Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Bitka se nekonala, potenciální účastníky zmohl alkohol 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté prošetřovali několik desítek přestupků a přečinů, řešili rodinné neshody a v neposlední řadě se věnovali i řidičům a chodcům.
 
Pátek 25. února 2011
VLOUPÁNÍ DO ZAHRADNÍ CHATKY - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do jedné ze zahrádkářských kolonií v Jičíně,  kde se neznámý zloděj vloupal do zahradního domku. I když uvnitř vše prohledal a věci vyházel na podlahu, přesto zde nic neodcizil. Majitel vyčíslil škodu na 400 korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté.
 
MUŽ SKONČIL VE VAZBĚ - Po poledni vypátrali policisté šestatřicetiletého muže, na kterého byl vydán příkaz k zatčení. A tak po provedených úkonech putoval muž nejdříve  k Okresnímu soudu v Jičíně a poté do Vazební věznice v Hradci Králové, kde se za ním v 15.25 hodin zavřely dveře.
 
POŽÁR V RUSKÉ ULICI - V odpoledních hodinách došlo v Jeřicích k požáru železničního pražce a v Jičíně pro změnu hořel v Ruské ulici plechový kontejner. V obou případech šlo jen o drobníé požáry, který nenapáchaly žádné větší škody.
 
RODINNÉ SPORY - Před půlnocí se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že má problémy se synem, který nechce odejít z domu. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se v tomto případě jedná o déletrvající spory. Mladík nakonec ke spokojenosti otce dům opustil a poté již byl naprostý klid.
 
Sobota 26.února 2011
ZLODĚJ TO NEBYL - Po třetí hodině ranní na policii žena z Jičína s tím, že se jí někdo dobývá do domu. Z tohoto důvodu okamžitě vyjela na místo policejní hlídka, která se ovšem  nestačila divit. Před domem totiž „vrávorala“ silně opilá slečna, která se domnívala, že už je doma, a tak se snažila otevřít dveře, což se jí pochopitelně nedařilo. Policisté  nakonec zjistili, kde slečna bydlí, a raději ji doprovodili domů.
 
OPILÁ ŘIDIČKA - Po druhé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Hradecké ulici osobní vozidlo Mazda 323, které řídila devatenáctiletá žena. I když vlastní řidičské oprávnění jen několik měsíců, přesto se odvážila usednout za volant pod vlivem alkoholu, policisté jí v dechu naměřili přes 0,6 promile.  Z tohoto důvodu se musela rozloučit se svým řidičským průkazem a o jejím dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
ANONYM VOLAL NA 158 - Po páté hodině ranní oznámil na linku 158 anonym, že se v Jičíně na vlakovém nádraží nacházejí tři silně opilé dívky, které zde tropí výtržnosti. Hlídka na místě však nikoho nezastihla. Zřejmě nějaký šprýmař zkoušel bdělost policistů.  
 
ODCIZENÍ KRÁLÍCI - Šok zažila v ranních hodinách majitelka rodinného domu v malé obci na Jičínsku, kterou v noci navštívil neznámý zloděj. Z králíkárny na dvoře jí  odcizil 20 ušáků o váze dva a půl kilogramů.  Chovatelka vyčíslila škodu na nejméně 4 tisíce korun. Kdo králíky odcizil a kde skončili, teď vyšetřují jičínští policisté.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace v Lomnické ulici osobní vozidlo Škoda 135, které řídil šestadvacetiletý řidič. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Řidič ani nezapíral a sám se doznal, že večer předtím vypil osm dvanáctistupňových piv. A tak mu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
KRÁDEŽ DŘEVA - Vlastním očím nemohla uvěřit majitelka části lesa nedaleko Údrnic, která místo pěti vzrostlých dubů našla jen pařezy. Dřevo z lesa odcizil neznámý zloděj, který pokácené stromy na místě rozřezal a poté odvezl. Kopidlenští policisté teď zjišťují, kdo má krádež na svědomí a ve kterých kamnech dřevo shořelo.
 
PODVODNÍK NEBO OBCHODNÍK -  Na dva podezřelé muže, kteří obcházeli v Jičíně na sídlišti dům po domu, upozornil na lince 158 anonym. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o pracovníky jedné ze společností, kteří nabízeli výhodné tarify na volání. Oba se policistům prokázali průkazkou společnosti a pověřením o prodeji nabízených služeb.
 
DOMNĚLÁ KRÁDEŽ V HERNĚ - Po čtrnácté hodině se obrátil na policii silně opilý muž s tím, že mu někdo v herně v Jičíně, kde trávil sobotní odpoledne, odcizil mobilní telefon. Hlídce, která vyjela na místo, nakonec uvedl, že neví, zda vůbec mobilní telefon v herně měl. Policistům slíbil, že až vystřízliví, tak se po něm podívá.
 
ŽÁDOST O POMOC - Dále vyjela policejní hlídka v Jičíně do Jungmannovy ulice, kde si majitelka bytu zabouchla nedopatřením dveře. Na místo se dostavili i hasiči, kteří nešťastné ženě pomohli dveře překonat.
 
PÁLENÍ DŘEVA - V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 muž z Jičína, že v objektu jedné z firem v ulici Na Hrádku hoří. Na místo vyjeli jak policisté, tak i hasiči, kteří zjistili, že majitel firmy pouze pálí v areálu dřevo a starou trávu.
 
 
POZOR PŘI KÁCENÍ DŘEVA - Nešťastná událost se stala v odpoledních hodinách na Hořicku, kde starší muž kácel s dalšími členy rodiny v lese stromy. Muž utíkal před padajícím kmenem a přitom zakopl o klacek, který držel v ruce a ten se mu při pádu  zapíchl do obličeje. Zraněný muž byl z místa  transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
 
PREVENTIVNÍ OZNÁMENÍ - „Jdu za svým otcem a dám mu přes hubu,“ oznámil po osmnácté hodině na lince 158 notně opilý muž. Policisté zjistili, že se jedná o mladíka z Lázní Bělohradu, který volal  z místního  veřejného telefonního automatu. Policisté následně kontraktovali  mladíkovu sestru s tím, aby varovala rodiče před případným útokem. Nakonec zůstalo jen u slov, neboť k rodičům, kteří s ním mají neustále problémy, nedorazil. 
 
Neděle 27. února 2011
 
NEPOUČITELNÝ MLADÍK - V neděli v noci několikrát upozornili sobotečtí policisté místního mladíka, aby nechodil prostředkem vozovky, neboť tím ohrožuje nejen sebe, ale i další účastníky silničního provoz. Mladík sice vždy přešel na chodník, ale jakmile se policisté vzdálili, už byl zase uprostřed vozovky. A tak ho hlídka vyzvala k  provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala přes 1,4 promile alkoholu. Na dotaz, proč tak činí, uvedl, že si může chodit po silnici, jak chce, neboť v noci zde nikdo nejezdí. Z tohoto důvodu je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a proti plynulosti a bezpečnosti v silničním provozu.
 
VLOUPÁNÍ DO VOZIDLA - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Nové Paky, kde se v noci vloupal neznámý pachatel ve Školní ulici do osobního vozidla Škoda Felicia a z vozu  odcizil krabici s dětským oblečením. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na částku nejméně 4.400 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin krádeže.
 
OZNÁMENÍ NA 158 - Po poledni upozornil na lince 158 jeden ze staropackých  občanů na několik osob, které v ulici Za Dráhou kradly dřevo. Hlídka na místě zjistila, že se nejedná o krádež. Majitel pozemku jim totiž povolil, aby si dřevo vzaly.
 
VANDAL V NOVÉ PACE - Vlastním očím nemohl uvěřit majitel osobního vozidla Škoda Octavia, kterým vůz odstavil  v Nové Pace na parkovišti v Pražské ulici. V noci mu totiž vozidlo poškodil neznámý vandal, který se do něj trefoval různě velkými kameny. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
BITKA SE NEKONALA - Před čtrnáctou hodinou získali hořičtí policisté informaci o chystané rvačce, která měla proběhnout mezi dvěma znesvářenými rodinnými klany. Policisté okamžitě zmobilizovali veškeré síly a prostředky tak, aby mohli okamžitě zasáhnout. Nakonec k žádné rvačce nedošlo. Členové jednoho z klanů totiž skončili v místní restauraci, kde je místo protivníků skolil vypitý alkohol.
 
JARNÍ ÚKLID ? - Krásné počasí zřejmě přimělo mnohé k jarnímu úklidu. Někteří vyváželi nepotřebné věci na skládky, další je raději pálili doma na zahradě. Jako například muž z Jičína, který na svém pozemku tak vehementně pálil starou matraci a další odpad, až hustým dýmem zamořil část ulice. Na místo sice vyjeli hasiči, ale nakonec jejich zásah nebyl nutný.
 
VE VYSOKÉM VESELÍ NEHOŘELO - Hořet mělo i ve Vysokém Veselí. V tomto případě oznámil anonym, že zde hoří střecha jednoho z domů. Na místo okamžitě vyrazili jak policisté, tak i hasiči,  ale oheň nikdo z nich neobjevil. Co oznamovatele k tomuto kroku vedlo, se nepodařilo zjistit.
 
nprap. Hana Klečalová
28. 2. 2011

vytisknout  e-mailem