Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Řidič neměl pro zábavu opilců pochopení 

 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté prověřovali několik desítek oznámení, šetřili přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnaly i rodinné a sousedské neshody.
 
Pátek 1. dubna 2011
ODCIZENÉ KABELY - V ranních hodinách  vyjeli policisté do Cholenic, kde neznámý zloděj odcizil z otevřené kůlny na zahradě jednoho z domů 18 metrů měděného kabelu od okružní pily. Majitel vyčíslil škodu na téměř 2 tisíce korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku. 
 
VÝHRUŽNÉ SMS  - K vymoženostem dnešní  doby patří bezesporu mobilní telefony. Vedle mnohých výhod mají ale i své nevýhody. Někteří lidé je totiž používají k "vyřizování  účtů" se svými partnery. Jako například žena z Hořicka, která zřejmě neunesla rozchod se svým přítelem, a tak mu průběžně zasílá výhružné a nijak nelichotivé SMS. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
NEGATIVNÍ ENERGIE - Po poledni se obrátila na linku 158 starší žena z Jičína s tím, že jí soused posílá do bytu negativní energii. Dále uvedla, že se jedná o vibrace a různé vlny, které jí nedělají dobře.  Policisté, kteří vyjeli na místo, oznamovatelce vysvětlili, že k ní od sousedů žádné špatné vlny neprostupují a tudíž se nemusí ničeho obávat. Nakonec žena poděkovala a rozloučila se s tím, že pokud se nebude cítit dobře, vyhledá lékaře.     
 
NAPADENÍ SE NEKONALO - V podvečerních hodinách volal na linku policie muž, který oznámil,  že byl v Sobotce u školy fyzicky napaden. Hlídka, která vyjela na místo, se nestačila divit. Před domem totiž našla silně opilého oznamovatele  s jeho totálně opilou družkou. Ani jeden z nich nebyl schopen vysvětlit,  co se stalo a zda skutečně k fyzickému útoku došlo.  Nakonec nic hlásit nechtěli a odebrali se do svého příbytku. Pokud ho ovšem našli. Jejich orientace v prostoru a čase byla totiž na nulovém bodu.
 
RODINNÉ SPORY - V noci řešili muži zákona v Nové Pace neshody mezi mužem a jeho bývalou družkou, která mu nechtěla vydat osobní věci. Do sporu se nakonec vložila i současná mužova partnerka, která si s jeho bývalou družkou vjela do vlasů. Nakonec se přece jen všichni domluvili a další přítomnost policistů nežádali.
 
NA KŘIKLOUNY DOHLÉDLI STRÁŽNÍCI - Na velký hluk, který před půlnocí vycházel z jedné z  restaurací v Hořicích, si stěžovalo několik místních občanů. Na místo vyjela hlídka městských strážníků, která „křiklouny“ umravnila. Poté již byl naprostý klid.
 
 
Sobota 2. dubna 2011
UKRADLI NÁM AUTO - Hodinu po půlnoci se rozezněla v Jičíně na policii linka tísňového volání. Ozvala se opilá žena, která se snažila policistům vysvětlit, že jejímu příteli někdo odcizil v  Jičíně v Ruské ulici vozidlo. Hlídce, která vyjela na místo, se přihlásila kamarádka oznamovatelky s tím, že se o žádnou krádež nejedná. Vozidlo totiž přeparkovala na jiné místo a kamarádům, které do klubu přivezla, o tom nic neřekla. Ti se pak domnívali, že jim auto někdo ukradl.
 
UKRADENÉ TVÁRNICE - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Libošovic, kde během noci odcizil dosud neznámý zloděj poblíž hřbitova 38 kusů svahových tvárnic v hodnotě 4.940 korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
KAMARÁDA NECHAL NA "HOLIČKÁCH" - Po šesté hodině ranní zastavilo u benzínové čerpací stanice v Milovicích osobní vozidlo Fiat Marea Weekend. Z auta vystoupil spolujezdec, který natankoval motorovou naftu za 1.500 korun. Vzhledem k tomu, že řidič neměl peníze, vyslal k pokladně svého kamaráda. Ten zde předložil svoji platební kartu, na které však neměl potřebnou částku. Následně na to řidič vystoupil a obsluze sdělil, že si pro peníze dojedou.  S tím obsluha nesouhlasila, a tak na místě zůstal spolujezdec a řidič se pro peníze vydal sám.  Nutno zdůraznit, že se už  nevrátil a svého kamaráda klidně nechal na benzínce čekat. Případ teď šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
POŽÁR TRÁVY - V odpoledních hodinách došlo k požáru staré trávy na louce v Nemyčevsi. Na místo vyjeli hasiči, kteří oheň zdolali. Naštěstí nebyl nikdo zraněn a ani nevznikla žádná škoda na majetku.
 
SOUSEDSKÉ SPORY - Po osmnácté hodině řešili muži zákona sousedské neshody v malé obci na Novopacku. Spor vznikl ohledně cesty, kterou jeden ze sousedů využívá na základě věcného břemena. Vzhledem k tomu, že ji spíše zneužívá, došla majiteli cesty trpělivost a učinil kroky, které se sousedovi nelíbily. Vzhledem k tomu, že nebyli schopni spor sami vyřešit, vyjeli na místo policisté, kteří obě strany uklidnili a věc teď šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PIVO, VÍNO, VODKA - Následně na to kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní vozidlo BMW, které řídil šestadvacetiletý muž. Vzhledem k tomu, že měl nejisté pohyby a z jeho dechu byl cítit alkohol, podrobil se orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala přes  0, 96 promile alkoholu. Jak sám uvedl, mohlo za to pivo, víno a vodka, které před jízdou vypil. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a rovněž mu zadrželi řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
VÝTRŽNICTVÍ V HOŘICÍCH - V pozdních nočních hodinách vyjeli muži zákona do Hořic, kde dva muži ve věku 30 a 33 let fyzicky napadli čtyřiadvacetiletého mladíka. Několikrát ho udeřili pěstí do obličeje a poté, co upadl na zem, do něj ještě kopli. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin výtržnictví.
 
ŘIDIČ NEMĚL PRO ZÁBAVU POCHOPENÍ - Velmi nebezpečnou zábavu si vymyslela parta opilých mladíků, která v Kopidlně přebíhala vozovku těsně před přijíždějícími vozidly. Jeden z řidičů ovšem neváhal, zastavil  a mladíkovi, který mu právě přeběhl před autem, dal pohlavek. To se „mladému pánovi“ pochopitelně nelíbilo a hned vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, důrazně mladíků vysvětlila, jak se mají chovat.  
 
Neděle 3. 4. 2011
SPÁLENÁ SNÍDANĚ - Ve tři hodiny ráno vyjeli  hořičtí policisté spolu s hasiči do Malátovy ulice, kde v jednom z domů hořel sporák. Majitel si totiž dělal snídani, která mu na plotýnce „chytla“. Naštěstí nebyl nikdo zraněn a škoda, kterou požár napáchal, byla pouze na spálené snídani.
 
UKLIZENÝ KOTEL - Starý nefunkční kotel v hodnotě 900 korun odcizil v noci neznámý zloděj  ze dvora rodinného domu v Sobotce. Nutno zdůraznit, že tak předběhl majitele, který měl kotel připravený na odvoz do sběrny druhotných surovin. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
POŽÁR TRÁVY - Po poledni došlo v Prachovských skalách k požáru paseky, v Pševsi pro změnu hořela suchá tráva. V obou případech požáry zlikvidovali přivolaní hasiči.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Nepoctivý zákazník úřadoval v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Neodolal vystavené kšiltovce, kterou si však nedal do nákupního košíku, ale schoval pod bundu. Dlouho se z ní ale neradoval. Za pokladní zónou ho totiž zadrželi pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaačtyřicetiletého cizince, který nejenže musel čepici vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Kopidlně osobní vozidlo Fiat Brava, které řídil devatenáctiletý mladík. Během kontroly policisté zjistili, že není a nikdy nebyl držitelem potřebného řidičského oprávnění. Z tohoto důvodu mu zakázali další jízdu a o jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
STŘELBA V BĚLOHRADĚ - V pozdních nočních hodinách vyjeli muži zákona do Lázní Bělohradu, kde měli dva muži na náměstí střílet po holubech vzduchovkou. Hlídka již nikoho podezřeného na místě nezastihla. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání.
 
nprap. Hana Klečalová
4. 4. 2011

 

vytisknout  e-mailem