Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Policisté se věnovali dětem, kterým nastaly školní povinnosti 

 
Čtvrtek 1.září 2011
POLICISTÉ DOHLÍŽELI NA NAŠE NEJMENŠÍ - V ranních hodinách se muži zákona věnovali dětem, kterým po dvou měsících prázdnin opět nastaly školní povinnosti. Policisté školákům připomněli, jak mají správně přecházet vozovku, a řidiče pak upozorňovali na to, aby zvláště v okolí škol jezdili opatrně a obezřetně.
 
KRÁDEŽ VOZIDLA - Před šestou hodinou ranní vyšetřovali hořičtí policisté krádež osobního vozidla Škoda Forman 135L modrozelené barvy, které během noci odcizil neznámý pachatel v ulici Pod Lipou. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 7 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin krádeže, kdy v případě dopadení hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
POŽÁR VOZIDLA - Po osmé hodině ranní došlo v Kopidlně na náměstí k požáru motorové části osobního vozidla Peugeot 305. Na místo vyjeli policisté i hasiči, kteří požár zlikvidovali. Vzhledem k tomu, že se jednalo o technickou závadu, bude se případem zabývat vyšetřovatel hasičů.
 
KRÁDEŽ NEREZOVÝCH SUDÛ - Během noci vnikl neznámý pachatel do objektu jedné z firem v Hořicích, kde z odstaveného kontejneru odcizil tři nerezové pivní sudy a další nerezový šrot. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 4 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku. 
 
ČERNÁ SKLÁDKA - Hlavu, kam se starou střešní krytinou a lepenkou, si rozhodně nelámal neznámý pachatel, který od  července letošního roku až do současné doby vyvezl  rozbité eternitové šablony a další domovní odpad na parcelu  nedaleko Želejova. Vzhledem k tomu, že se jedná o soukromý pozemek, který v žádném případě neslouží jako sběrný dvůr, dopustil se tak založení černé skládky.   Po neznámém pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti veřejnému pořádku.
 
DRZÝ ZLODĚJ - Během odpoledních hodin vnikl neznámý zloděj na soukromý pozemek v Železnici, kde ze dvora domu odcizil míchačku na krmiva v hodnotě nejméně jeden tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
POLICISTY ZAMĚSTNALI OPILCI - V nočních hodinách pak přišli na řadu opilci. První z nich exceloval v jedné z heren v Kopidlně, kde byl drzý na obsluhu a vulgárně urážel ostatní hosty. Jeho chování zřejmě ovlivnilo údajně zkonzumovaných 18 piv. Hlídka, která vyjela na místo, muže uklidnila a vyprovodila z herny ven. Další, kdo zaměstnal policejní hlídku, byl silně opilý čtyřicetiletý muž v Nové Pace, který polehával v Lomené ulici. Policisté muže probudili a následně předali rodině, která se o něj postarala.
 
POKUS KRÁDEŽE NAFTY - Neznámý pachatel úřadoval v noci v obci Boháňka, kde před jedním z domů odcizil ze zaparkovaného traktoru 40 litrů motorové nafty, kterou odčerpal do dvou kanystrů. Ty nakonec ponechal na místě, neboť ho zřejmě vyrušil majitel domu. Po zloději, kterému se podařilo utéct, pátral i služební pes. Tomu se i  přes veškeré úsilí nepodařilo jeho stopu zachytit. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.  
 
nprap. Hana Klečalová
2. 9. 2011 v 12:15

vytisknout  e-mailem