Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

JIČÍNSKO - Z toalety zmizely měděné okapy 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté přijali na lince 158 několik desítek oznámení, prováděli šetření k přestupkům a přečinům a v poslední řadě je zaměstnali opilí a zfetovaní řidiči a zloději měděných okapů.
 
 
Pátek 31. srpna 2012
KONTROLA VOZIDLA - Krátce před pátou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Dělnické ulici osobní vozidlo Ford Mondeo, které řídil devětatřicetiletý muž. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla negativní. To se však nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl naopak pozitivní. A tak nejenže se musel muž rozloučit s řidičským průkazem, ale navíc ho čeká ve správním řízení „tučná“ pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
KRÁDEŽ MĚDĚNÝCH SVODÛ - Krátce po sedmé hodině ranní se obrátil na policii majitel rodinného domu v Soudné s tím, že mu neznámý pachatel během noci odcizil 2,5 m dlouhý měděný svod v hodnotě téměř jeden tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ODCIZENÉ SVODY - Podobně dopadl i majitel domu v Jičíně v  Hofmanově ulici, který během noci přišel o 4,5 m dlouhý měděný svod v hodnotě 2 tisíce korun. I v tomto případě se pachatel dopustil přestupku proti majetku, za což mu ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.
 
TOALETA BEZ OKAPÛ - Další měděný okap zmizel z dřevěné toalety na Prachově. Tentokrát si zloděj odnesl třímetrový okap, jedno koleno a kotlík. Majitel vyčíslil škodu na téměř 2 tisíce korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
POŽÁR V MILÍČEVSI - Již podruhé během týdne hořel objekt bývalé truhlárny v Milíčevsi. Požár, ke kterému došlo v dopoledních hodinách, likvidovali profesionální i dobrovolní hasiči. Jičínští kriminalisté teď zjišťují, zda oba případy spolu souvisí.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Janákově ulici osobní vozidlo BMW, které řídil sedmatřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Vzhledem k tomu, že se choval velmi podivně, potil se, byl bledý a dost zmatený, vyzvali ho muži zákona k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, kterému se odmítl podrobit. Tím však vůbec nic nezískal, spíše naopak. Ve správním řízení mu totiž hrozí vysolá pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
RUŠNO V BARU - Na návštěvu jednoho z barů v Jičíně jistě dlouho nezapomene dvaatřicetiletý host, kterého krátce po dvacáté hodině napadl neznámý útočník. Údajně ho bezdůvodně několikrát  udeřil pěstí do obličeje a přitom mu způsobil zranění, se kterým byl ošetřen v místní nemocnici. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
 
SPORY V RODINĚ - Ve večerních hodinách se obrátila na policii žena z Kopidlenska s tím, že ji fyzicky napadl přítel, který je opilý. Dále uvedla, že z něj má strach, a tak raději utekla ke své kamarádce. Na místo vyjeli kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Sobota 1. září 2012
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Časně ráno vyjeli novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde měla skupinka opilců rušit noční klid. Na místě zastihli několik fotbalistů, kteří se rozcházeli domů a přitom se hlasitěji loučili. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.
 
NATANKOVAL A POTÉ BEZ ZAPLACENÍ UJEL - V dopoledních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích řidič do vozidla Mercedes šedé metalízy 46 litrů benzínu v hodnotě 1.700 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Krátce po čtrnácté hodině zavítala do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží devatenáctiletá slečna, která ovšem nepřišla nakupovat, ale krást. V oddělení s drogistickým zbožím odcizila dámské šampóny, sprchové gely, denní krémy a další kosmetiku v hodnotě téměř 1.100 korun. Zboží si postupně uložila do přinesené tašky a poté se vydala k pokladně, kterou prošla bez zaplacení. Pomalu se už radovala z „dobře“ odvedené práce, když ji zastavil pracovník bezpečnostní služby, který ji při krádeži sledoval. I když celý lup vrátila, přesto ji postih nemine. Ve správním řízení totiž slečně za přestupek proti majetku hrozí několikatisícová pokuta.
 
OPILÝ ŘIDIČ - Po osmnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Úlibicích osobní vozidlo Opel Zafira, které řídil čtyřiačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,5 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a přitom se policistům svěřil, že si před jízdou dal půllitr červeného vína. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení.
 
NAPADENÍ V RODINĚ - Přemíra vypitého alkoholu zřejmě stála za napadením v Jičíně, ke kterému došlo v jednom z bytů v ulici Českých bratří. Opilý, sedmadvacetiletý muž měl v kuchyni několikrát udeřit do obličeje svoji bývalou družku, se kterou stále žije ve společné domácnosti. Smutné je, že celému incidentu přihlížely i jejich dvě nezletilé dcery. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
  
POŠKOZENÁ PNEUMATIKA - Neznámý vandal řádil v Nové Pace, kde před jedním z domů v ulici J. Machytky poškodil u vozidla Škoda Favorit pneumatiku. Majitel vyčíslil škodu na 900 korun. Po vandalovi pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
OTISK NA TVÁŘI - Před polednem se obrátila na policii žena z Nové Paky s tím, že ji napadl soused, který skládal uhlí. Sdělila, že jí dal facku, a protože měl špinavé ruce od uhlí, má na tváři viditelný otisk. Ten si prý  nechá, dokud hlídka nepřijede. Po chvíli se ozvala znovu s tím, že si vše ještě rozmyslí a pokud bude chtít věc řešit, tak se sama na policii dostaví. Do současné doby tak neučinila.
 
STŘELBA V TETÍNĚ - V odpoledních hodinách došlo v Tetíně k incidentu při němž byl jeden člověk zastřelen a jeden zraněn. Událost šetří hradečtí kriminalstié.
 
ZÁKAZNÍK ZLODĚJEM - Do jednoho z  obchodních domů v Jičíně na autobusovém se odpoledne vydal nádraží pětatřicetiletý muž, který zde odcizil baterie v hodnotě 100 korun. Zboží si vložil do kapsy a poté se snažil prodejnu opustit. Marně. Při krádeži si ho totiž všiml pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka věc na místě vyřídila blokovou pokutou ve výši 500 korun.
 
POBÍHAJÍCÍ PSI - Před osmnáctou hodinou pobíhali ve Vokšicích dva psi, krátkosrstý zlatý retrívr a  zakrslý dlouhosrstý kříženec. Hlídka, která vyjela na místo, kontaktovala starostu obce, který se o oba tuláky postaral.
 
OSLAVA NAROZENIN - V pozdních nočních hodinách se obrátil na policii anonym s tím, že od samého rána probíhá v hasičárně ve Vysokém Veselí nějaká oslava, která nebere konce. Navíc hlasitá hudba ruší noční klid a on  tak nemůže spát. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že jeden z členů sboru slavil 85. narozeniny. Policistům se přítomní omluvili a hned zjednali nápravu, hudbu ztišili. Poté již byl naprostý klid.
 
Neděle 2. září 2012
ROZBITÉ OKNO - V noci  úřadoval v Hořicích neznámý vandal, který v Máchově ulici rozbil u jednoho z domů okno. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILEC OBTĚŽOVAL ZÁKAZNÍKY - Před polednem se měl u jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici nacházet opilý muž, který obtěžoval zákazníky. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde opilce nenašla.
 
S 2,3 PROMILE SKONČIL NA ZÁCHYTCE - V odpoledních hodinách zasahovali novopačtí policisté proti devětačtyřicetiletému muži, který měl v dechu přes 2,3 promile alkoholu. Vzhledem k jeho stavu nezbylo nic jiného, než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde se za ním před čtrnáctou hodinou zavřely dveře.
 
KRÁDEŽ JABLEK - Neznámý zloděj úřadoval v odpoledních hodinách v sadu ve Studeňanech, kde odcizil 12 padesátikilových pytlů jablek v celkové hodnotě 900 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
nprap. Hana Klečalová
3. září 2012 v 15:47

 

vytisknout  e-mailem