Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Místo oblečení byly ve skříni květináče s konopím 

Středa 9. března 2011
DOPRAVNÍ AKCE - Během dne se konala na Jičínsku dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Dále kontrolovali technický stav vozidel a v neposlední řadě zjišťovali, zda řidiči nejsou pod vlivem alkoholu či drog. Do akce se zapojilo 7 hlídek, které zkontrolovaly 150 vozidel a přitom zjistily 60 přestupků. Na uložených pokutách policisté vybrali téměř 17 tisíc korun. V 26 případech řidiči nepoužili bezpečnostní pásy a v jednom případě řidič „nadýchal“ 0,24 promile alkoholu. Častý byl i nevyhovující technický stav vozidel, mnohdy si řidiči zapomněli rozsvítit a někteří dokonce za jízdy telefonovali s přístrojem v ruce. Akce podobného rázu budou i nadále na Jičínsku pokračovat.
 
PADĚLANÁ "PADESÁTKA" - V dopoledních hodinách zahájil policejní vyšetřovatel úkony trestního řízení ve věci padělání a pozměnění peněz. Jednalo se o falešnou padesátikorunu, kterou dal do oběhu neznámý pachatel. Padělek byl nalezen při sčítání tržby jednoho z obchodních domů v Jičíně.
 
"KOLEČKO SE POLÁMALO" - V dopoledních hodinách se obrátil na policii řidič kamionu s tím, že mu na kruhovém objezdu u Úlibic upadlo kolo. Dále uvedl, že  kamionem zablokoval celý jízdní pruh a žádal o pomoc. Hlídka, která  vyjela na místo, řídila provoz až do odpoledních hodin, kdy se podařilo vozidlo z kruhového objezdu odstranit.
 
VANDAL JEZDIL PO POLI - Po poli s řepkou nedaleko Holína se proháněl po třinácté hodině odpolední neznámý řidič osobním vozidlem Škoda Favorit. Hlídka, která vyjela na místo, už ale nikoho nezastihla.
 
EXEKUTOR V AKCI - Pracovníci exekutorských úřadů navštěvují v rámci své činnosti domácnosti neplatičů, kde se mnohdy dostávají do neobvyklých situací.  Jako například exekutor z Moravy, který v  odpoledních hodinách úřadoval v malé obci na Sobotecku, kde ho v rodinném domku čekalo velké překvapení. V jednom z pokojů totiž otevřel dřevěnou skříň, ve které nenašel oblečení, ale domácí indoorovou pěstírnu konopí. Exekutor na nic nečekal a okamžitě vše oznámil na policii. Na místo vyjeli specialisté, kteří  v podomácku upravené skříni zajistili 12 rostlin konopí, které odeslali na zkoumání. Případ šetří kriminalisté jako přečin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
VLČÁK ZAÚTOČIL - Po čtrnácté hodině se dostal do nepříjemné situace starší muž, kterého v malé obci na Kopidlensku pokousal německý ovčák. Pes vyběhl nečekaně ze dvora domu a rovnou se vrhl na muže, kterému se zakousl do předloktí. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
MĚĎ JE STÁLE V KURZU - V podvečerních hodinách se obrátil na polici majitel rodinného domku v Sobotce s tím, že mu někdo během noci odcizil 3 metry dlouhý měděný okapový svod. Policisté na základě provedeného šetření zjistili, kdo má krádež na svědomí. Jedná se o osmnáctiletého mladíka, který v noci okap odcizil a poté doma rozstříhal na kousky. Ráno se vydal do místní sběrny druhotných surovin, kde chtěl měď prodat. Zde se ovšem setkal s nepochopením, neboť majitel neměl o takové zboží zájem a mladíka vyhodil s tím, ať jde jinam. Ten  odjel zkoušet štěstí na Mladoboleslavsko, kde nakonec rozstříhaný okap prodal za 650 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

nprap. Hana Klečalová
10. 3. 2011

vytisknout  e-mailem