Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

JIČÍNSKO - Kromě běžného výkonu služby řešili muži zákona drobné krádeže, schválnosti mezi sousedy a různé stížnosti  

V úterý 21. února byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid
 
KRÁDEŽ POPELNICE - Po páté hodině ranní oznámil na policii majitel rodinného domu v Brodku, že mu někdo odcizil černou plastovou popelnici na komunální odpad o objemu 120 litrů, kterou měl kvůli svozu odpadu odstavenou u místní hasičské zbrojnice. Hodnota nádoby byla vyčíslena na jeden tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté.
 
STÍŽNOST NA EXEKUTORA - V  dopoledních hodinách se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Libáňsku s tím, že ji kvůli  synovým dluhům navštívili dva exekutoři, kteří se chovali velmi  arogantně. Dále uvedla, že při výkonu rozhodnutí zabavili věci, které jsou  výlučně jejím majetkem a které měly  daleko vyšší hodnotu, než činil dluh. Policisté ženě vysvětlili, že výkon exekuce a zabrání věcí může napadnout podáním vylučovací žaloby u příslušného soudu.
 
SPOR OHLEDNĚ TELEVIZORU - Po poledni oznámil na policii muž z Jičína, že mu jeden z příbuzných vzal televizor a nechce mu ho vrátit. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o pozůstalost, která ještě nebyla vyřešena. Z tohoto důvodu policisté muže odkázali na občanskoprávní řízení.
 
POŠKOZENÁ ZÁVORA - Neznámý vandal nebo vliv nepříznivého počasí se podepsal na spadlé dřevěné závoře u železničního přejezdu mezi obcemi Šárovcova Lhota a Libín. Celková škoda byla vyčíslena na 3 tisíce korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek na úseku dopravy.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - Před čtrnáctou hodinou se obrátila na policii žena z malé obce na Novopacku s tím, že má problémy se sousedem, který jí dělá naschvály, vyhrožuje  policií a neustále na ni pokřikuje kvůli zaparkovanému  vozidlu. Dále uvedla, že se s ním ještě jednou pokusí rozumně domluvit a pokud neuspěje, tak bude věc řešit osobně na místně příslušném obvodním oddělení.
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Opilého devětatřicetiletého muže, který měl v dechu přes 1,9 promile alkoholu, zajistili v odpoledních hodinách policisté na autobusovém nádraží v Hořicích. Vzhledem k tomu, že se muž střídavě povaloval a „motal“ mezi projíždějícími autobusy, skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Nepoctivou zákaznici odhalili v podvečerních hodinách v jednom z obchodních domů na Valdštejnově náměstí v Jičíně. Jednalo se o třiatřicetiletou ženu, která v oddělení s drogistickým zbožím odcizila dva šampóny v celkové hodnotě 78 korun. Přivolaná hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.  
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Na hluk, který vycházel po půlnoci z herny v Nové Pace, si stěžoval jeden z místních občanů. Na vině byl jukebox, který po příjezdu hlídky obsluha ztišila. Poté již byl naprostý klid.
 
nprap. Hana Klečalová
22. února 2012 v 12:30

vytisknout  e-mailem