Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Kam s domovním odpadem ?  

Úterý 15. února 2011
 Během uplynulých 24 hodin se na Jičínsku nic mimořádného nestalo.
 
OPILEC NA SILNICI - Po osmé hodině ranní se obrátil na policii anonym s tím, že se v Nové Pace v Krkonošské ulici povaluje v blízkosti silnice zřejmě opilý muž. Na místo vyjela policejní hlídka, která již muže nikde nezastihla.  
 
NEBEZPEČÍ NA PŘEJEZDU - Do velmi nepříjemné situace se dostal před devátou hodinou ranní v Nové Pace řidič osobního vozidla. Ve Šlejharově ulici totiž přijížděl k železničnímu přejezdu, po kterém projela vlaková souprava, a to i přesto, že nebylo v provozu výstražné světelné zařízení.  Řidič naštěstí včas zareagoval a stačil před přejezdem zastavit. Se svým zážitkem se okamžitě svěřil na lince 158. Policisté  kontaktovali přednostu železniční stanice v Nové Pace, který uvedl, že již závadu na výstražném světelném zařízení opravují a všichni strojvedoucí jsou srozuměni s tím, že v daném úseku mají za povinnost snížit rychlost vlaku.
                            
LUP SKONČIL ZPĚT V REGÁLU - Jeden z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží navštívil před desátou hodinou dopolední nepoctivý zákazník, který v oddělení drogerie odcizil pánský deodorant v hodnotě 100 korun. Zboží si následně schoval do kapsy bundy a poté se vydal k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Při krádeži si ho všiml pracovník místní bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o dvacetiletého mladíka, který  se musel s lupem rozloučit  a navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
PODIVNÝ NÁLEZ - V odpoledních hodinách vyjeli kopidlenští policisté do Chyjic, kde jeden z místních občanů našel na své zahradě za plotem sádrovou plastiku Jičína. Muži zákona teď zjišťují, komu dílo patří a kdo ho na zahradu odhodil.
 
ČERNÁ SKLÁDKA - Na černou skládku, kterou založil dosud neznámý vandal u obce Chlum, upozornil na policii jeden z místních občanů. Na svém pozemku totiž našel zavařovací sklenice, starý fritovací hrnec a další domovní odpad. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POKÁCENÉ JASANY - V odpoledních hodinách se obrátil na policii majitel pozemku v Libuni s tím, že mu někdo pokácel čtyři jasany. Dřevo nařezal a následně ponechal srovnané na louce. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
POŽÁR KONTEJNERU - Po třiadvacáté hodině došlo v Jičíněv ulici Na Příkopech k požáru dvou plastových kontejnerů. Na místo okamžitě vyjeli policisté a hasiči, kteří oheň zlikvidovali. V jeho důsledku navíc došlo  k poškození dvou výloh, zateplené fasády domu a plastového svodu. Požár, který pravděpodobně založil neznámý žhář, způsobil škodu ve výši nejméně 44 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako podezření z přečinu poškození cizí věci.
 
nprap. Hana Klečalová
16. 2. 2011

 

vytisknout  e-mailem