Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Policisty zaměstnali spěchající řidiči a neshody v rodinách  

Středa  21. dubna
SILNIČNÍ KONTROLA - Během dne přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přestupky a přečiny a v neposlední řadě se zaměřili na motoristy,  kteří nedodržují pravidla silničního provozu. Tentokrát se soustředili na spěchající řidiče,  kteří s nohou na plynu uháněli přes Ohařice. Během dopoledne zde odhalili pět hříšníků, které na místě vyřešili blokovými pokutami v celkové výši 6.500 korun. Další dva nerespektovali zákaz předjíždění, za což každý z nich dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
PÁD ZE STŘECHY - V dopoledních hodinách vyjeli novopačtí policisté do obce Stupná, kde měl ze střechy rozestavěného domu spadnout muž. |Hlídka na místě zjistila, že se jednalo o pokrývače, kterému uklouzla na žebříku noha a on spadl. Při pádu utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen na ošetření do jilemnické nemocnice.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Před polednem navštívil jeden z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivý zákazník, který zde zkonzumoval ledovou kávu K Classic Alegro v hodnotě 16,90 Kč a prázdný obal pak schoval do regálu. Poté  odešel k pokladně, kde uhradil pouze zboží v nákupním košíku.  Na kávu jaksi zapomněl. Připomněl mu ji až pracovník bezpečnostní služby, který ho zadržel za pokladní zónou. Následně na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o pětatřicetiletého muže. Ten ovšem s krádeží nesouhlasil a tvrdil, že se ničeho nedopustil. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Další nepoctivý zákazník navštívil obchodní dům v Hradecké ulici, kde pro změnu odcizil lahev rumu. Na rozdíl od svého „kolegy“ nestačil  zlatavý mok ochutnat. Za pokladní zónou ho totiž zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o pětadvacetiletého mladíka, kterého v blokovém řízení „odměnila“  pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
K BUBNU SE NIKDO NEHLÁSIL - Velké překvapení v podobě odloženého hudebního nástroje čekalo na obsluhující pracovnici benzínové čerpací stanice v Robousích. Jednalo  se o buben Sonor Force 3001 s membránou Evans Genera g2 červené barvy v látkovém obalu černé barvy Globalbags, který ležel vedle stojanu číslo jedna. Jičínští policisté teď pátrají po roztržitém hudebníkovi, který zde nástroj zapomněl. 
 
KRÁDEŽ PENÉŽENKY - Po poledni vyjeli  kopidlenští policisté do Libáně, kde neznámý pachatel odcizil  v jedné z restaurací dámskou peněženku, ve které se nacházely osobní doklady, platební karta a hotovost. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 7 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
PODEZŘELÁ DVOJICE - Po šestnácté hodině se obrátila na policii žena z Nové Paky s tím, že se v blízkosti střelnice podezřele pohybují dva mladíci. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o třináctileté chlapce, kteří zde  pouze procházeli. 
 
DOPRAVNÍ NEHODA - O hodinu později došlo na náměstí v Lázních Bělohradě ke střetu osobního vozidla Škoda Felicia  a motocyklu Suzuki 750. Motocyklista utrpěl zranění, se kterým byl převezen na ošetření do Oblastní nemocnice v Jičíně. Alkohol u obou řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 90  tisíc korun. Příčina nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.
 
ZA VŠÍM BYLA ZŘEJMĚ ŽÁRLIVOST - „Honem přijeďte,“ křičela do telefonního sluchátka žena z Kopidlna a vzápětí  uplakaným hlasem dodala, že ji napadá přítel. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se oznámení nezakládá na pravdě. Ženě se totiž nelíbilo, že její přítel odešel na kávu k majitelce ubytovny, kde oba bydlí. Nakonec si vše vysvětlili a další přítomnost policistů nežádali.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Další partnerské neshody řešili policisté po dvaadvacáté hodině   v Lázních Bělohradě, kde se hádali druh s družkou ohledně  výchovy dětí, konzumace alkoholu a nevhodných kamarádů. Výjezdu na místo předcházel několika minutový telefonát, během kterého se muži zákona snažili dvojici uklidnit. Žena si ovšem nedala říct a neustále svého druha vulgárně urážela. I když byl muž o poznání klidnější, přesto si neodpustil poznámku, že by ji nejraději praštil. V zápětí svoji  myšlenku potlačil a snažil se partnerku utišit, což se mu nepodařilo. Hlídka, která vyjela na místo, oběma vysvětlila, jak se mají k sobě chovat a doporučil jim, aby se přestali hádat a  šli raději spát. Poté již byl naprostý klid.
 
nprap. Hana Klečalová
21. 4. 2011

 

vytisknout  e-mailem