Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

JIČÍNSKO - Mladíci chtěli nakupovat i když bylo zavřeno 

Středa 11. ledna 2012
POLICISTY ZAMĚSTNALI HLAVNĚ OPILCI -  Jednoho z nich  uklidňovali muži zákona v Nové Pace v Komenského ulici. Nakonec se pětadvacetiletému mladíkovi, který byl silně pod vlivem alkoholu, natolik „přitížilo“, že byl za doprovodu policistů převezen rychlou záchrannou službou do jičínské nemocnice.

MLADÍKA VYVEDLA OBSLUHA Z HERNY VEN - Na nevhodné chování obsluhy v jedné z jičínských heren si stěžoval před čtvrtou hodinou ranní na lince 158 opilý host. Hlídce na místě uvedl, že ho obsluha baru napadla a přitom mu poškodila zub. Jeho tvrzení však obsluha herny vyvrátila. Podle ní se měl mladík chovat neslušně až hrubě, a tak ho jeden z pracovníků vyvedl ven, což se mu nelíbilo. Mladík se nakonec podrobil dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 1,8 promile alkoholu.

MLADÍCI CHTĚLI NAKUPOVAT - po páté hodině ranní se dva  mladíci drze  domáhali vstupu do prodejny v Běcharech. Vzhledem k tomu, že bylo před otevírací dobou, nechtěla jim prodavačka otevřít a raději vše oznámila na policii. Hlídka oběma mladíků domluvila a vysvětlila, že musí počkat, až bude obchod otevřen.

OTEVŘENÝ KANÁL - V časných ranních hodinách oznámil na policii anonym, že v Kbelnici na parkovišti je otevřený kanál  bez víka. Policisté z tohoto důvodu kontaktovali majitele pozemku, který nebezpečné místo označil a ve spolupráci se správou a údržbou silnic zajistil nápravu.

PODEZŘELÁ POPSÁDKA - V dopoledních hodinách se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že ho v ulici U Trati oslovila posádka osobního vozidla Ford. Policistům dále uvedl, že se mělo jednat o dva muže snědé pleti, kteří se ho dotazovali na různé součástky, staré sošky a zlato. Muž s nimi raději nekomunikoval a okamžitě  vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, však žádné podezřelé vozidlo ani jeho posádku  nenašla.

NEBEZPEČNÝ KAMION - Na nebezpečnou jízdu řidiče kamionu, který měl v Ohařicích kličkovat ve svém jízdním pruhu, upozornil  před polednem jeden z projíždějících řidičů. Policisté kamion zastavili a řidiče zkontrolovali. Žádné pochybení z jeho strany však neshledali, a tam mohl v jízdě pokračovat.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do Ruské ulice, kde měl v jednom z bytů probíhat hlučný večírek. Hlídka na místě zjistila, že se nejedná o večírek, ale že má pouze jeden z nájemníků nahlas puštěné rádio. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva, po které nastal v domě klid.
 
nprap. Hana Klečalová
12. ledna 2012 v 13:15

 

vytisknout  e-mailem