Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Odcizené zboží vypadlo zákazníkovi z kalhot 

Během uplynulého víkendu prověřovali policisté několik desítek oznámení, šetřili přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnala neukázněná mládež, která se v noci vracela domů z barů a diskoték.
 
Pátek 11. března 2011
KRÁDEŽ KOLA - V ranních hodinách šetřili muži zákona v Hořicích krádež jízdního kola Olpran Cross Eclipse, které odcizil neznámý zloděj u jednoho z místních supermarketů. V krádeži mu nezabránil ani lankový zámek, kterým bylo kolo zajištěno. Majitel vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
O NAFTU JE STÁLE ZÁJEM - V noci úřadoval ve Slavhosticích neznámý zloděj, který z odstaveného kamionu Renault Magnum odčerpal několik desítek litrů motorové nafty v hodnotě nejméně 3 tisíce korun. Kdo má krádež na svědomí a kde nafta skončila, teď prošetřují jičínští policisté.
 
NEUKÁZNĚNÝ ŘIDIČ - Na neukázněného řidiče mercedesu upozornil policisty před jedenáctou hodinou dopolední anonym. Řidič měl údajně svojí bezohlednou jízdou ohrožovat u Ohavče ostatní účastníky silničního provozu. Policejní hlídka následně  vozidlo zastavila až  v Úlibicích. I když řidič tvrdil, že nikoho neohrožoval, a nebyl si vědom žádného přestupku, přesto mu policisté připomněli, jak se má na silnici chovat.
 
ZLODĚJ ODJEL NA KOLE - V dopoledních hodinách úřadoval v Hořicích na autobusovém nádraží neznámý zloděj, který před jednou z budov odcizil uzamčené jízdní kolo Superior stříbrné barvy. Majitel vyčíslil škodu na 1 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
MUŽ SI CHTĚL POPOVÍDAT - Před polednem se obrátil na linku 158 muž z malé obce na Novopacku s tím, že má v domě asi zloděje. Dále uvedl, že otvorem ve dveřích si všiml pohybu nějakých osob, kdy zahlédl prý čtyři nohy a dvoje kalhoty. Policistům rovněž poradil, aby si s sebou vzali fotoaparát a zloděje vyfotili. Hlídka, která vyjela na místo, se nestačila divit. Místo domu zde bylo jedno velké zbořeniště a po zlodějích ani vidu, ani slechu.  Nakonec policisté konstatovali, že si chtěl oznamovatel zřejmě jen popovídat.  
 
MLADÍK NEMĚL "PAPÍRY" - Po šestnácté hodině oznámil na linku 158 anonym, že se v Sobčicích pohybuje  modrý trabant bez registračních značek. Hlídka, která vyjela na místo, vozidlo zastavila a řidiče zkontrolovala. Jednalo se o sedmnáctiletého mladíka, který  neměl a vzhledem ke svému věku ani  mít nemohl potřebné řidičské oprávnění. Případ šetří policisté jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY A ŽEBRAJÍCÍ ŽENA - V odpoledních hodinách řešili muži zákona sousedské neshody v Třebověticích a rodinné rozbroje v Hořicích. Poté je zaměstnala žebrající žena v Hořicích. Jednalo se o třiapadesátiletou bezdomovkyni, která spolu se svým psem obcházela známé a žebrala peníze. Ve Strozziho ulici si jí všimli městští strážníci, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc na místě vyřídila domluvou.  
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V noci kontrolovala policejní hlídka v Domoslavicích osobní vozidlo Volkswagen Transit, které řídil šestadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,5 promile alkoholu. I když nejdříve řidič tvrdil, že před jízdou žádný alkohol nepožil, nakonec přiznal, že vypil dvě dvanáctistupňová piva. Z tohoto důvodu se musel na místě rozloučit se svým řidičským průkazem a dál pokračoval pěšky.
 
Sobota 12. března 2011
OPILÝ MLADÍ SE "VYPAŘIL" -  Několik minut po půlnoci oznánil na  linku 158 anonym, že se v Jičíně v Tyršově ulici pohybuje opilý mladík, který huláká a skáče po popelnicích. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která našla jen povalené popelnice, ale po mladíkovi jako by se zem slehla.
 
"PROBLÉMOVÉ" POPELNICE - Další, kdo měl problémy s popelnicemi, byl osmnáctiletý mladík, kterému v Jičíně v  Denisově ulici stály v cestě dvě plastové nádoby  a k tomu  ještě osobní vozidlo Škoda Fabia, u kterého ukopl zpětné zrcátko. V jeho případě byli muži zákona úspěšní a přímo na místě mladíka zadrželi. Ten slíbil, že veškerou škodu uhradí. Ostatně mu ani nic jiného nezbývá.  Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku a proti občanskému soužití.
 
POŽÁR CHATKY - Po třetí hodině ranní došlo v Domoslavicích k požáru zahradní chatky. Na místě zasahovali hasiči, kteří po několika minutách dostali požár pod kontrolu. Jeho pravděpodobnou příčinou byla zřejmě nedbalost. Majitel chatky se totiž přiznal, že den předtím uvnitř pálil slivovici. Po jeho odchodu, pak došlo zřejmě k jejímu vznícení. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.
 
VANDALOVÉ V HOŘICÍCH - Ve čtyři hodiny ráno řádilo v Hořicích několik opilých mladíků, kteří kopali do popelnic a přenosných dopravních značek, které povalili na zem. Hlídka již na místě nikoho nezastihla.
 
OPILÝ ŘIDIČ - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici Vrchlického osobní vozidlo Ford Ranger, které řídil šestapadesátiletý muž. Během kontroly vyšlo najevo, že se před jízdou posilnil alkoholem. Provedená dechová zkouška  totiž u něj  prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.
 
POŽÁR RÁKOSÍ A PORUCHA VOZIDLA - V odpoledních hodinách hořel v Jičíně u rybníku Šibeňák rákos, požár zlikvidovali přivolaní hasiči a v  podvečerních hodinách se obrátil na policii řidič osobního vozidla  Renault Scenic s tím, že měl před Sobotkou poruchu. Dále uvedl, že mu nefunguje elektroinstalace, tudíž je jeho vozidlo  neosvětlené. Na místo vyjela policejní hlídka, která zde zůstala do okamžiku, než vozidlo naložila odtahová služba.
 
OŘ BÉHAL PO SILNICI - Před půlnocí se obrátil na policii další řidič, tentokrát s tím, že u Roškopova běhá po silnici kůň. Dále uvedl, že v okamžiku, kdy zastavil, zůstal stát i kůň a teď se na sebe dívají. Hlídka, která vyjela na místo, kontaktovala majitele, který si koně odvedl domů.
 
Neděle 14. března 2011
NA VINĚ BYLA NEŠIKOVNOST - neděle byla z celého víkendu nejklidnější. Hodinu po půlnoci mělo dojít v  jedné z heren v Nové Pace k napadení mezi hosty. Nakonec se ukázalo, že zde k žádnému fyzickému útoku nedošlo, pouze se zde několik kamarádů nepohodlo. Hádali se a přitom jedna z účastnic spadla na zem a způsobila si drobné poranění na hlavě. Nutno zdůraznit, že ji nikdo nestrčil, ale že upadla sama z důvodu své nešikovnosti. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
VLOUPÁNÍ DO DOMU - V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Ostroměře, kde se neznámý pachatel vloupal do jednoho z rodinných domů. Uvnitř vše řádně prohledal a poté v kuchyni odcizil nerezové nádobí. Majitelka vyčíslila škodu na 3 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin krádeže a porušování domovní svobody. 
 
NESHODY NA UBYTOVNĚ - V podvečerních hodinách řešili jičínští policisté neshody na jedné z místních ubytoven. Údajně zde mělo dojít k fyzickému napadení mezi spolubydlícími. Zajímavé je, že po příjezdu hlídky bylo vše v naprostém pořádku a nikdo nic oznamovat nechtěl.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Před devatenáctou hodinou se vydal do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivý zákazník. V oddělení cukrovinek si vybral  dvě balení marokánek. Jedno si uložil do nákupního košíku a druhé  si  uschoval do kalhot. U pokladny pak uhradil pouze jedno balení v hodnotě 21 korun. I když si myslel, že ho při krádeži nikdo neviděl, opak byl pravdou. Všiml si ho pracovník místní bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o šestatřicetiletého muže, kterého vyzvala, aby zboží z kalhot vyndal. I když muž tvrdil, že v obchodě nic neodcizil, nebylo mu to nic platné. Z kalhot mu totiž oplatky samy vypadly. I pro to měl však své vysvětlení. Údajně si stejné balení zakoupil v jiném obchodě a uložil si ho do kapsy laclových kalhot, odkud mu spadlo až do nohavice. To mu pochopitelně policisté neuvěřili a případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
nprap. Hana Klečalová
14. 3. 2011
 

 

vytisknout  e-mailem