Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

"Skokani" dostali pokutu 

Středa 30. března 2011
Během dne policisté prověřovali několik desítek oznámení, vyšetřovali přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali nezodpovědní občané, kteří se nebojí vypalovat starou trávu.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Nepoctivý zákazník úřadoval v minulých dnech v jedné z prodejen v Jičíně na autobusovém nádraží. Zájem měl pouze o dva vystavené tlakové hrnce Rapid Innova, které vyjmul z krabic a následně odcizil. Kdo lup v hodnotě 4.500 korun z prodejny odnesl, vyšetřují jičínští policisté.       
NEZODPOVĚDNÝ ŘIDIČ - Po deváté hodině dopolední se obrátila na policii majitelka domu v Jičíně s tím, že jí někdo před garáží zaparkoval vozidlo a ona nemůže vyjet. Naštěstí se po chvíli na místo dostavil řidič, který takto nešikovně vozidlo zaparkoval. A tak nakonec vše dobře dopadlo a ženě již nebránilo nic v tom, aby mohla odjet.
 
POŽÁR LESA - Po poledni pálil nedaleko Pecky majitel lesa klestí na mýtině. Při požáru zřejmě opomněl důležitá opatření a oheň se tak postupně rozšířil do okolí. Červeného kohouta nakonec zdolali až přivolaní hasiči, kteří se budou věcí nadále zabývat.
 
VYPALOVÁNÍ TRÁVY - Další požární vůz zasahoval v Radimi, kde pro změnu hořel příkop, na kterém někdo vypaloval starou trávu. I v tomto případě hasiči včas požár uhasili.
 
"SKOKANI" DOSTALI POKUTU - Před patnáctou hodinou upozornilo na lince 158 několik řidičů na posádku vozidla Mercedes, která je u  Kumburského Újezdu obtěžovala. Jednalo se o několik osob snědé pleti, které skákaly do vozovky a nutily tak motoristy zastavit. Ty naštěstí na jejich prosící ani vyhrožující gesta nereagovali a jeli dál. Posádka po chvíli „skočila“ do mercedesu a odjela směrem na Mladou Boleslav. Jejich cesta ovšem skončila u Sobotky, kde je kontrolovala policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že řidič neměl ve vozidle téměř nic z povinné výbavy, dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 2 tisíce korun. 
 
KABEL NAD VOZOVKOU - V podvečerních hodinách vyjeli muži zákona do Heřmanic, kde nad vozovkou viselo nebezpečně nízko telefonní vedení. Na místo vyjela poruchová služba operátora, která závadu provizorně odstranila s tím, že oprava bude definitivně ukončena následující den.
 
OPILEC USNUL - Na svého opilého druha si stěžovala ve večerních hodinách žena z Kopidlna. Muž jí měl údajně obtěžovat a slovně napadat. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že muž usnul, a tak ho raději nebudili.
 
 
nprap. Hana Klečalová
31. 3. 2011

vytisknout  e-mailem