Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Zaskočení zloději dostali pokutu 

PONDĚLÍ 14. ÚNORA 2011         
ZAPOMNĚLI UKLIDIT - V ranních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do jednoho z bytů na náměstí Václava Čtvrtka, kde mělo dojít k vloupání. Věc oznámila matka současné  nájemnice, která přišla svoji dceru navštívit.  Hlídka na místě zjistila, že k žádnému vloupání nedošlo, a že všudepřítomný nepořádek není dílem zloděje, ale výsledkem hospodaření dvojice, která zde bydlí.
 
BOJ O BANÁNY - Finta s banány nevyšla v dopoledních hodinách devětadvacetiletému muži, který se vydal na nákup do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. V oddělení ovoce a zeleniny si navážil kilogram banánů, ke kterým později přidal další dvě kila. Na sáček poté nalepil lístek s vyznačenou cenou pouze za jeden kilogram. Pokladní však fintu odhalila a vše sdělila  pracovníkům místní bezpečnostní služby, kteří věc oznámili na policií. A tak nejenže musel zákazník banány doplatit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
RODINNÉ NESHODY - Před čtrnáctou hodinou se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Kopidlensku s tím, že má problémy se svými příbuznými. O jaké problémy se ovšem jedná nesdělila a neuvedla je ani hlídce, která na místo vyjela. Nakonec ani nic oznamovat nechtěla a rovněž nestála o další přítomnost policistů.
 
KRÁDEŽ - V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Horní Nové Vsi, kde dosud neznámý zloděj odcizil z volně přístupného pozemku  železnou, sedm metrů dlouhou traverzu o hmotnosti 500 kilogramů. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku. 
 
KRÁDEŽ - Dataprojektor Acer v hodnotě 15 tisíc korun zmizel během posledních několika dnů z učebny školy v Kopidlně. Případ šetří místní policisté jako přečin krádeže, kdy v případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
MÍSTO ŽELEZA - POKUTA - Tři muži snědé pleti vynášeli v odpoledních hodinách z objektu bývalého cukrovaru v Dobré Vodě železný šrot, který nakládali do připraveného vozíku. Aniž by cokoliv tušili, tak  jejich činnost pozoroval náhodný svědek, který vše oznámil na policii. A tak než se nadáli, byla na místě policejní hlídka, které měli co vysvětlovat. Nakonec museli ukradené železo vrátit zpět, a navíc každý z nich dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun. Snad si budou pro příště pamatovat, že  krást se  nemá.
 
OBTĚŽOVÁNÍ NA BENZÍNCE - V podvečerních hodinách zavítal na benzínovou čerpací stanici v Jičíně bezdomovec, který  zde obtěžoval obsluhující personál. Byl drzý a navíc si z regálů bral zboží, které nechtěl zaplatit. Nakonec skončil v rukou městských strážníků, kteří mu řádně  domluvili a vysvětlili, jak se má chovat.
 
NEPOCTIVÁ ZÁKAZNICE - Od sedmnácté hodiny asistovali hořičtí policisté při odtahu poškozeného nákladního vozidla, které skončilo svoji jízdu  u Podhorního Újezdu. Jejich jičínští kolegové mezitím řešili krádež časopisů v jednom z obchodních domů na autobusovém nádraží. V tomto případě se krádeže dopustila čtyřicetiletá žena, které nezbylo nic jiného, než zboží v hodnotě 164 korun vrátit. Navíc dostala v blokovém řízení pokutu na místě nezaplacenou ve výši jeden tisíc korun.   
 
nprap. Hana Klečalová
15. 2. 2011
 
 

 

vytisknout  e-mailem