Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Mladíci ohrožovali chodce 

Čtvrtek 3. března 2011
HLÍDKA ODHALILA OPILÉHO ŘIDIČE - Po šesté hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní vozidlo Fiat Uno, které řídil sedmapadesátiletý muž. Vzhledem k tomu, že provedená dechová zkouška u něj prokázala  0,5 promile alkoholu a navíc neměl při sobě řidičské oprávnění, bude o jeho dalším osudu rozhodovat příslušný správní orgán.
 
BÝK NAPADL JEHO MAJITELE - Po osmé hodině ranní vyjeli policisté spolu se záchrannou službou do Vidonic, kde měl býk napadnout svého majitele. K incidentu došlo v areálu v jedné z firem, kde nechtěl býk při vykládce opustit  nákladní prostor vozidla. Z tohoto důvodu přelezl jeho majitel zábradlí na vykládací rampě, což býka zřejmě podráždilo a nečekaně ho  nabral rohem. Se zraněním na noze byl muž převezen do Oblastní nemocnice v Jičíně.
 
PODEZŘELÉ OSOBY - Po poledni obtěžovalo několik osob snědé pleti občany v Horním Lochově. Do obce přijeli osobním vozidlem modré barvy, a  pak obcházely dům po domu. Evidentně se snažily pod různými legendami vetřít do domácností. Naštěstí se nedal nikdo z oslovených oklamat, a tak vetřelcům nezbylo nic jiného, než  odjet s nepořízenou.  I když na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, přesto již nikde podezřelé osoby ani vozidlo nenašla.
 
PENÍZE VYDALA ŽENA DOBROVOLNĚ - Těžko pochopitelný případ se stal v odpoledních hodinách před jedním z obchodních domů v Nové Pace. Mladou ženu zde zastavili tří mladíci, kteří ji požádali o 300 korun. Žena ani na chvíli nezaváhala, a peníze jim dala. Se svým zážitkem se nakonec svěřila svému druhovi, který vše oznámil na policii. Vzhledem k tomu, že mladíci ženě nevyhrožovali ani ji napadali, pouze ji požádali o peníze, které jim dobrovolně sama dala, nejedná se  o přečin ani o přestupek.
 
DRZÍ MLADÍCI - Neskutečně drze si počínali v odpoledních hodinách tři šestnáctiletí mladíci, kteří se v Lázních Bělohradě proháněli  po náměstí na kolech a přitom si z laviček udělali překážkovou dráhu. Jejich jednání se nelíbilo mladé ženě, která je napomenula. Vzápětí ji všichni tři zahrnuli  vulgárními nadávkami. Žena si nenechala jejich chování líbit, a rozběhla se za nimi. V okamžiku, kdy se pokusila jednoho z nich chytit, tak mladík zastavil a hodil po ní své jízdní kolo, přes které žena upadla a způsobila si zranění na ruce. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NEHOŘELO !  ŠLO ZŘEJMĚ O LEGRACI - Po dvaadvacáté hodině oznámil na linku 158 anonym, že v lese nedaleko Slavhostic hoří. Na místo okamžitě vyjeli policisté spolu s profesionálními a dobrovolnými hasiči, kteří však požár nikde nenašli. Co oznamovatele k tomuto kroku vedlo, se nepodařilo zjistit. Jediné, co lze jednoznačně konstatovat, je to, že se jednalo o úplně zbytečný výjezd. 
 
HOST PENĚŽENKU NEHLEDAL - Po půlnoci se obrátil na policii návštěvník jedné z heren v Jičíně s tím, že mu někdo odcizil peněženku. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že k žádné krádeži nedošlo, neboť peněženka ležela za lavicí, kam zřejmě muži spadla. Z toho lze usuzovat, že ji vůbec nehledal, ale rovnou volal policii.
 
nprap. Hana Klečalová
4. 3. 2011

 

vytisknout  e-mailem