Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Opilec, který urážel policisty, skončil na záchytce  

Pondělí 7. února bylo na Jičínsku ve znamení opilců a rodinných šarvátek.
 
VLOUPÁNÍ DO DOMU - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Ostroměře, kde se během noci vloupal neznámý pachatel do jednoho z rodinných domů. Uvnitř odcizil obrazy, pudřenku a soupravu elektrického vláčku Merklin z roku 1938. Majitel vyčíslil škodu na 64 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V dopoledních hodinách si stěžoval na svoji sousedku  majitel domku v malé obci na Jičínsku, která mu dělá naschvály. Žena mu měla údajně naházet na příjezdovou cestu hromadu sněhu, a on se tak nemohl  dostat na svůj pozemek.  Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POKOUSÁNÍ PSEM - Na novopacké policisty se obrátil jeden z místních občanů s tím, že ho na konci ledna napadl v Heřmanicích volně pobíhající černý pes, který se mu zakousl do lýtka. Dále uvedl, že psa zřejmě přiměla k útoku vůně oběda, který si nesl domů. Vzhledem k tomu, že se mu nepodařilo zjistit, zda je pes očkovaný proti vzteklině, nařídil mu ošetřující lékař sérii injekcí proti této nemoci. Případ šetří policisté jako přestupek protipořádku ve státní správě a  proti pořádku v územní samosprávě.
 
RODINNÉ SPORY - Po desáté hodině dopolední došlo mezi bývalými manželi v Nové Pace ke sporu, který vyvrcholil slovním napadením ze strany muže. Ten svoji bývalou choť častoval velmi hrubými a vulgárními výrazy. Žena si to pochopitelně nenechala líbit a vše oznámila na policii. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
UJETÍ OD BENZINOVÉ STANICE - Neskutečně drze se zachoval řidič osobního vozidla Audi, který v dopoledních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích přes 45 litrů motorové nafty v hodnotě 1.423 korun. S placením si ovšem hlavu nelámal a jen co uložil tankovací pistoli do stojanu, nasedl do vozidla a ujel. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
PORUCHA  SVĚTELNÉHO ZAŘÍHENÍ  - Po třinácté hodině upozornilo několik řidičů na poruchu světelného zařízení před železničním přejezdem v Jičíněvsi. Zároveň totiž svítila bílá a červená výstražná světla a přitom se nekontrolovatelně zvedaly a vzápětí spouštěly závory. Policisté věc předali pracovníků drah, kteří zjednali nápravu.
 
PROBLÉMY S PODNAPILÝM MUŽEM - Linku tísňového volání 158 vytočil několik minut před patnáctou hodinou silně opilý muž, který vulgárně urážel sloužící policisty. Nadávky, kterými je častoval, byly dosti nevybíravé. Během hovoru policisté zjistili, že muž volá z veřejného telefonního automatu v Hořicích. A tak než stačil položit sluchátko, byla na místě hlídka, která ho  vyzvala, aby prokázal svoji  totožnost. Opilec ovšem odmítl s hlídkou spolupracovat a nechtěl sdělit své jméno. Z tohoto důvodu ho muži zákona omezili na osobní svobodě a předvedli na služebnu. Jízda služebním vozidla však nebyla vůbec jednoduchá. Muž stále opakoval, že  vše řekne ombucmanovi, který nechá policisty zavřít. Během jízdy ještě navíc stačil poškodit ve vozidle kliku. Policisté  nakonec zjistili, že se jedná o šedesátiletého muže z malé obce na Hořicku, kterému se vlivem alkoholu motal nejen jazyk, ale i nohy. Neustále měl totiž tendenci padat na zem, a tak nezbylo nic jiného než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Snad si bude příště pamatovat, že linka 158 je pouze pro tísňová volání. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití a proti majetku.
 
JÍZDA POD VLIVEM ALKOHOLU - V nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Jungmannově ulici osobní vozidlo Fiat Punto, které řídil čtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 2 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel na místě vzdát svého řidičského průkazu  a policisté mu zakázali další jízdu.
 
 
nprap. Hana Klečalová
8.2.2011

vytisknout  e-mailem