finanční hotovost ve výši okolo 9 000 Kč, kalkulačku, plastové pouzdro s vizitkami. Ze šatny pak trojčlenný zubní můstek, jehož součástí je několik gramů zubního zlata. Dále neopomněl vzít i dva obrazy. Muž způsobil celkovou škodu ve výši přesahující 12 tisíc Kč
Opětovně v Rýmařově, tentokrát v říjnu 2008 se vloupal do mateřské školky. Uvnitř objektu poškodil a vykopl několik dveří.. Ostatní místnosti prohledal a odcizil zde DVD recorder, digitální fotoaparát, kopírovací zařízení a optickou myš. Ze zásuvky psacího stolu si odnesl uloženou finanční hotovost ve výši 2 700 Kč. Nevynechal ani kuchyni, kde si vzal mražený chleb a sklenici oliv. Celková škoda, kterou obviněný svým jednáním způsobil, přesáhla částku 21 tisíc Kč.
Dále 30.12.2008 v areálu, kde sídlí několik firem, na ulici 8. května v Rýmařově, cihlou poškodil přední sklo na zaparkovaném vozidle MAN TGA. čímž způsobil vlastníku vozidla  škodu ve výši okolo 8 000 Kč. Následně po tomto činu rozbil výplň vstupních dveří jiné firmy a vnikl do budovy. Ze skladu odcizil pneumatický utahovák, dvě brusky, pracovní obuv, čepici a  několik párů pracovních ponožek. Firmě tak vznikla škoda v celkové výši okolo 16 tisíc Kč.
Další vloupání provedl obviněný na přelomu roku 2008 až 2009 v Rýmařově, kdy  vnikl do budovy na ulici Žižkova, která slouží jako komunitní centrum pro děti a mládež.  Zde odcizil DVD přehrávač, rádio s CD přehrávačem, poškodil monitor a z  poničených zásuvek  psacího stolu vysypal obsah na podlahu. Zde způsobil celkovou škodu poškozením a odcizením věcí ve výši okolo 14 000 Kč. Dne 26.1.2009 byl obviněný muž umístěn do policejní cely v Bruntále. Následně byl podán návrh na uvalení vazby.
 
 
   
Poškození osobního vozidla   
Doposud neznámý pachatel v době od 23.1.2005 do 24.1.2005 v Krnově na ulici Nádražní  dosud nezjištěným předmětem poškodil zaparkované osobní vozidlo Škoda Octavia 39 letého majitele. Na přední části vozidla pachatel poničil  přední plastovou mřížku a provedl dva vrypy na přední kapotě vozidla, kdy došlo k poškození laku. Majiteli vznikla škoda poškozením vozidla ve výši  okolo 20 000 Kč.
Věc šetří OOP Krnov.
 
 
Pachatel si odnesl různé druhy potravin, včetně nanukového dortu
Rýmařovští policisté šetří v těchto dnech kuriosní případ vloupání . Dosud neznámý pachatel dne 26.1.2009 v Rýmařově na ulici Nerudova vnikl do rodinného domu. V zadní části domu rozbil ve dveřích okénko a přes vzniklý otvor  se dostal do domu. Z kuchyně odcizil různé potraviny jako například mouku, krupici, čočku, cukr, sůl, pohanku a další potraviny. Nevynechal ani lednici, z které si následně odnesl nanukový dort, salám a tatarku. Na chodbě vzal zeleninu, kterou zde měl majitel uloženou v přepravce.
Majiteli způsobil celkovou škodu ve výši okolo 500 Kč.
 
Odcizení věcí ze zaparkovaných vozidel
Dne 26.1.2009 v průběhu jedné hodiny ( a to v době od 19 hodin do 20 hodin) využil dosud neznámý pachatel nepřítomnosti řidičů vozidel VW Golf a Renault Megane Coupé, kteří měli svá vozidla zaparkovaná před tělocvičnou v obci Svobodné Heřmanice. Z prvního vozidla VW po rozbití skleněné výplně bočního okna na straně řidiče odcizil pachatel peněženku s osobními doklady, včetně platební karty. Majiteli tak způsobil škodu ve výši okolo 1 500 Kč. Následně pachatel použil stejný způsob vloupání i u druhého vozidla Renault. Zde také odcizil peněženku, kterou si zde zanechal odloženou majitel vozidla. Peněženka obsahovala finanční  hotovost ve výši 2 000 Kč a dvě platební karty.
Případ šetří OOP Horní Benešov.
 
 
Dopravní nehoda – nedodržení bezpečné vzdálenosti, lehké zranění
Dne 26. ledna 2009 ve 13 hodin na silnici mezi obcemi Nové Heřminovy a Zátor došlo k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Fiat, které řídil 23 letý řidič a nákladní soupravou tvořenou tahačem Renault Premium a návěsem Panav , kterou řídil 56 letý  řidič.  
Řidič jedoucí s nákladní soupravou v levotočivé zatáčce přibrzdil a řidič vozidla Fiat, který nedodržel bezpečnou vzdálenost, následně narazil přední části vozidla do pravé zadní části návěsu.
Ve vozidle Fiat došlo k lehkému zranění 29 leté ženy, která byla z místa převezena RZS na ošetření do nemocnice v Krnově.  
U obou řidičů byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Na místě zasahovala jednotka  HZS, která provedla úklid vozovky.
Řidič vozidla Fiat na místě nepředložil řidičské oprávnění. Na základě rozhodnutí  Okresního soudu v Bruntále mu bylo odebráno a byl mu udělen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel s dobou trvání od 24.12.2006 do 24.4.2008.  Do dnešního dne si však  řidič svůj řidičský průkaz nevyzvednul.
 
 
Vrchní inspektor nprap. Ing. Křištofová Ivana

vytisknout  e-mailem