Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Hradecka

Z chodby domu zmizela jízdní kola za 27.000 korun  

V prvních minutách lednového úterý (4. 1. 2010) zastavili policisté při silniční kontrole v ulici Na Staré Cidlině v Novém Bydžově osobní vozidlo Ford Fiesta, které řídil osmačtyřicetiletý muž. Strážci zákona motoristu řádně vyzvali k orientační dechové zkoušce a předložení dokladů. Šofér s předložením dokladů váhal. Až následnou prověrkou v evidencích policisté zjistili, že muž za volantem není vlastníkem řidičského oprávnění a že má okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. S dechovou zkouškou to nebylo o nic lepší, protože první test prokázal 2,21 promile alkoholu. Druhá zkouška dokonce prokázala hodnotu o něco vyšší, a to 2,21 promile. Policejní hlídka následně opilého řidiče převezla k lékařskému vyšetření, které bylo spojeno s odběrem krve. Případ muži zákona řeší ve zkráceném přípravném řízení, a proto si výtečník ještě tentýž den vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až tříletým trestem odnětí svobody.
 
Dopoledne se stal důchodce v obchodním domě v centru krajského města terčem útoku neznámého kapsáře, který mu nepozorovaně z bundy vytáhl peněženku. Senior policejní hlídce vypověděl, že během návštěvy obchodního domu přišel o peněženku s finanční hotovostí. Neznámý lapka ho tak bez okolků připravil celkem o 800 korun. Policisté skutek zadokumentovali a vyšetřují ho pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pokud se podaří drzého kapsáře vypátrat, hrozí mu až dva roky za mřížemi.
 
O tom, že zloději jízdních kol neodpočívají ani v zimních měsících se přesvědčila žena z Hradce Králové, která přišla celkem o tři bicykly. K události policistům vypověděla, že jízdní kola nechává zaparkovaná před bytem v domě, kde bydlí. Bicykly byly řádně zabezpečeny zámkem a na svém místě. Jinak tomu však bylo v úterý dopoledne, kdy si její manžel všiml, že s chodby kola zmizela. Neznámý zloděj se nerozpakoval dojít si pro lup přímo do domu. Nejvíce se mu zalíbila jízdní kola, a tak si je odvedl. Svým protiprávním jednáním tak způsobil škodu za  téměř 27.000 korun. Policisté místo činu zadokumentovali a zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě dopadení může lapka počítat s dvouletým pobytem za mřížemi.
por. Marta Trávníčková
5. ledna 2011

vytisknout  e-mailem