Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Mladík řídil, i když nemá řidičské oprávnění  

Čtvrtek 10. března 2011
ČERNÝ ODBĚR SE NEVYPLÁCÍ - Čtvrtek byl na Jičínsku ve znamení „černých odběrů elektrické energie.“ Během dne policisté vyšetřovali dva případy, ke kterým došlo ve Vysokém Veselí a v Rohoznici. V prvním z nich  odebíral majitel rodinného domku neoprávněně elektrickou energii po dobu tří let, druhý pak od ledna loňského roku. Celková škoda byla vyčíslena na 85 tisíc korun. Oba případy šetří policisté jako podezření z přečinu krádeže.
 
KRÁDEŽ BOT - V dopoledních hodinách úřadoval v Lázních Bělohradě neznámý zloděj, který v budově místní školy  odcizil pánské boty Adidas v hodnotě 1.500 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
PIRÁT SILNIC ? - V dopoledních hodinách se obrátil na policii řidič osobního vozidla s tím, že ho na obchvatu Jičína ohrozil velmi agresivní jízdou řidič vozidla Škoda Octavia. Policisté po několika minutách řidiče škodovky zastavili. Ten na svojí obhajobu uvedl, že nikoho neohrožoval, pouze na „čtyřpruhu“ předjížděl jiné vozidlo, jehož řidič údajně schválně zrychlil, aby ho nemohl předjet. Z tohoto důvodu mu předjíždění trvalo delší dobu, což řidič, který jel za ním, zřejmě pociťoval jako schválnost z jeho strany. I když mu policejní hlídka neprokázala, že by někoho ohrožoval, přesto mu připomněla, jak se má na silnici k ostatním účastníkům chovat.
 
OVCE NA SILNICI - Po patnácté hodině oznámil na linku 158 anonym, že se v Libuni po silnici prochází stádo ovcí. Policisté následně kontaktovali majitele stáda, který zjednal nápravu a ovce zahnal do ohrady. 
 
BRÝLE SE DOSTALY AŽ K MAJITELI - V odpoledních hodinách našla policejní hlídka v Slavhosticích černé pouzdro s dioptrickými brýlemi, které leželo na silnici. Uvnitř se nacházela vizitka, přes kterou se muži zákona dopátrali až k jejich majiteli. Ten byl pochopitelně velmi rád, neboť nečekal, že se ještě někdy se svými brýlemi shledá.
 
NEPOCTIVÍ ZÁKAZNÍCI - V podvečerních hodinách zavítala do jednoho z obchodních domů v Hořicích dvojice nepoctivých zákazníků. Jednalo se o sedmnáctiletého mladíka a jeho o čtyři roky starší kamarádku, kteří v prodejně odcizili cukrovinky a další zboží v hodnotě 464 korun. Z lupu se ale nakonec stejně neradovali. Při krádeži je totiž  odhalil pracovník místní bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, věc vyřídila v blokovém řízení. Mladík dostal pokutu ve výši 500 korun a jeho plnoletá kamarádka ještě o pět set korun více.
 
OPILEC SI USTLAL NA SILNICI - Totálně opilého muže, který ležel na silnici ve Staré Pace, našla před dvacátou hodinou policejní hlídka. Nutno zdůraznit, že muž byl tak opilý, že nemohl chodit, natož udržet rovnováhu. Rovněž nebyl schopen se podrobit orientační dechové zkoušce na alkohol a neustále opakoval, že na silnici jen spal. A tak policistům nezbylo nic jiného, než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde si ho převzal službu konající lékař.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Před půlnocí kontrolovala policejní hlídka v Libáni osobní vozidlo Citroën AX,  které řídil osmnáctiletý mladík. Nutno zdůraznit, že označení osobní vozidlo je v tomto případě termín velmi nadnesený, neboť se jednalo spíše o vrak auta. Nejenže nemělo platnou technickou kontrolu, ale navíc mu chyběl přední ukazatel směru. Rozlámaný přední nárazník a ostré hrany na předních blatnících už jen dokreslovaly jeho stav. Navíc policisté zjistili, že muž za volantem není a nikdy nebyl držitelem potřebného řidičského oprávnění. I když se hájil tím, že tento měsíc nastoupí do autoškoly, nebylo mu to nic platné. Policisté mu zakázali další jízdu a o jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
nprap. Hana Klečalová
11. 3. 2011

 

vytisknout  e-mailem