Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

JIČÍNSKO - Mimořádně se nekradlo, nafta vytekla sama 

 Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. Nejvíce muže zákona zaměstnali opilci, kteří rušili noční klid,  ti otrlejší dokonce usedli za volant. Naštěstí jejich jízdu včas ukončili policisté, kteří je odhalili.

 
Pátek 7. září 2012
OPILEC OBTĚŽOVAL OBSLUHU - Rady s opilým hostem si nevěděla před třetí hodinou ranní obsluha v jedné z jičínských  heren. Hlídka na místě opilci řádně domluvila a vysvětlila, jak se má v podniku chovat. Muž kupodivu vše pochopil a raději odešel domů.
 
NEBYLI TO ZLODĚJI - Po třetí hodině ranní vyjeli muži zákona do Tetína, kde se měly kolem zaparkovaných pracovních stojů pohybovat neznámé osoby. Policisté na místě zjistili, že se jedná o zaměstnance firmy, kteří hlídali stroje před zloději nafty.
 
NAPADENÍ SOUSEDA - Čest své rodiny hájil odpoledne pětatřicetiletý muž ve Valdicích. Krátce po třinácté hodině měl na náměstí fyzicky napadnout svého souseda, který prý sleduje a fotí jeho manželku. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NA NÁDRAŽÍ SE GRILOVALO - V odpoledních hodinách si stěžoval na lince 158 anonym na partu lidí, která měla v Hořicích na perónu vlakového nádraží grilovat maso. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o povolenou akci v rámci turnaje v šipkách, která se zde koná každoročně. K této akci neodmyslitelně patří i grilování, které se však nekonalo na perónu, jak uvedl anonym, ale mimo něj. 
 
LHÁT SE NEMÁ - Kopidlenské policisty zaměstnala ve večerních hodinách žena z Cholenic, která si opakovaně stěžovala na svého souseda, který ji měl napadat. Muži zákona na místě zjistili, že si žena vše vymyslela, a tak jí domluvili a vysvětlili, co by ji mohlo čekat v případě dalších nepravdivých oznámení.
 
Sobota 8. září  2012
OPILÝ ŘIDIČ - Krátce před jednou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Přibyslavi osobní vozidlo Renault Clio, které řídil šestašedesátiletý muž. Vzhledem k tomu, že dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu, čeká ho teď ve správním řízení vysoká pokuta a pochopitelně i zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
ZLODĚJ SE JEN SVEZL - V ranních hodinách vyšetřovali hořičtí policisté krádež vozidla Ford Transit, které během noci odcizil neznámý pachatel v Tylově ulici. Ve večerních hodinách pak bylo vozidlo v hodnotě 15 tisíc korun nalezeno ve Vikově ulici nepoškozené. Zloděj o něj zřejmě neměl zájem, ale chtěl se asi jen svézt. I když by se mohlo zdát, že se vlastně  nic „nestalo,“ opak je pravdou. Za přečin neoprávněného užívání cizí věci totiž hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
POSPREJOVANÝ VLAK - Neznámý „umělec“ působil po třetí hodině ranní na vlakovém nádraží ve Staré Pace, kde na bok vlakové soupravy nastříkal černou barvou dvě velká písmena B a V. Svým jednáním tak způsobil škodu ve výši 5 tisíc korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až rok vězení.
 
OPILCE HLÍDAL JEHO PES - Před osmou hodinou ranní se v Jičíně na parkovišti u hřbitova povaloval notně opilý muž, kterého hlídal jeho pes. Policisté se od opilce dozvěděli, že zde odpočívá, neboť je unaven po nočním flámování. Nakonec se mu podařilo zmobilizovat poslední zbytek síly a spolu se svým čtyřnohým kamarádem odešel domů.
 
KRÁDEŽ VĚCÍ Z VOZIDLA - Během dne se vloupal neznámý pachatel v Sedličkách do osobního vozidla Mazda 323, které bylo zaparkované u železniční zastávky. Zloděj si z vozu odnesl autorádio v hodnotě jeden tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají jičínští policisté.
 
NATANKOVAL A POTÉ UJEL - Krátce po devatenácté hodině natankoval neznámý řidič u benzínové čerpací stanice v Hořicích do bílého fordu 27 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Po neznámém řidiči, který na benzínce dluží tisíc korun, pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
MELU V OSTRMĚŘI UKONČILI AŽ POLICIASTÉ - Ve večerních hodinách zavítali do  jedné z restaurací v Ostroměři dva notně  opilí mladíci a stejně „upravená“ slečna. Hned po příchodu do podniku se „vrhli“ na bowling, kde hulákali a přitom  nadávali na křivou dráhu. Na výtky personálu, který je chtěl uklidnit, reagovali velmi agresivně. Po hodině si vyžádali účet s tím, že půjdou jinam. Při placení si prý nechali každou položku několikrát vysvětlit a vzhledem k tomu, že měli v dechu od 0,9 do 2,15 promile alkoholu, bylo to dlouhé vysvětlování. Nakonec barmance sdělili, že je neschopná a nepříjemná. Před odchodem ještě každého počastovali nevybíravými výrazy a jednomu z hostů navíc shodili čepici z hlavy. Majitel restaurace poté všechny tři vyhodil ven, kde se strhla mela, do které se zapojili další hosté. Divokou šarvátku, která byla chvíli velmi nepřehledná, ukončil až příjezd hořických policistů. Ti případ šetří jako přečin výtržnictví, za což hlavním aktérům hrozí až dva roky vězení.
 
OPILÝ MUŽ USEDL ZA VOLANT - Po dvaadvacáté hodině kontrolovali policisté v Kopidlně na náměstí osobní vozidlo Honda CR, které řídil devětačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1 promile alkoholu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a k požívání alkoholu před jízdnou se přiznal. Za jízdu v opilosti ho teď čeká ve správním řízení pokuta až do výše 50 tisíc korun a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Neděle 9. září 2012
ÚTOČNÍCI NAPADLI NÁHODNÉ CHODCE - Časně ráno řádili v  Jičíně v Jungmannově ulici neznámí útočníci, kteří měli napadnout několik osob. Nejdříve strčili a na  zem povalili třiatřicetiletého muže, kterého kopali a bili pěstmi. Poté přišla na řadu čtyřiadvacetiletá žena, kterou udeřili do nosu. Nakonec se „vyřádili“ na jednatřicetiletém muži, které povalili na zem, kde ho několikrát udeřili do obličeje. Všichni tři napadení byli po útocích ošetřeni v jičínské nemocnici. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OBČANY RUŠILA HUDBA - Hudební produkce na hřišti v Cerekvici nad Bystřicí se nelíbila místním, kteří si na lince 158 stěžovali na velký hluk. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o kulturní akci, která byla řádně povolena. 
 
ZA VOLANT ALKOHOL NEPATŘÍ - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Sobčicích osobní vozidlo Opel Corsa, které řídil jednadvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,14 promile alkoholu. V pořádku nebylo ani vozidlo, které mělo prasklý výfuk. O osudu řidiče teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
ODVOZ PLECHÛ MĚLI POVOLENÝ - Na snědou posádku vozidla Škoda Favorit, která v dopoledních hodinách nakládala v Jičíně v Butovské ulici do vozidla plechy ze střechy, upozornil na lince 158 všímavý občan. Policisté zjistili, že nejde o krádež, ale že mají od majitele domu odvoz několika plechů povolen. 
 
MIMOŘÁDNĚ SE NEKRADLO, NAFTA VYTEKLA SAMA - V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do obce Kal, kde měl neznámý pachatel odcizit z pracovního stroje motorovou naftu. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo a to i přesto, že byla palivová nádrž prázdná. Policisté totiž zjistili, že byla na několika místech prorezavělá a nafta tak sama vytekla.
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - V pozdních nočních hodinách přišli na řadu opilci. První z nich se dostal do sporu se známým v Drahorazi, druhý pak obtěžoval své příbuzné v Sobotce. Vzhledem k tomu, že měl v dechu přes 1,7 promile alkoholu, skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.

nprap. Hana Klečalová
10. září 2012 v 15:30

 

vytisknout  e-mailem