Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Diskotéka v bytě rušila sousedy 

Pondělí  2. května 2011
V pondělí byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid. Během dne přijali muži zákona na lince 158 několik desítek oznámení, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i nedisciplinovaní řidiči. 

 

KONTROLA ODHALILA OPILÉHO ŘIDIČE - Jednoho z nich kontrolovala ve dvě hodiny ráno policejní hlídka v Nové Pace. Jednalo se o čtyřicetiletého řidiče osobního vozidla BMW, který měl v dechu přes 0,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté na místě zadrželi řidičské oprávnění a navíc mu zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.

VLOUPÁNÍ DO RESTAURACE - Po osmé hodině ranní vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice Husova, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z restaurací. Z prostoru za výčepem odcizil nejméně 25 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
FENA NAPADLA CHODKYNI - Do velmi nepříjemné situace se dostala v dopoledních hodinách starší žena z Mladoboleslavska, na kterou zaútočili dva psi, respektive fenka se psem. K incidentu došlo  v obci Radim, kde se do nic netušící ženy fenka zakousla a  přitom jí roztrhla kalhoty. Žena po jejím útoku utrpěla zranění, se kterým byla nucena vyhledat lékařské ošetření. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití a proti pořádku v územní samosprávě.
AGRESIVNÍ ŘIDIČ - Na jízdu agresivního řidiče osobního vozidla Renault, který měl údajně na Babáku ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu, upozornil na lince 158 anonym. Hlídka se za řidičem vydala a nakonec ho zastavila v Úlibicích. Jednalo se o čtyřiašedesátiletého muže, který si nebyl žádného přestupku vědom. A tak mu policisté alespoň domluvili a vysvětlili, jak se má k ostatním účastníkům silničního provozu chovat.
 
BEZOHLEDNÍ SOUSEDÉ - Ohledy na sousedy nebrala rodina v Nové Pace, která si v  podvečerních hodinách udělala v bytě diskotéku. Hudba, která se linula z oken jejich bytu, byla slyšet až o několik bloků dál a jejich taneční kreace pro změnu rozhoupaly lustry u sousedů pod nimi. Nakonec se přece jen všichni utišili a začali se chovat ohleduplněji.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách se obrátila na policii žena z Kopidlna s tím, že jí někdo neustále bouchá na dveře a ona se bojí vyjít ven.  Hlídka, která vyjela na místo, již nikoho nezastihla.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Hodinu po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Jičíně osobní vozidlo Citroën Saxo, které řídil osmadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,8 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel na místě rozloučit se svým řidičským průkazem a také  s „volantem“, neboť mu policisté samozřejmě zakázali další jízdu.
 
nprap. Hana Klečalová
3. 5. 2011

 

 

vytisknout  e-mailem