Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Opilá žena si ustlala v kuchyni na zemi 

Úterý 22. února 2011
SILNIČNÍ KONTROLA - Před sedmou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Ohavči osobní vozidlo Renault Laguna, které řídil devětatřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat. Nejenže není držitelem řidičského oprávnění, ale navíc má rozhodnutím Okresního soudu v Berouně vysloven do června letošního roku zákaz řízení všech motorových vozidel. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až roční vězení.
 
ZLODĚJ ODCIZIL PÍSKOVCE - V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Osenic, kde neznámý pachatel odcizil ze stěny kolny několik pískovcových bloků. Majitel vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEPOCTIVÁ ZÁKAZNICE - V odpoledních hodinách zavítala do jednoho z marketů v Hořicích dvaatřicetiletá zákaznice, která ovšem nepřišla nakupovat, ale krást. V oddělení dětské výživy totiž odcizila několik dětských přesnídávek. Z lupu se ale dlouho neradovala. Za pokladní zónou ji totiž zadržela obsluhující pracovnice, která vše oznámila na policii. A tak žena nakonec odešla z prodejny  bez výživy, zato s velkou ostudou a pokutou ve výši 500 korun.
 
PLECH NA SILNICI - V podvečerních hodinách se obrátil na policii řidič s tím, že u Jinolic leží na silnici plech. Hlídka, která vyjela na místo, už ale nikde překážku nenašla. Zřejmě ji odstranil některý z dalších řidičů, který nevolal na linku 158, ale rovnou konal. 
 
ZLODĚJ NEBO HOST - Před dvaadvacátou hodinou vyjeli muži zákona do Úlibic, kde se do jednoho z domů dobýval neznámý muž. Policisté na místě zjistili, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže, který celý den popíjel v místní restauraci a jelikož neměl na útratu, ponechal obsluze jako zástavu svůj mobilní telefon. Vzhledem k tomu, že ho nutně potřeboval, vydal se v noci  za majitelkou restaurace s tím, že od ní mobil vykoupí. Ženu však svojí návštěvou tak vyděsil, že na nic nečekala a raději vše oznámila na policii. Nakonec se za přítomnosti hlídky domluvili a vzájemně se vyrovnali. Ona mu předala telefon a on uhradil svůj dluh.
 
POŽÁR SE NEKONAL - V pozdních nočních hodinách se obrátila na policii starší žena ze Sobotky s tím, že před jejich domem hoří plastový kontejner. Na místo vyjela policejní hlídka, která ovšem žádný hořící kontejner nenašla. Oznamovatelku zřejmě zmátl odraz světla  lampy veřejného osvětlení.
 
PŘEKÁŽKA V KUCHYNI - Zajímavé přání měl ve večerních hodinách muž z Libáně, který chtěl převézt svoji opilou přítelkyni do protialkoholní záchytné stanice. Policistům uvedl, že žena leží v kuchyni na zemi, a on ji musí i s  děti překračovat. Službu konající policista mu sdělil, aby ženu uložil na pohovku a nechal ji vystřízlivět. Poté se již neozval.
 
VETŘELEC NA ZAHRADĚ - Hodinu po půlnoci  se obrátil na policii majitel rodinného domu v Kopidlně s tím, že má na zahradě rotvajlera, který se nechce hnout. I když se policisté snažili zjistit jeho majitele,  přesto se jim to nepodařilo. Pes nakonec zůstal na zahradě s tím, že se o něj ráno postarají zástupci obce.

OPILCE BOLELY NOHY
 - „Je mi zima, bolí mě nohy a nevím, kde jsem,“ kňoural po třetí hodině ranní na lince 158 notně opilý muž a přitom se dožadoval odvozu domů. Nakonec zavěsil a více se neozval.
 
nprap. Hana Klečalová
23. 2. 2011
                                     

vytisknout  e-mailem