Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Občané se obraceli na linku 158 s různými problémy 

Úterý 1. března 2011
LINKA 158 -  Během dne se obrátilo na linku 158 několik občanů, kteří se v mnoha případech potřebovali jen poradit, nebo oznamovali věci, které policii nepřísluší. Jako například žena z Nové Paky, která v ranních hodinách nahlásila na linku tísňového volání havárií vodovodního potrubí. Službu konající policista předal informaci pracovníkům vodovodů a kanalizací, kteří se o poškozené potrubí postarali.  
 
NEUVĚŘITELNÉ OZNÁMENÍ  - Dalšímu oznámení, které učinila jedna z jičínských maminek, se ani nechtělo věřit. Neznámý výtržník totiž vykonal potřebu do jejího kočárku, který měla na chodbě domu, kde bydlí. Oznamovatelka se chtěla pouze poradit, co má dělat. Nakonec se rozhodla, že zatím nebude věc na policii oznamovat.
 
KRÁDEŽ V PŘÍMÉM PŘENOSU - „Honem přijeďte, kradou tady,“ oznámil před jedenáctou hodinou dopolední anonym na lince 158. Mužský hlas dále uvedl, že dva muži kradou v opuštěném objektu v Dobré Vodě staré železo, které nakládají do osobního vozidla Škoda Favorit. Policejní hlídka následně vozidlo zastavila a posádku zkontrolovala. Jednalo se o dva muže ve věku od 65 a 37 let, kteří nejenže museli odcizené železo vrátit, ale navíc každý z nich dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
DOPRAVNÍ NEHODA - Před polednem se obrátila na policii mladá řidička s tím, že si za Sobotkou ve směru na Jičín všimla ve zpětném zrcátku osobního vozidla, které vyjelo mimo vozovku, a poté už jen zahlédla letící pneumatiku. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří v příkopě nad Staňkovou Lhotou našli osobní vozidlo Seat Ibiza. Řidič mužům zákona sdělil, že dostal smyk, vyjel mimo vozovku do příkopu, kde narazil do náletových křovin. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, alkohol u řidiče byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun.
 
CHLUPY LÉTALY VZDUCHEM - Rvačka, při které létaly chlupy, se strhla v podvečerních hodinách v malé obci na Sobotecku. Jejími účastníky nebyl nikdo jiný, než tři hafani, kteří se do sebe pustili na dvoře jednoho z rodinných domů.  K incidentu došlo v okamžiku, kdy na dvůr vstoupila sousedka se svým křížencem a přitom si nevšimla dvou psů, které měl majitel domu volně puštěné. Ti se okamžitě na „návštěvu“ vrhli. Naštěstí se podařilo včas smečku od sebe oddělit, a tak ani jeden ze psů neutrpěl vážnější zranění.  I když majitelka křížence vše nejdříve telefonicky oznámila na policii, nakonec si celou věc rozmyslela a od policistů, kteří vyjeli na místo, už nic nechtěla.
 
POŽÁR VOZIDLA - Další telefonické oznámení přišlo z Konecchlumí, kde po osmnácté hodině došlo k požáru osobního vozidla Renault Laguna. Oheň, který vznikl za jízdy v motorové části vozu, zdolali až přivolaní hasiči. Na místo vyjeli i policisté, kteří zde řídili dopravu.
 
NEPOSLUŠNÝ MLADÍK - Ve večerních hodinách zaměstnal policejní hlídku patnáctiletý mladík z Jičína, který dal přednost partě před svojí matkou. Toulal se městem a nechtěl jít domů. Navíc se rozhodl, že přespí u kamaráda, s čímž jeho matka zásadně nesouhlasila a žádala policii o pomoc. Policisté, kteří vyjeli namísto, ženu vyslechli a společně se pokusili hocha najít, což se jim nakonec nepodařilo.

nprap. Hana Klečalová
2. 3. 2011 

vytisknout  e-mailem