Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Nepoctiví zákazníci kradli cukrovinky i zeleninu 

 
Úterý 5. dubna

KRÁDEŽ MĚDI - V ranních hodinách vyšetřovali policisté v Jičíně  krádež měděných kabelů a hliníkový tyčí, které odcizil dosud neznámý zloděj ze dvora jedné z firem v Harantově ulici. Majitel vyčíslil celkovou škodu na nejméně 72 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže a poškození cizí věci, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

DOPRAVNÍ NEHODA - Po jedenácté hodině dopolední došlo na křižovatce u obce Radim k dopravní nehodě. Řidič dodávkového vozidla Ford Tranzit zde nedal přednost v jízdě řidiči osobního vozidla Škoda Octavia a narazil do něj. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 90 tisíc korun. Na místě zasahovali i hasiči, kteří z vozovky odstranili unikající provozní kapaliny. Oba účastníci se nakonec za přítomnosti policistů domluvili a společně vyplnili euroformulář o dopravní nehodě.
 
NÁLEZ KABELKY - Po poledni odevzdal na Obvodním oddělení v  Hořicích mladý muž dámskou kabelku, kterou našel u vodojemu. Uvnitř se nacházely osobní doklady, peněženka a další písemnosti. Policisté nález zaevidovali a poté předali majitelce. A pak, že mezi námi nežijí poctiví lidé.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - V odpoledních hodinách se vydal do jednoho z obchodních domů v Hořicích nepoctivý zákazník, který v oddělení cukrovinek odcizil několik čokoládových tyčinek v hodnotě 154 korun. Zboží si pak uložil do kapes a vydal se k pokladnám. Zde ho zadržela jedna z obsluhujících pracovnic, která vše oznámila na policii. Hlídka na místě  zjistila, že se jedná o čtyřiapadesátiletého invalidního důchodce,  který nejenže musel sladkosti vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.   
 
"FÍGL" ODHALEN - Dalším nepoctivým zákazníkem  byla pětapadesátiletá žena, která pro změnu úřadovala v jednom ze  supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží. V sektoru ovoce zeleniny si navážila jeden kilogram brambor a poté, co sáček opatřila cenovkou, do něj přidala další brambory v hodnotě 11 korun. Pozorná pokladní však její „fígl“ odhalila a vše oznámila pracovníkům bezpečnostní služby. Na místo pak vyjela policejní hlídka, která  věc  vyřídila blokovou pokutou ve výši 500 korun.
 
ÚJEZD OD BENZÍNKY - V pozdních nočních hodinách natankoval na benzínové čerpací stanici v Milovicích neznámý řidič do nezjištěného vozidla 57 litrů LPG v hodnotě 940 korun, a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
nprap. Hana Klečalová
6. 4. 2011
 

vytisknout  e-mailem