Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Hradecka

Zloději se zaměřili na auta, jízdní kola i sklepní kóje 

Červencové úterý přineslo do policejních evidencí celkem 40 přestupků a 12 nově spáchaných trestních činů. Policisté územního odboru nejčastěji řešili majetkovou trestnou činnost a dopravní přestupky některých neukázněných řidičů. Krátce po jedenácté hodině dopolední zaměstnal policisty případ krádeže dvou jízdních kol před jedním z hradeckých obchodních domů na Pražském Předměstí. Oba okradení muži přivolané policejní hlídce vypověděli, že dopoledne navštívili prodejnu. Před vchodem do prodejny zaparkovali svá kola do stojanu, zabezpečili je zámkem a odešli na nákup. Zhruba po pěti minutách se s nakoupeným zbožím pro kola vrátili, ale ve stojanu nenašli ani kola, ani lankové zámky. Neznámý zloděj vyčkával před obchodem na své oběti a v době, kdy oba muži nakupovali, násilím překonal zámky kol, a ty si odvedl. Svým protiprávním jednáním způsobil oběma cyklistům škodu za téměř 14.000 korun. Muži zákona zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který nenechavci hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Případ krádeže peněženky z kabelky přišla před polednem na hradecké obvodní oddělení policie oznámit nešťastná žena. Okradená policistům do protokolu vypověděla, že během dopoledne navštívila jeden z obchodů s textilem v centru krajského města. Kabelku s peněženkou měla přes rameno a věnovala se výběru zboží. V obchodě se ale v tu dobu nacházelo větší množství lidí, a toho zřejmě využil neznámý lapka, který své oběti nepozorovaně rozepnul kabelku a rychle vytáhl uloženou peněženku. Nic netušící žena s vybraným zbožím přešla k pokladně, aby ho zaplatila. Peněženku ale v kabelce již nenašla. Neznámý zloděj ji tak během několika vteřin připravil o peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami. Okradená paní vyčíslila způsobenou škodu na 1.100 korun. Policisté skutek zadokumentovali a vyšetřují ho pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Několik minut po poledni byla přivolána hlídka do ulice Karla IV. v Hradci Králové, kde je již vyhlížel majitel vykradeného vozidla Mercedes-Benz. Muži zákona místo činu řádně ohledali a zjistili, že neznámý pachatel vnikl do kabiny vozu, kde z přihrádky u spolujezdce ukradl peněženku a misku s drobnými mincemi. Okradený vypověděl, že dopoledne přijel do centra města, kde zaparkoval. Před odchodem auto řádně zabezpečil. Několikrát se do vozidla opět vrátil a uložené věci nalezl na svém místě. Při poslední návštěvě si však všiml pootevřených dveří u řidiče. Kontrolou kabiny muž zjistil, že jeho vůz navštívil nezvaný host, který mu způsobil škodu ve výši 4.200 korun. Muži zákona případ zadokumentovali a skutek šetří pro přečin krádeže. V případě dopadení hrozí zloději dvouletý pobyt ve vězení.
 
Ve večerních hodinách byla přivolána policejní hlídka k případu vloupání do sklepní kóje, ke kterému došlo v jednom z domů na Pražském Předměstí v Hradci Králové. Policisty již vyhlížel majitel vykradeného sklepa, který jim k události sdělil, že kolem dvaadvacáté hodiny do sklepa přišel. Na první pohled se mu nic zvláštního nezdálo, ale následnou prohlídkou kóje zjistil, že chybí dva střešní nosiče na vozidlo a střešní nosič na jízdní kola. Strážci zákona místo činu ohledali a zjistili, že neznámý lapka překonal petlici na dveřích sklepa a uvedené věci si odnesl. Způsobil tak škodu majiteli sklepa ve výši 8.000 korun. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pokud se podaří neznámého lapku vypátrat, hrozí mu dva roky za mřížemi.
por. Marta Trávníčková
27. července 2011 – 10:30 hodin

vytisknout  e-mailem